Hírek

PUTNOKFC.HU

“Mindig kell, hogy legyen cél” – Kundráth Csaba sportigazgató őszértékelése

A Putnok FC sportigazgatója Kundráth Csaba is értékelte csapatunk őszi teljesítményét. A szakember oroszlánrészt vállalt a csapat nyári összeállításából, valamint a stabil háttér megteremtéséből.

Nagy fába vágtad a fejszéd a szezon kezdete előtt, hiszen elfogadtad a felkérést a Putnok FC csapatának sportigazgatói pozíciójára. Mik voltak az első teendőid? Milyen célokkal érkeztél?

KundrathCsaba


Kundráth Csaba – sportigazgató, Putnok FC

Valóban nem voltunk könnyű helyzetben a nyáron utolsó pillanatban derült ki hogy az NBIII-ban indul a csapat. A tavalyi keretből mindösszesen 5 játékos maradt, abból pedig Galambosi Mátéra sérülés miatt egész ősszel nem számíthattunk. Nagyon rövid idő alatt kellett egy olyan játékoskeretet kialakítani, ami megállja a helyét a harmadosztályban. Szala Ákos vezetőedzővel és Szabó Ádám kapusedvel egy héten belül sikerült egy az eredmények ismeretben egy viszonylagos ütős csapatot kialakítani, de például volt olyan játékos, aki az átigazolási időszak utolsó órájában érkezett és ma már meghatározó játékosa csapatunknak. A célkitűzésünk ennek ismeretében elsődlegesen az volt, hogy próbáljunk a sorsoláshoz képest minél stabilabban kezdeni az idényt, ami az idő rövidsége miatt csak részben sikerült, ugyanis a rengeteg helyről érkező játékost időbe tellett egységgé kovácsolni.

Hogy érzed így 20 mérkőzés után, mit sikerült megvalósítani a kezdeti tervekből?

Azt gondolom sikerült egy jó szellemű, jól futballozó, stílusos, stabil gárdát kialakítani az edzőnknek, ami a bajnokság második felére megmutatta, hogy bárki ellen győzelmi esélyekkel léphet pályára és a bajnokság első feléhez tartozhat.

Mennyire vagy elégedett a csapat jelenlegi pozíciójával?

Maximálisan elégedett vagyok a jelenlegi pozíciónkkal, azt hiszem talán egy-két mérkőzésen lehet hiányérzetem, hogy a csapat neve mögött nincs 3-4 ponttal több, de igazából ezek hosszabb távon kiegyenlítik majd egymást.

Ha egy kicsit a háttérbe tekintünk, hogy érzed, hogy mentek a háttér munkálatok az ősz folyamán?

A városvezetés Tamás Barnabás polgármester úrral az élen és szponzoraink László Jánossal mindig és mindent megtesz azért, hogy a csapat működése zavartalan legyen. Ezúton is köszönöm nekik a segítséget.

A háttérben zajló szakmai munka ilyenkor sem áll le, mik a téli tervek a csapatnál?

A záró vacsora után a játékosok körülbelül egy hónapos pihenőre mennek, de 10 nap passzív pihenés után vannak az edző által előírt feladatok, amit el kell végezniük a játékosoknak. Mi pedig próbáljuk a háttérben még erősebbé formálni a csapatot. Tárgyalunk játékosokkal, némi változás biztosan lesz a keretben, felkészültnek kell lennünk a januári újrakezdésre.

Egy fél szezon tapasztalata után milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?

A tavasszal szeretnénk egy olyan csapatot, ami harcban lehet az első hatba kerülésért, mert ugyanis célokat mindig tűzni kell egy csapat elé, nem szabad megelégedni azzal, amit eddig elértünk. Egy sportember előtt mindig kell, hogy legyen cél. Még egyszer szeretném megköszönni az önkormányzatunk és szponzorunk segítségét, lön szeretném megköszönni Boros Zoli munkáját, megköszönni Szala Ákosnak és Szabó Ádámnak a mindig profin végzett munkájukat. Köszönöm Gabinak és Karesznek, hogy mindig a csapat mellett vannak, nagyon sokat tettek ők is ezért a közösségért. Továbbá szeretném megköszönni az Sajóvölgye Focisuli vezetésnek, főként Kádár Zsoltnak, hogy amikor csak mód volt rá, akkor biztosította a sportközpont pályáit számunkra.

Leave a Reply