Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MINIMÁLIS KÜLÖNBSÉGŰ VERESÉG: EGY SZABADRÚGÁS GÓL DÖNTÖTT CEGLÉDEN

1-0

Két ellentétes félidőt láthatott volna a közönség a Cegléd-Putnok találkozón ha lett volna, merthogy zártkapus meccsen kellett megküzdeniük egymással a csapatoknak. Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, akik több ziccert is elpuskáztak. A 39. percben viszont egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A második játékrészre teljesen feljavult csapatunk játéka, a félidő nagy részében mi domináltunk, csak az a fránya gól hiányzott. Sajnos az a lefújásig nem jött össze, így üres kézzel kellett távoznunk Ceglédről.


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Mindössze egy helyen változtatott a múlt heti kezdőjéhez képest Fehér Balázs. Mertse Ábel helyére – aki bordazúzódást szenvedett a múlt héten keretbe – az eltiltását letudó Mahalek Marcell került. A változás mindössze annyi volt a védelemben, hogy Horváth Csanád lett a jobb szélsőnk, Mahalek Marcell pedig belső védőként játszott.
Madarász János, Pápai Krisztián, dr. Csirszki Martin, Mahalek Marcell, Horváth Csanád, Gubacsi Zoltán, Ádám Ferenc, Sramkó Ronáld, Keményffy Máté, Budaházi Levente,  Magyar Máté

DSC_0064

Kezdő-Cegléd-Putnok JÓ vége


 1. félidő

Bár a találkozó első perceitől kezdve impulzív játékot mutattunk be, ez kevésbé bizonyult hatékonynak és főleg kapura veszélyesnek mint az ellenfélé. A ceglédiek támadásaiban kezdettől fogva több volt, gyorsan jutottak át a középpályánkon és sokszor ívelték fel előre a labdát Laczkó Milán és Markó Ádám irányába. Ezekből pedig több veszélyes helyzet is kialakult. A 9. percben sajnos egy eladott labdából tudtak támadást vezetni a hazaiak, szerencsére Laczkó Milán nem talált kaput. 10 perccel később még ennél is nagyobb lehetőség adódott ugyancsak Laczkó Milán előtt. A sárga mezes támadó egy hajszálpontos indítással az utolsó védőnket megelőzve vitte a labdát kapura, majd közelről a rövid kapufát lőtte telibe.

Putnoki részről igazából két távoli lövést jegyezhettünk fel. Legnagyobb sajnálatunkra sem Keményffy Máté, sem Madarász János nem találta el a kaput. Ugyanez elmondható Laczkó Milánról is, aki a 34. percben harmadszor tette meg azt a szívességet, hogy a kapunk mellé durrantott. A 39. percben aztán egy szabálytalanság után jó 18 méterrel jutott szabadrúgáshoz a Cegléd, nagyon jó szögből és közelről vállalkozhatott lövésre Markó Ádám, aki kiválóan lőtte ki a jobb felsőt. Védhetetlen löket volt. (1-0)

DSC_0164Ami szép az szép, Markó Ádám tökéletes szabadrúgása három pontot ért

Az a durva hogy két perc múlva egyenlíthettünk volna méghozzá egy hatalmas bombagóllal, ha Keményffy Máté bivalyerős lövése nem a felső lécen csattan… Éledező játékunk a második félidőre bizakodásra adott okot, de a félidőt hátránnyal zártuk.

DSC_0174Keményffy Máté kiváló lövése kis híján beakadt a léc alá

2. félidő

A szünetben egyet cserélt a Cegléd. Bartos Julián helyére Majoros Szabolcs érkezett. A második játékrész elején egy hazai támadásnál még kicsit zavarban volt a védelmünk, de azt követően teljesen átvettük a mérkőzés irányítását. Lényegesen többet birtokoltuk a labdát, folyamatosan mozgásban voltunk és nem voltunk restek többször is neki futni egy-egy támadásnak ha úgy adta ki a lépés. Határozott játékunknak hamar meglett volna az eredménye, ha az 52. percben egy teljesen kijátszott akció végén Sramkó Ronáld lövésébe nem ér bele egy ceglédi védő. Nagyon szép támadás volt, de az egyenlítő gól nem jött össze.

Két perc múlva Csirszki Martin kanyarintott kapura egy lekészített labdát, jól tekeredett a lövés, de célt nem talált. Fehér Balázs pályára küldte Pataki Rolandot bízván abban, hogy jól tudja kihasználni fizikai erejét. Madarász János jött le.

DSC_0236Pataki Roland lábbal és fejjel is próbálkozott

Folyamatosan daráltunk, mentünk előre és próbáltuk feltörni a nagyon stabil lábakon álló ceglédi védelmet sikertelenül. Az elvégzett szögletek és szabadrúgások lehetőséget adhattak volna az egyenlítésre, a hazaiak is egy ilyenből szereztek vezetést. A 63. percben Ádám Ferenc tekert a kapu elé, Gubacsi Zoltán bólintott, a kapu mellé… Öt perccel később pont szemben a kapuval, 18 méterről kaptunk szabadrúgást, amit Keményffy Máté bombázott rá, de középre lőtt, a kapus pedig nem hibázott.

DSC_0210Mindkét csapat több kontrát is vezetett, de egyetlen gól sem született ezekből

Kettős cserével operált Fehér Balázs, aki Galambosi Mátét és Szilágyi Szebasztiánt küldte a pályára, Magyar Máté és Sramkó Ronáld helyére. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, próbálkozásokból nem volt hiány, úgy lőttünk mintha céllövöldében lettünk volna. Pataki Roland, Csirszki Martin de még Horváth Csanád is jegyzett egy-egy lövést. A 82. percben volt az utolsó komoly helyzetünk, amikor is Ádám Ferenc emelt vissza egy lecsorgó labdát a kapu előterébe. Pataki Roland fejese viszont a bal felső mellett hagyta el a játékteret.

A gól még mindig hiánycikk volt és az is maradt! A három perces hosszabbítással együtt gyorsan leperegtek a percek, másodpercek, az eredményjelző pedig csak nem akart változni. A Cegléd kibekkelte 1-0-val és behúzta a meccset.

DSC_0301Az egyik utolsó lehetőség az egyenlítésre Ádám Feri szabadrúgása volt

ÖSSZEGZÉS

Az első félidő gyengébb teljesítményével együtt, de látva a második játékrészben mutatott játékot, nem mondhatjuk, hogy nem volt esélyünk a pontszerzésre vagy akár a győzelemre. Hiába javult fel a játékunk a szünet után, Markó Ádám szabadrúgásgólja után nekünk kellett menni az eredmény után. Mentünk is, azzal nem volt gond, de hiányzott az átütőerő, az a kis plusz vagy egyéni villanás amiből egyenlíteni tudtunk volna. Senkit meg nem bántva kicsit az volt az érzésünk, hogy ma bármeddig játszhattunk volna gólképtelenségre voltunk ítélve. Gól nélkül nincs győzelem, nálunk pedig az utóbbi fordulókban mindkettőből óriási hiány van. Amíg ez nem változik nem juthatunk egyről a kettőre, a veszélyzónából a biztonságosba….

DSC_0132Rengeteg szabadrúgás, szöglet tarkította a mérkőzést

A mérkőzés fotóit Gáti Sándor és Antal Zsuzsi készítették, köszönjük nekik!


 EREDMÉNYEK
Ahogy felvezető cikkünkben említettük a Tiszaújváros – Füzesgyarmat és a Tiszakécske – Sényő bajnoki a pályán kívül dőlt el, két másik mérkőzést pedig elhalasztottak. A Cegléd – Putnok meccs mellett további 6 találkozót sikeresen megrendeztek.
 • a félidőben még két góllal vezetett mégis kikapott a Tállya
 • egy korai góllal nyert a Jászberény
 • a Balassagyarmat elkapta a BVSC “frakkját’
 • saját pályáján ütötte ki a Sajóbábonyt a Hatvan
 • elhozta a három pontot Salgótarjánból az Eger

18. forduló eredmények


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara
  • Dorogi István

 

szlogen

Válasz írása