Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MESTERPERCEK – KOSZTA PÉTER MOTIVÁLT JÁTÉKOSOKRA SZÁMÍT

Az előttünk álló hétvégén már a 10. fordulójához érkezik az NBIII-as bajnoki pontvadászat mely során a Putnok FC játékosai ismét idegenben, a Debreceni EAC otthonában csillogtathatják meg tudásukat, felkészültségüket. Az újoncok rangsorában csak a Balassagyarmat áll jobban pillanatnyilag soros ellenfelüknél, akik a teljes mezőnyt tekintve a 8. helyet bitorolják. Ez sem lesz egy sétagalopp mérkőzés tehát, de hogy mit gondol a szombati összecsapásról a két edző, azt a Mesterpercekből megtudhatják…

Sáfrány LászlóFOTÓ: haon.hu

13 ponttal a 8. helyen áll a bajnokságban a csapata, egyben a Keleti csoport 2. legjobb együttesének számít pillanatnyilag. Alul- vagy túlteljesítette a csapat az Ön elvárásait? Az eddig mérkőzések közül melyik eredményre/teljesítményre a legbüszkébb?

SÁFÁR LÁSZLÓ: Elvárásom a szezonra a biztos bennmaradás! A pillanatnyi helyezés csak lélektanilag jó, de látva a bajnokságot, ez fordulóról fordulóra élesen változhat! Szorgalmasan próbáljuk gyűjteni a pontokat, de ez igen kemény feladat. Sok egyforma csapat van! A mi meccseink közül nem igazán emelnék ki egyet sem, vannak jó periódusaink, ezeket kell hosszabb ideig kitolni!

Újonc gárda lévén folyamatosan, hétről hétre ismerkedniük kell a mezőny tagjaival. Mit gondol a Putnok együtteséről, van-e esetleg valami közös kapcsolódási pont, ismeretség Koszta Péter csapatával?

SÁFÁR LÁSZLÓ: Valóban, új a mezőny számunkra, ez nem könnyű! A Putnokról kevés információm van, de igyekszünk többet begyűjteni! Tavaly láttam Őket játszani, jó véleménnyel vagyok a csapatról!

Mennyire ért egyet azzal az állítással, hogy a DEAC az egyik „sötét ló” a bajnokságban, akik számtalan meglepetés eredményt értek el eddig pozitív és negatív értelemben is? Miben látja az okát ennek a hullámzó teljesítménynek?

SÁFÁR LÁSZLÓ: A „fekete ló” mint olyan szerintem már a múlté, 2-3 fordulóban voltunk azok! A csapatok nagyon jól felmérik egymást, így a napi forma sokszor döntő!

Hullámzó teljesítményünket egyértelműen annak tulajdonítom, hogy fiatal a keret!

Szombaton, a Putnok ellen melyik arcát mutatja majd a Debrecen, hogyan készülnek és mit vár a találkozótól?

SÁFÁR LÁSZLÓ: A heti felkészülés szokásos mederben zajlik:

  • fizikai – heti ciklushoz igazítva
  • taktikai – az aktuális ellenfélhez igazítva
  • mentális – a játékosok felépítése a szombati játéknapra

Ebből mi jön ki? Szombat estére okosabbak leszünk!


Koszta Péter J

Olyan csapattal játszunk a 10. fordulóban, akik újoncként kerültek fel az NBIII Keleti csoportjába. Sokat nem tudunk nem róluk, azt viszont igen, hogy egyedül a Salgótarján tudott nyerni az otthonukban ill. a Tállya ellen veszítettek egy pontot, a másik két hazai meccsüket megnyerték. Mit gondolsz előzetesen a szombati találkozóról?

KOSZTA PÉTER: Újoncként nyilván mindenképpen bent akarnak maradni, hazai pályán sikereket kell elérniük. Úgy gondolom, hogy ebben az osztályban már nincs olyan nagy előnye a hazai pályának, mint régebben volt. Sok információim nincs róluk, de mindenképpen szeretnénk pontokkal hazatérni.

Te mindig fel szoktad térképezni az ellenfél játékosait, azt tudjuk, hogy elég fiatal csapatuk van, de vannak konkrétabb információid?

KOSZTA PÉTER: Igen, folyamatosan gyűjtöm az információkat a játékosaikról, videókat elemzek. Fiatal csapat, többen köztük olyanok, akik a Lokihoz nem kerültek oda ahogy például a Nagy Zoli is. Vannak jó eredményeik, kevésbé jók is, majd meglátjuk.

Három győzelmet szerzett zsinórban a Putnok, ilyen ebben a szezonban még nem volt. Milyen plusz töltetet ad ez a fiúknak? Idegenben azért nagy szükség lesz erre…

KOSZTA PÉTER: Önbizalmat ad és minden játékos jobban örül ha a heti munkának egy győzelem után vághat neki. Remélem megnyugvást azért nem okoz náluk, mert ennek a veszélye ilyenkor mindig megvan. Ilyenkor a játékosok hajlamosak azt gondolni, hogy sima lesz a következő mérkőzés is és nem kell annyit tenni a győzelemért. Ezzel voltak gondjaim a hétvégi meccsünkön az első félidőben, ott ebből adódóan mentális problémákat láttam. Nem szeretnék még egyszer így a félidőben veszekedni a játékosaimmal, gondolom hogy ők is átérzik idegenben nem szabad a hazai csapatnak olyan sanszokat adni, hogy felpörögjenek. Bízom benne, hogy mindenki motiváltan készül a meccsre.

Válasz írása