Hírek

PUTNOKFC.HU

NAGY UTAZÁS NEM VÁR RÁNK: SAJÓBÁBONY A CÉLÁLLOMÁS

ÚJABB MEGYEI RANGADÓT JÁTSZUNK

A hétvégén is folytatódnak az NBIII Keleti csoportjának küzdelmei és nagyon úgy tűnik hosszú idő után újra teljes fordulót rendezhetnek Keleten, az nincs halasztás, mind a 10 meccs lemehet. A Putnok FC az őszi szezon utolsó borsodi derbijére készül, a Mezőkövesd II., a Tállya, a DVTK II. és a Tiszaújváros után az ötödik megyebeli riválisunkkal is összemérhetjük tudásunkat, erőnket. A találkozót Mindenszentek napján játsszuk 13:30-as kezdéssel, a Sajóbábonyi VSE otthonában.

KÖTELEZŐ LETT AZ ARCMASZK VISELÉSE

S-P2 

AZ A BIZONYOS “BÁBONYI KATLAN”

Az elmúlt években lejátszott mérkőzések megmutatták miben is rejlik a Sajóbábonyi VSE ereje főleg ha hazai pályán játszik. A sajóbábonyi sportpálya joggal nyerte el a “bábonyi katlan” kifejezést, onnan ugyanis nem tudják zsákszámra elhordani a pontokat a csapatok… A pálya mérete, atmoszférája, a mindenkori játékosállomány markáns jelenléte és a rendkívül lelkes, vehemens hazai szurkolótábor mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy olyan közeg alakuljon ki Sajóbábonyban ami még inkább erősíti csapatukat. Éppen ezért sok csapat nem szeret Sajóbábonyban pályára lépni, ott ugyanis keményen meg kell dolgozni minden labdáért és egy-egy jó eredményért.

Ami minket illet, nincs gondunk a hozzánk legközelebb fekvő ellenfél otthonával, igazából nincsenek is kellemetlen emlékeink onnan. Egészséges rivalizálás a két település földrajzi közelsége miatt egyértelműen van, paprikás hangulat szokott lenni és a kemény küzdelem, meccs közbeni ütközetek természetesen jellemzőek, de utóbbiak lényegében minden meccsre elmondhatok. Amikor utoljára játszottunk velük tétmeccset sajóbábonyi pályaválasztói joggal, akkor 3-1-re nyerni tudtunk. 2018. szeptember 16-án Mahalek Marcell góljára Balogh Dénes akkora bombagóllal válaszolt, hogy a labda a kapunk hálóján is átjutott (egy nagyobb lyukon) és egy darabig emészteni is kellett, hogy az a gól gól volt-e és ha igen, hogy lett az. :):):):)
A második félidőben Katona Bence találatával újra megszereztük a vezetést, majd a 90. percben Dan-Marius Constantinescu állította be a végeredményt.

IMG_0147

Ahogy az a mérkőzés nem volt az, a most vasárnapi sem tűnik sétagalopp meccsnek, amit a statisztikai mutatók is alátámasztanak. A Sajóbábony az idei szezonban eddig 11 pontot szorgoskodott össze, melyből 10-et (!) hazai környezetben szerzett. Igaz, hogy négy vereség is becsúszott a három győzelem és egy döntetlen mellé, de helyszíni tudósítások alapján például a két héttel ezelőtti vereségnél is jobban futballoztak az ellenfélnél, mégis a BVSC nyert 4-2-re. Jól tudjuk, hogy a mérkőzések eredménye sokszor nem tükrözi a csapatok teljesítményét, a játék képét, azt vehetjük készpénznek amit a saját bőrünkön megtapasztalunk. Reméljük vasárnap az élet habos oldalára kerülünk és ezt a borsodi rangadót sikerül megnyernünk.


KEMÉNYEN MEG KELL DOLGOZNI A SIKERÉRT

Az újabb hazai vereség után keserű szájízzel kellett munkába állnia a putnoki keretnek, de még mindig van hátra 7 meccsünk és muszáj igába hajtani a fejünket, csinálni, menni tovább. Kellenek a győzelmek, hogy megfelelő pontkészlettel tudjunk téli pihenőre vonulni! Eltiltás szerencsére továbbra sem terheli keretünket, de a sérültek létszáma nem akar apadni. Az pozitívum, hogy Galambosi Máté és Kismarton Balázs is újra a csapattal edzhet, Magyar Máté állapota komoly javuláson ment át illetve Takács Tamás is elkezdhette egyéni edzésmunkáját, de közülük egyikük sem lesz bevethető vasárnap délután. A csapatkapitány Zimányi Ádám combsérülése miatt csak szakmai irányító funkcióban tündökölhet, pedig jobb lenne ha a pályán sziporkázna. 🙂 Lakatos Miklós és Sándor Bálint idei visszatérésére pedig sajnos csak annyi esély van, mint az ötöslottó megnyerésére.

DSC_0093

Fehér Balázsnak tehát a fentiek figyelembevételével kell kisakkoznia a vasárnapi nyerő kezdő tizenegyet. Bízunk benne, hogy olyan taktikával küldi pályára fiait, akik ha nem is négy lépésből, de mattot tudnak adni a Sajóbábony csapatának. 


JÁTÉKVEZETÉS

Játékvezető

A vasárnapi mérkőzést Tóth Tamás vezeti majd, az asszisztensek Kövér Tamás és Molnár László Máté lesznek.

16. FORDULÓ: A MEGYEI RANGADÓK FORDULÓJA

Ahogy korábban említettük számos forduló után a 16. forduló egy olyan lehet, amelyben mind a 10 kiírt meccset le tudnak játszani. Ez a forduló a megyehatárokon belüli csatározások fordulója lesz, hisz négy ilyen meccsre is sor kerül. A Sajóbábony-Putnok megyei derbin kívül lesz még egy borsodi rangadó, a Tiszaújváros a Tállyát fogadja. Nem csak Borsodban lesznek megyei viadalok, vasárnap játsszák ugyanis a bajnokság egyetlen nógrádi derbijét, a Balassagyarmat – Salgótarján összecsapást, valamint az egyetlen szabolcsi rangadót, a Sényő – Kisvárda II. bajnoki találkozót is.

16. forduló

Válasz írása