Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NAGYON SZOROS BAJNOKSÁGOT VÁR A PUTNOK MESTERE

Koszta Péter

Hosszú hetek kemény munkája áll a csapat mögött, aminek a későbbiekben láthatjuk meg az eredményét. Látni is fogjuk? Meg vagy elégedve a csapat jelenlegi állapotával, felkészültségével?
KOSZTA PÉTER: Igen megvagyok, a fizikálissal szerintem nincs különösebb gond, fejbeli problémákat látok, néhány játékos nem nagyon érzékeli, hogy lassan kezdődik a bajnokság. Az edzőmeccsek nem úgy sikerültek, ahogy elterveztem, de télen meg nagyon jól sikerültek és azt a szezont nagyon rosszul kezdtük, szóval nincs ennek különösebb jelentősége. Most szombaton, illetve folyamatában láthatjuk majd, hogyan sikerültek a dolgok. Fizikailag nem lesz gond, a többi az majd elválik.
Négy új játékos érkezett a csapathoz eddig. Miért pont rájuk esett a választás? Mi alapján döntött így a vezetőség?
KOSZTA PÉTER: Kapusra mindenképpen szükségünk volt, mert Botló Ádám elment Kazincbarcikára. Belső védőt szerettem volna igazolni, mert a tavalyi évben voltak gondjaink, olyan embert kellett odatennem például Fehér Balázs személyében, aki nem igazán belső védő. Csatár poszton pedig kevesen voltunk tavaly (most se vagyunk sokan), ezért tartottam szükségesnek támadó szellemű játékos igazolását. Balogh Alexet nem is azt mondom, hogy csatárként, de támadó pozícióban, szélsőként vagy kétékes rendszerben el tudom képzelni. Bodnár Dominiket pedig azért igazoltam, mert védelemben, szélső pozícióban szerettem volna konkurenciát. Mindenképpen kellett erősítenünk, ezek alapján választottunk.  
Nem csak új játékosok érkeztek a csapathoz, de a szakmai stábban is vannak változások. Beszélhetünk itt is egyfajta erősítésről? Mennyiben befolyásolja, könnyíti meg ez a te munkádat?
KOSZTA PÉTER: Természetesen. Zabos Attilával már dolgoztam együtt, igaz akkor edző és játékos viszonyban voltunk. Amikor NBIII-as bajnokságot nyertünk őt igazoltuk le, mint minőségi játékost, hiszen valaki nem véletlenül játszik majdnem 200 NBI-es meccset. Úgy látom az edzői szakmát is komolyan gondolja, ez természetesen pozitív, az én dolgomat segíti és én már többször akartam, hogy ő legyen a pályaedzőm, de most alakult úgy, hogy volt rá lehetőség.
A másik segítőm Kiss József kapusedző. Igazából a kapusedzés programját is meg tudnám csinálni, de hozzá kell tennem, hogy annyira nem értek hozzá és a kapusoknak is az volt a kérése, ha lehet próbáljunk meg kapusedzőt „igazolni”. Kiss Józseffel már dolgoztam együtt korábban, mint játékos egy csapatban is játszottunk. Diósgyőrben most a kisebb korosztálynál van, így az ideje engedte, hogy tudjon velünk is foglalkozni heti kétszer, amire nagy szükség is van.
Keleti csoportJO
Minden csapat háza tájáról, hallhatjuk a híreket, hogy kiket igazolnak, hogyan erősítenek. Véleményed szerint milyen erősségű gárdák alkotják majd a Keleti csoportot?
KOSZTA PÉTER: A mezőny az hasonló lesz mint tavaly, sok csapat fog azért harcolni, hogy bent maradjon. Igazából tavaly mi sem voltunk valami extra pozícióban, aztán a hatodik helyen végeztünk, de a vége előtt 2-3 fordulóval is voltak olyan meccseink, amik élet-halál mérkőzéseknek számítottak. Láthattuk akkor is, hogy egy-két forduló alatt is sok minden változhat.
A Kazincbarcika ugye feljutott az NBII-be, a Monor és a Jászberény továbbra is bajnokságot akar nyerni, úgy is erősít általában, a Salgótarján is minden évben megpróbálja. Sok helyen minőségi játékost igazoltak, változott a keret több csapatnál. Az első ellenfelünk, a Tiszaújváros is elég komolyan részt vett az átigazolási piacon, de az újoncok közül a Füzesgyarmat is elég sok játékost tudott szerződtetni, az ESMTK-hoz is 6-7 új játékos került. Az erőviszonyok hasonlóak lesznek, mint tavaly, nem nagyon látok változást ebben. Biztos lesznek meglepetéscsapatok, szerintem kiegyenlített bajnokságra számíthatunk.
Kiket vársz a bajnokság elejére?
KOSZTA PÉTER: Az elejére a Salgótarjánt, a Monort, a Jászberényt mondom, de az újoncok közül a Balassagyarmat is jónak tűnik. Sok olyan csapat lesz, akik megnehezítik a másik dolgát. A KBSC tavaly a végére már nagyon elhúzott, de ez annak is volt köszönhető, hogy sokat botlott a Monor és a Jászberény és szerintem ott elment a hit, hogy utolérhetik őket. Szerintem most is nagyon szoros lesz az eleje, nem lesz az első félévben olyan csapat, akik nagyon meg tudnának lépni. Egyenlőek az erőviszonyok, nehéz lesz idegenből pontot elhozni és döntő lesz, hogy kik tudnak bravúrokat csinálni.
Mi a célkitűzés a Putnok FC-nél? A keret alapján mit gondolsz, mi lehet a reális elvárás a csapattól helyezésszám tekintetében?
KOSZTA PÉTER: A tavalyi év után azt mondom, hogy bent kell maradni, most is 16 csapatból 3 kiesik és még az összesített legrosszabb 13. helyezett is, tehát az első számú szempont az, hogy maradjunk bent biztonságosan. Nagy jelentősége nincsen, hogy tavaly ki volt a negyedik vagy az ötödik vagy akár hanyadik, már most sem emlékszik senki erre. Azt tudja mindenki, hogy ki esett ki és ki lett a bajnok. A többinek csak abból a szempontból van jelentősége, hogy ha előrébb vagy nem úgy játszol a bajnokin, hogy az idegrendszered kicsit megviselt, hanem nyugodtabban tudsz focizni, nem élet-halál meccseket vívsz.
Az elsődleges célunknak annak kell lenni, hogy olyan pozíciót foglaljunk el, hogy ne fenyegessen minket a kiesés. Tavaly voltak problémáink, az első öt forduló katasztrofálisan sikerült, így saját magunknak tettük nehézzé a helyzetet.
fociA Putnok FC 2017/18-as csapata
Felső sor: Kiss József (kapusedző), Koszta Péter (vezetőedző), Tamás Barnabás (Putnok város polgármestere), Negrutz Ágoston (elnök), Zabos Attila (pályaedző)
Középső sor: Tóth Szabolcs, Fehér Balázs, Nagy Csaba, Nyisalovits Donát, Katona Bence, Zimányi Adrián, Icsó Zsolt, Bodnár Dominik, Czető Márk, Kepecz Zsolt (technikai vezető), Bocsi Patrik
Alsó sor. Tóth András, Fábián Bence, Sápi József, Zimányi Ádám, Balogh Alex, Illés Richárd, Csicsvári Milán, Csirszki Martin, Madarász János, Kovács Bence, Egyed Balázs
Hiányzók: Knopp Richárd (ügyvezető), Boros Zoltán (kit manager, gyúró), Dávid Ferenc

 

Válasz írása