Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NB3 2019/20 – HATAN OSZTÁLYOZÓ NÉLKÜL JUTOTTAK FEL

Kedden délelőtt került sor az MLSZ központi székházában az NB3-as induláshoz szükséges osztályozók sorsolására. A téma nyilván a Putnok FC-t is érinti, hiszen a megyei bajnok csapatok közül többen is ellenfeleink lesznek a következő szezonban, a 20 megyei első helyezett közül 6 vagy nem vállalta vagy nem kapott az induláshoz szükséges licencet a magasabb osztályban való indulásra. Az NB3-as szereplés tehát ezúttal nem érinti a  Bonyhád VLC (Tolna) és a Pécsváradi Spartacus (Baranya) , a Celldömölki VSE (Vas), a Kiskunfélegyházi HTK (Bács-Kiskun), az Algyő SK (Csongrád) és a Nagyecsed RSE (Szabolcs-Szatmár-Bereg) csapatokat. Az MLSZ határozata szerint a 10 kiadó harmadik ligás helyre hat csapat került osztályozó nélkül, ennek értelmében az FC Hatvan (Heves), Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron), VLS Veszprém (Veszprém), Balassagyarmati VSE (Nógrád), Ózdi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén) és a Dabas-Gyón FC (Pest) jövőre az NB3 mezőnyének tagjai lesznek.

OSZTÁLYOZÓ NÉLKÜL FELJUTOTT CSAPATOK

LIPÓT PÉKSÉG SE ( Győr-Moson-Sopron)

28 győzelem, 2 döntetlen, 190 rúgott és csupán 10 kapott gól, valamint 86 pont a Győr-Moson-Sopron megyei Duna Takarék Megye I. bajnokának, azaz a Lipót Pékség SE mérlege. Nyilván a Putnok FC-t ez a feljutó nem érinti, azonban mindenképp elismerésre méltó a csapat idei teljesítménye.

FC HATVAN (Heves)

Vereség nélkül zárta a 2018/19-es megyei bajnokságot az FC Hatvan csapata. A szebb időket is megélt egyesület 2016/17-es szezon végén búcsúzott az NB3 Keleti csoportjától, azonban egyértelműen mutatkozott, hogy hamarosan visszatérnek a mezőnybe és ez idén így is lett. A Heves megyei bajnok 30 lejátszott mérkőzésen 27 alkalommal szerezte meg a 3 pontot és csupán háromszor játszottak döntetlent, így 84 pontjukkal magasan verték a második helyen 60 ponttal záró Lőrinci VSE-t.

Kép forrása: FC Hatvan Hivatalos Oldala

Kép forrása: FC Hatvan Hivatalos Oldala

VLS VESZPRÉM (Veszprém)

A Veszprém megyei MTD Hungária Megyei I. osztály bajnoka a VLS Veszprém csapata lett, nevük mellé  26 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség és 81 pont került az utolsó forduló után.

BALASSAGYARMATI VSE (Nógrád)

A 2017/18-as bajnokság számunkra az akkor is NB3-ban szereplő Balassagyarmati VSE elleni mérkőzéssel fejeződött be, amikor is nekünk azon a mérkőzésen a bronzérem, nekik pedig a bent maradás volt a tét, már a mérkőzés első perceiben is sejthető volt, hogy csak egy csapat örül majd igazán a végén…szerencsére mi voltunk az a csapat. A Balassagyarmati VSE tavaly júniusában tehát a Putnok FC elleni vereséggel búcsúzott az NB3-tól, de egyértelműen minél előbb kívántak visszatérni a magasabb osztályba, így az elmúlt szezonban lejátszott mindössze 20 mérkőzésük alatt 16 győzelemmel és 4 döntetlennel 52 pontot győzve, a 40 pontos Berkenye SE-t megelőzve biztosították be feljutásukat.

Kép forrása: bse1902.hu

DABAS-GYÓN FC (Pest)

A Pest megyei első osztályú bajnokság első helyezettjeként a Dabas-Gyón FC került osztályozó nélkül az NB3 mezőnyébe, a csapat 21 győzelemmel, 5 döntetlennel és 4 vereséggel 68 ponttal zárta a szezont és nyerte meg a bajnokságot.

ÓZDI FC (Borsod-Abaúj-Zemplén)

Az elnökségben és stábban történt változások után az Ózdi FC-nél már a tavalyi szezonban is egyértelmű cél volt, hogy bajnokságot nyerve magasabb osztályban szerepeljenek, ez akkor nem, de idén összejött. A keret a 2018/19-es szezonra megerősödött és Zoran Kuntic személyében egy szakmailag is elismert vezetőedző vette át az együttes irányítását. Az Ózdi FC a 2018/19-es bajnokságban 26 mérkőzést játszott, melyből húszat zárt győzelemmel, négyet döntetlennel és kettőt vereséggel és 64 pontot gyűjtve ünnepelhette a bajnoki címet.

Kép forrása: Ózdi KSC -Szurkolói Oldal

Kép forrása: Ózdi KSC -Szurkolói Oldal


OSZTÁLYOZÓ MÉRKŐZÉST JÁTSZANAK

BICSKEI TORNA KLUB (Fejér)

A Fejér megyei Viszló Trans első osztályú felnőtt férfi bajnokságban 23 győzelemmel, 3 döntetlennel, 2 vereséggel és 72 ponttal, a második helyezett, 60 pontos Sárosd Kronos Sport együttesét megelőzve lett bajnok a Bicske csapata.

TATABÁNYAI FC (Komárom-Esztergom)

A Tatabánya 24 győzelemmel, 1 vereséggel és, 1 döntetlennel lett a Komárom-Esztergom megyei Atlasz Geodézia bajnokság első helyezettje.

TISZAFÜREDI VSE (Jász-Nagykun-Szolnok)

Tavalyi kiesése után egy év elteltével ismét magasabb osztályban szerepelhet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságot magasan megnyerő Tiszafüredi VSE csapata, akik 16 ponttal a Törökszentmiklósi FC-t megelőzve, összesen 81 pontot gyűjtve zártak a tabella első helyén.

DVSC II (Hajdú-Bihar)

A Hajdú-Bihar megyei első osztály bajnoki címét idén a Debrecen tartalékcsapata ünnepelhette, hiszen 5 ponttal megelőzve a Hajdúböszörményi TE együttesét a tabella élén zárták a szezont.

HÉVÍZ SK (Zala)

A Zala megyei bajnok. a Hévíz szinte tökéletes szezont zárt, hiszen lejátszott 30 mérkőzésükből 29 alkalommal győztesként hagyták el a pályát és csupán egyszer játszottak döntetlent soros ellenfelükkel.

BALATONLELLEI SE (Somogy)

Az ADAMA Megye I. idei bajnoka 83 ponttal, 140 rúgott góllal, 27 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel a Balatonlellei SE csapata lett.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE II. (Békés)

Ugyan a Békéscsaba 1912 Előre csapata nem lett bajnok a 2018/19-es szezonban, mégis ők léphetnek pályára a feljutást eldöntő osztályozó mérkőzéseken.

KELEN SC (Budapest)

A BLSZ idei bajnoka szoros versengést követően, de 73 összegyűjtött pontot követően a Kelen SC csapata lett. 

A június 9-én és 15-én tartandó oda-visszavágók párosításai a következők:

Bicskei Torna Klub (Fejér) – Tatabányai SC (Komárom-Esztergom)
Tiszafüredi VSE (Jász-Nagykun-Szolnok) – DVSC II (Hajdú-Bihar)
Hévíz SK (Zala) – Balatonlellei SE (Somogy)
Békéscsaba 1912 Előre II (Békés) – Kelen SC (Budapest)


NEM KAPTAK LICENCET

A Celldömölk (Vas megye), a Kiskunfélegyházi HTK (Bács-Kiskun), a Nagyecsed RSE (Szabolcs-Szatmár-Bereg) csapati nem rendelkeznek az NB3-hoz szükséges licence-szel, ahogy a Csongrád megyei bajnokcsapat, az Algyő SK tavalyi évhez hasonlóan hiába lett bajnok idén is a  ismét a megyei első osztályban szerepel jövőre.

NEM VÁLLALTÁK AZ NB3-AS TAGSÁGOT

Idén a Bonyhád VLC csapat ugyan megkapta a magasabb osztályban való induláshoz szükséges licence-t, azonban a csapat az NB3-as mérkőzések lebonyolításához alkalmas pálya hiányában visszalépett, ahogy a Pécsváradi Spartacus (Baranya) sem vállalta az osztályváltást.

Válasz írása