Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NAGY FEGYVERTÉNY: NBI-ES SZINTŰ CSAPATOT GYŐZTÜNK LE

A nagyon fegyelmezetten, taktikusan és óriási küzdőszellemmel játszó Putnok FC Kemény Tamás találatával teljesen megérdemelten győzte le az NBI-es játékosokkal teletűzdelt Diósgyőri VTK II. alakulatát.

0-1

DVTK-Putnok1


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: KAZINCBARCIKA, PETE ANDRÁS STADION

Nézőszám: 200 fő

Időjárás: Ragyogó napsütés, 17 fok


JÁTÉKVEZETŐK

Az előző idényben kétszer vezetett nekünk bajnoki mérkőzést Sándor Csaba, melyből a másodikat, a REAC ellenit, 2-1-re meg is nyertük. Tóth Andrásnak nem lehet kellemes emlék az a találkozó, hisz a spori kiállította őt, ami után Czető Márk állhatott a kapunkba. Érdekesség, hogy Sándor Csaba vezette és akkor is Benkő Róbert volt az első számú asszisztens, amikor a DVTK II.-vel játszottunk a bajnokság 23. fordulójában, szintén Kazincbarcikán. Az eredmény akkor 1-1 lett.

IMG_5981Bacsa Patrik, Zimányi Ádám és a játékvezetői hármas

AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

A MARÓDIAK LISTÁJA
Dávid Ferenc és Fábián Bence mellett még Madarász János sem mondható 100%-osnak, de Ő egyébként is az eltiltását tölti, ezért úgy sem léphetne pályára. Rajtuk kívül Illés Richárd megbetegedése, Kovács Bence pedig térdsérülése miatt került ki a keretből. Bízzunk benne, hogy valamennyien hamarosan újra harcra képesek lesznek.

A KEZDŐ TIZENEGY
Mindössze egy változás volt a Putnok FC kezdőjében a múlt hetihez képest. A héten betegséggel küzdő Illés Richárd nem került be a csapatba, Zimányi Ádám bokasérülése viszont helyre jött, így a két játékos helyet cserélt egymással. A többi pozícióban nem történt változás, így a kezdő az alábbiak szerint nézett ki:

Kezdő 8-1

Football-Field-Vector


IMG_5942Putnok!!!

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

NAGYON BEKEZDTÜNK
Fantasztikusan kezdtük a találkozót, annyira gyorsan belecsaptunk a mérkőzés közepébe, hogy ennél gyorsabban maximum Lewis Hamilton és Sebastian Vettel tehette volna meg. A lényeg, hogy borzasztóan haraptak a putnoki fiúk az első percektől kezdve, óriási akaraterővel futballoztak, támadták a diósgyőri játékosokat, akik kis túlzással egyetlen centit sem tudtak mozdulni anélkül, hogy egy putnoki ne loholt volna a nyakukon. Az első negyedórában abszolút ez volt jellemző a játék képére. A putnoki dominancia ugyan gólokban (kivételt képez Szemere Balázs 2. percben született lesgólja) nem mutatkozott meg, de arra tökéletesen elég volt, hogy kellő önbizalmat merítsünk belőle a még jobb és eredményesebb folytatásra.

CSICSVÁRI MILÁN KIS HÍJÁN MEGLEPTE VOLT CSAPATÁT
Az idő előrehaladtával aztán egyre élesedett a helyzet, miután a DVTK játékosai percről percre kezdett felébredni és különösen a jobb szélről próbáltak mögénk kerülni. Szerencsére ezeket sikerült tisztázni, így komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani. Ami leginkább veszélyt jelentett a kapunkra az a pontrúgásaik, azon belül a szögletszituációk voltak. Ami minket illet, a 23. percben egy majdnem tökéletes összjáték végén Kemény Tamás rúgott egy leskapufát, majd a 26. percben Csicsvári Milán fejében maradt benne a gól. Na az nem lett volna semmi, ha pont Ő, pont a Diósgyőrnek be tudott volna találni. Bukrán Erik azonban a helyzet ura volt és a közeli bólintást nagyszerűen fogta.

IMG_6001Voltak izgalmas pillanatok

FELÉLEDŐ DVTK
A félidő utolsó negyedóráját mérlegre téve az már a “hazaiak” felé billent. A mérkőzés ezen szakaszában inkább az Ő akaratuk érvényesült, igaz nem feltétlenül beszélhetünk felépített támadásokról, sokkal inkább ellentámadásokról, a rendezetlen védelmünk elleni akciókról. Ezek egyértelműen tartogattak magukban potenciált. A 36-38. percekben egymás után kétszer okozott fejfájást a védelmünknek Eperjesi Gábor, aki remek labdákkal szerette volna megtalálni társait középen, de szerencsére a putnoki védelem nagyon jól zárt, Nyisalovits Donát illetve Zimányi Ádám hatékonyan avatkozott közbe. A 44. percben egy létszámfölényes szituációból akár a vezetést is megszerezhették volna Kriston István játékosai, de végül rossz megoldást választottak, így megúsztuk. Jöhetett a half time.

IMG_5976A jövő héten már eggyel többen ülnek a putnoki padon

II. FÉLIDŐ

FELPÖRGETVE
Rögtön a félidő elején kellett egy Czető Márk, hogy blokkolásával megakadályozza a DVTK gólszerzését. Kicsivel később cserére kényszerültünk, Balogh Alex combhúzódásra panaszkodott, így Sápi József lépett pályára a helyén. A játékrészre egyébként mindkét gárda rendesen felpörgött, már az elején látszott, hogy senki nem fog unatkozni a két, alapvetően támadójátékra törekvő csapat meccsén, akik ugyanakkor nem adják fel a védekezés intézményét sem.

MEGSZÜLETETT KEMÉNY TAMÁS ELSŐ PUTNOKI GÓLJA
Katona Bence távolról kínálta meg a szombaton még NBI-es kispadon csücsülő Bukrán Eriket, de nem tudott kifogni rajta. Az 56. percben aztán megtörtént amire oly sok putnoki szurkoló várt, Sápi József lekészítéséből Szemere Balázs tekert nagyszerűen a hosszú oldalra, ahonnan Katona Bence fejelhetett kapura. A fejes a lécen csattant, a levágódóra pedig érkezett Kemény Tamás és a rövid felsőbe bombázott!!! Megvan a vezetés, megvan Kemény Tamás első putnoki gólja!!! (0-1)

Kemény Tamás2Igen-igen, még ötöt kell rúgnia Kemény Tamásnak, hogy annyi gólja legyen, mint amennyit mutat

HŐSIESEN VÉDTÜK A KAPUT
Sápi József jól szállt be a játékba és újabb jó megmozdulása során Katona Bencét kínálta meg remek indítással, de a putnoki támadót meg tudták előzni, így lövésig nem jutott el. A 72. percben aztán olyan hősiesen védtük meg kapunkat a góltól, ahogy az egri csillagok védték a várat a töröktől annak idején. Bacsa Patrik a jobb szélről kiválóan adott középre, a hosszún teljesen üresen lőhettek kapura, ám Czető Márk blokkolt, a levágódót újra rárúgták, de Egyed Balázs fantasztikusan védett, a lecsorgó még pattogott ide-oda, sehogy sem tudtunk azonnal felszabadítani, de végül nagy üggyel-bajjal csak összejött. Leizzadtunk, mert itt aztán volt minden és főleg nagy kimaradt hazai lehetőség…

IMG_6006Egyed Balázs “fehérré” változott a mai napra

A TETŐPONT FELÉ KÖZELEDVE
Az utolsó negyedórára cserélt mindkét csapat, Szabó Balázs, később Szalóczy Dávid állt be DVTK oldalon, míg nálunk Tóth Szabolcs váltotta Zimányi Ádámot és Icsó Zsolt is csatasorba állt Csirszki Martin helyén. A Diósgyőr naná, hogy magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, de mi sem maradtunk le tőlük, tartottuk a tempójukat. Ismét Eperjesi Gábor beadása okozott némi bonyodalmat a kapunk torkában, de Egyed Balázs repült és kibokszolta a veszélyes beadást. A 80. percben kis híján megduplázta góljai számát Kemény Tamás, aki nagyszerű szabadrúgásával tornáztatta meg a diósgyőri portást. Nagy lövés, bravúros védés.

MINDEN JÓ HA A VÉGÉN MI GYŐZÜNK
A végjátékban kicsit elszabadultak az indulatok, a feszültség a tetőfokára hágott. A piros mezesek erőlködtek, harcoltak, küzdöttek, de jobbára ívelésekből, pontrúgásokból tudtak a kapunk közelébe férkőzni. A Putnok játékosai nagyon magas szinten koncentráltak ezeknél, így mindig akadt egy-egy ember aki meg tudta előzni az ellenfél játékosát. E remek összehangolt védekezésnek aztán meg is lett az eredménye, kivédekeztük a hosszabbításban végrehajtott szögletet, majd a legeslegutolsó pontrúgást is, Czető Márk égbekiáltó felszabadító rúgása után pedig Sándor Csaba lefújta a találkozót. Győztünk, ide veled három pont!!!!  

IMG_6001Nem sok ilyen volt, diósgyőri tűzijáték a putnoki kapu előtt

ÖSSZEGZÉS
Ha azt mondtuk, hogy a Jászberény elleni győzelem nagy siker volt, akkor ugyanezt a DVTK II. legyőzésére is elmondhatjuk, mert gyakorlatilag NBI-es játékosok egész armadája ellen játszottunk. És tényleg játszottunk, mert jobbára mi játszottunk. A Diósgyőr már az eddigi meccsein is folyamatosan játszatott vissza labdarúgókat az első keretből, de ma aztán alaposan felturbózta tartalékcsapatát. Szerencsére a mi fiaink nem fából faragott királyfik, sokkal inkább kiválóan képzett játékosok, akik Putnok szívvel felvértezve, a Koszta stratégiai kódex teljes ismeretében, az egekig szökő motivációs szinttel léptek ma pályára. Nagyon fegyelmezettek, taktikusak voltak, beleadtak apait-anyait, csapatként működtek, kiválóan védekeztek, veszélyesen támadtak, mindent megtettek, aminek az eredménye, hogy 1-0-ra legyőzték a gyakorlatilag NBI-es ellenfelet.

Le a kalappal, nagy-nagy gratuláció! Szép volt Srácok! Hajrá Putnok!!!

A TABELLA
Az élmenők nem hibáztak, a Monor az MTK-tól, a Salgótarján Gyöngyösből vitte el a három pontot, míg a nagyszerűen muzsikáló ESMTK magabiztosan győzte le a szintén az élbolyhoz tartozó Balassagyarmatot. Miután mi szintén idegenben arattunk sikert a mai napon, egyet előreléptünk a tabellán és jelen pillanatban a 4. helyen állunk. Mögöttünk nagyon szoros a mezőny, a biztos kieső pozíciókon a Tállya, a DVTK II. és a Tiszafüred osztozik.


A 8. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Mérkőzések 8-1

9. FORDULÓ
Visszatérünk a “borsodi Wembley-be”, a Sajóvölgye Focisuli múcsonyi sportcentrumába, ahol a Tállyával meccselünk a jövő vasárnap. A 2017-es évben annyi NBIII-as mérkőzést rendeztek már Múcsonyban, amivel egész Magyarország összes pályája sem rendelkezik, sőt két hete a Tállya – MTK kupamérkőzésnek is a borsodi település adott otthont.

PUTNOK FC – TÁLLYA KSE
Időpont: 2017. október 8. vasárnap 15:00
Helyszín: MÚCSONY, Sajóvölgye Sportcentrum

TÁMOGATÓINK

Folyamatosan növekszik a Putnok FC csapatát támogató vállalkozások köre, ami nagyon örvendetes hír számunkra. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatását, legyen az pénzbeli vagy természetbeni hozzájárulás. A jövőben is számítunk rájuk és más vállalkozások jelentkezését, támogatását is szívesen fogadjuk.

  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Magyar András egyéni vállalkozó
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
  • Ráki Dezsőné
20170916_105633Nagy Zoltán, a Barkácsbolt tulajdonosa komoly összeggel támogatta a csapatot

 

17632204_1858470781081779_1266844783652294151_oA Hami-Shop (Dobák József) is a Putnok FC mellett áll

szlogen

 

Válasz írása