Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MEGHARCOLT SIKER MESESZÉP GÓLOKKAL: A HAJRÁBAN ZSEBELTÜK BE A GYŐZELMET

4-2

Bár a mérkőzés forgatókönyve nem feltétlenül az elképzelésünk szerint alakult, de ez esetben igaz, minden jó ha jó a vége…. Márpedig az jó lett! Hiába állt nekünk a zászló, viszonylag korán, már a 12. percben megszerezte a vezetést a Hatvan. Sokat kellett melózni az egyenlítésért, de fáradozásunkat siker koronázta, a 32. percben Sramkó Ronáld első putnoki gólja 1-1-et jelentett. A fordítás az első félidőben nem, de a másodikban meglett nem is akármilyen góllal!!!! Takács Tamás messziről elképesztő nagy gólt akasztott a hatvaniak bal felsőjébe!!! Az újabb putnoki gólok várattak magukra, majd a 82. percben jött a hidegzuhany, elég volt egy kis bambulás a védelemben és Lukács Zsombor közelről bevágta a vendégek egyenlítő gólját… Sokan nem hitték, a Putnok játékosok igen, hogy meg tudják nyerni a mérkőzést és nekik lett igazuk! A 85. percben Ádám Ferenc gyönyörű mozdulattal lőtt a jobb alsóba, majd négy perccel később a léc alá bombázott beállítva a 4-2-es végeredményt!!! Feri nagyon régóta várt a gólra és rögtön kettőt is lőtt, egyik szebb volt, mint a másik!!!


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Mahalek Marcell eltiltása, Kismarton Balázs és Budaházi Levente pedig sérülés miatt maradt ki csapatunk mai kezdőjéből a tállyaihoz képest. A védelem tengelyébe Zimányi Ádám, a középpályára pedig Takács Tamás és Sramkó Ronald került. Tomi védekező, Roni támadó szerepkörben.
A Hatvan elleni kezdő tizenegy:
DSC_0013 
Pápai Krisztián, Horváth Csanád, Gubacsi Zoltán, Zimányi Ádám, Takács Tamás, Lakatos Miklós, Keményffy Máté,  dr. Csirszki Martin, Sramkó Ronald, Ádám Ferenc, Mertse Ábel

Kezdő-Putnok-Hatvan vége

1. félidő

Minden úgy kezdődött mint egy tündérmesében, nagy lelkesedéssel, lendületes játékkal rukkoltunk elő a találkozó első perceitől kezdve. A játékosok mozgásán, testbeszédén, megmozdulásain az látszott, hogy akarnak, harapnak, sikerre éhesek. A hatvaniak voltak a bárány, mi a farkas, a labdás embereiket folyamatosan támadtuk és a labdaszerzésekből rohantunk előre. Igen ám, de amint rendezni tudta sorait a Hatvan, kiderült, hogy ők is farkasok, báránybőrbe bujtatva…. Hamar világossá vált, az előre játékukban is van potenciál és zavarba tudnak hozni minket.

DSC_0130

A 12. percben nagyon jól használták ki egy védelmi megingásunkat, egy az egyben verték meg belső védőnket a bal szélen, majd a középre adás után az ötösön kitört a belháború a labdáért, felszabadítani nem tudtunk, flippereztünk egy kicsit, majd Simon Mátyás köszönte a lehetőséget és a kint álló Pápai Krisztián fölött a léc alá emelt. (0-1)

Farkasból átmentünk “angry birds”-be és rátettünk még egy lapáttal az egyenlítés érdekében. A gond csak az volt, hogy a Hatvan a vezetést jelentő találata után úgy felpörgött, hogy a következő percekben akár növelhette volna előnyét. A legnagyobb lehetőségük a 18. percben maradt ki, amikor is egy putnoki támadásból kettő a kettőben kontráztak le minket, a ziccerben lévő játékos elől a 40 méteres sprintet teljesítő Zimányi Ádám takarította el a labdát elképesztő érzékkel. Iszonyatosan nagy és fontos mentés volt a putnoki csapatkapitánytól. Kicsivel később Lukács Zsombor lövésénél Pápai Krisztiánnak kellett védenie.

A félidő közepére újra mi uraltuk a játékot és egyre többet veszélyeztettünk a hatvani kapu előterében. A 30. percben végre egy jó kísérletet is láthattunk, Mertse Ábel tekert nem sokkal a jobb felső fölé. Két perccel később aztán összejött a hőn áhított putnoki gól! Miután jól körbejárattuk a vendégek tizenhatosát, a bal szélről kapott jó labdát Lakatos Miki aki a büntetőterületen belül teljesen tisztán vehette át. Lőni nem tudott, mert sorfalként tornyosultak előtte a hatvani védők, de okosan Sramkó Ronáldhoz passzolt, aki szorongatott helyzetből a jobb alsóba lőtte a labdát. Öröm a köbön az eredményjelző 1-1-re váltott!

DSC_0120

Az egyenlítő gólunk annyira felvillanyozták a csapatunkat, hogy egy kisebb település áramellátását is biztosítani tudták volna pedig csak tizenegyen voltak. Ezzel egyidőben a sárga szín divatba jött a pályán, gyors egymásutánban Virág Ákos, Karácsony Dávid és Horváth Csanád is sárga színű lapot kapott a játékvezetőtől. A találkozó 34. percében cseréltek a vendégek, Purzsa Máté helyére Fék Zsolt érkezett. Az eredmény nem változott 1-1-el vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

DSC_0125

2. félidő

A szünetben ismét változtatott a Hatvan. Gál Márkot Mundi Zoltán váltotta. A második játékrészt álmoskásan kezdtük, a félidei pihenő valahogy nem tett jót nekünk, az ellenfélnek annál inkább. Pápai Krisztiánnak kellett résen lennie, hogy ne érjen minket újabb meglepetés. Egy meccsre egy elég volt…

Az 52. percben a Hatvan fiatal játékosa, Fellner Krisztofer óriási fájdalmak közepette terült el a földön, azonnal hívták a gyúrót, látszott hogy súlyos sérülést szenvedett. Nagyon szimpatikus és sportszerű jelenet volt amikor két putnoki játékos vitte le ölben Krisztofert a pályáról, akit le kellett cserélni és nem sokkal később a mentő is megérkezett hozzá… Ezúton is mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánunk neki! Krisztofer helyére Bartók István érkezett a hatvaniaknál.

DSC_0157

Az 53. percben Fehér Balázs is cserélt, Ádám Ferencet küldte a pályára Szilágyi Szebasztián helyére. Feri is benne volt abban a támadásban, melyből megszereztük a vezetést. Ádám Feri és Csirszki Martin jól bontotta a védőfalat, Keményffy Máté pedig a szétnyíló védelemre szemből érkező Takács Tamáshoz továbbított, aki egyet tolt rajta, majd jó harmincról akkora gólt ragasztott a bal felsőbe, hogy Ő maga sem hitte el!!!! Csodálatos megmozdulás, nagyon jól eltalált lövés, óriási gól! (2-1)

DSC_0133

A gólunk után hamar meglőhettük volna a harmadikat, Ádám Feri addig lopta a távolságot a védőkkel szemben míg kellő közelségbe nem került, a tizenhatoson kívülről megeresztett lövése a kapustól bement volna, de a jobb kapufa hárított… Öt perccel később Mertse Ábel tört be ellenállhatatlanul a vendégek büntetőterületére, éles bepasszára többen is érkeztek, de senki nem tudott belepiszkálni, nem született meg a harmadik gólunk…

Időközben Madarász János is játéklehetőséget kapott Csirszki Martin helyén, majd bő tíz perccel a vége előtt Pataki Roland is pályára lépett, az első gólunkat jegyző Sramkó Ronáldot váltotta. A 82. percben elnémult a Várady Béla Sportközpont, egy bal oldali vendég akciót kicsit alábecsültünk, a beadás nagyon jól sikerült, a tökéletes ritmusban érkező Lukács Zsombor pedig szép góllal egyenlített. (2-2)

Sok időnk nem volt szomorkodni, kb. 10 perc, mert annyi volt ekkor hátra hosszabbítástól mindenestül. Aztán jött egy pofonegyszerű figura, Madarász János ívelte fel a labdát Ádám Ferihez aki lendületből szinte a komplett védőfalra vezethette a labdát, majd takarásból mesés mozdulattal lőtt a jobb alsóba. Nagyszerű kísérlet, kiváló távoli gól, szezonbeli első találatát a legjobb pillanatban szerezte csapatunk 33-asa. Feri öröme annyira nagy volt, hogy félmeztelenre vetkőzött amiért kapott egy szép sárga lapot. Sebaj! (3-2)

DSC_0239

A korábban kevésnek tűnő 10 perc öttel a vége előtt borzasztóan soknak tűnt… Főleg ha a vendégeknél volt a labda… pedig volt ám bőven, merthogy nyomultak előre ezerrel, hogy másodszor is egalizálni tudjanak. Nekünk jól jött, hogy támadtak, mert mi abból kontráztunk például a 89. percben. Madarász János, Pataki Roland és Ádám Ferenc ostromolta gyors léptekkel a rendezetlen hatvani védelmet. A lövésre ismét Ádám Feri vállalkozott, elsőre a blokkról levágódott a labda, de szerencsére ismét Feri elé került, aki igazított rajta majd a kicsit kint álló kapus fölött a léc alá bombázott!!! Micsoda gól!!! Felrobbant a lelátó, az ilyen jelenetekért érdemes futballmeccsre járni!!! (4-2)

DSC_0175

A kétgólos hátrány ellenére becsülettel küzdött a hevesi megyei csapat és Lukács Zsombor távoli lövéséből akár szépíthettek is volna, ha Pápai Krisztián kicsit megnyúlva nem fogja a remekbe szabott próbálkozást. A mérkőzésen ez volt az utolsó komolyabb megmozdulás a játékosok részéről, a legkedvesebb viszont az, amikor Takács Ákos lefújta a találkozót!!!


ÖSSZEGZÉS

Huhúúúú nem tudunk mi egyszerű mérkőzéseket játszani nagyon úgy néz ki. Hozzá kell szoknunk, hogy ebben a bajnokságban a fiúk nem csak saját magukat izzasztják meg a játéktéren, hanem minket is a lelátón…

Egy újabb izgalmakban nem szűkölködő mérkőzést tekinthettünk meg, amiről pár napig még egész biztos beszélni fognak Putnok utcáin. Csak úgy mint a Sényő ellen ma is 6 gól esett, de az eloszlás most nekünk alakult kedvezően. Nem mindegy, hogy 2:4 vagy 4:2. :))))
Nagy szükség volt erre a győzelemre!!! Testileg, lelkileg, mentálisan. Hiába vagyunk még mindig csak a bajnokság első negyedében, de olyan körbeverések tapasztalhatók itt Keleten, hogy minden megszerezett pontnak komoly jelentősége van. A mai beillett egy hatpontos meccsnek, mert két alsóházi csapat küzdött meg egymással. Már csak emiatt is fontos volt a mai siker. Ráadásul lezártunk egy négy mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot, már kezdtük elfelejteni milyen is nyerni. Most újra elhihetjük, hogy bennünk van a győzelem és bennünk vannak a gólok! Ez volt az első bajnoki amikor négyet tudtunk rúgni és külön öröm, hogy a 4 gólt 3 különböző játékosunk szerezte, három olyan, aki ebben a szezonban ma volt először eredményes!

DSC_0229

A győzelem ma is az egész csapat érdeme volt, mindenki kivette a maga részét, élvezzük ki a sikert, holnap jön egy kis pihenő, aztán péntektől már készülünk a hétvégi, Füzesgyarmat elleni mérkőzésre…

FONTOS GYŐZELEM, ÉRTÉKES 3 PONT!!! SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!!

DSC_0290

DSC_0294


 EREDMÉNYEK
Az őszi utolsó hétközi bajnoki fordulójában 10 mérkőzésen 46 gól esett, ami új rekord a 2020/21-es bajnokságban. Eddig a második forduló hozta a legtöbb gólt, amikor 40 találatig jutottak a csapatok.
 • értékes pontot szerzett a Tállya Egerben
 • nem tűrt ellenállást a Jászberény, kilencedszer kapott ki a Mezőkövesd
 • magabiztosan nyert a Salgótarján
 • egy hetest kapott Tiszakécskén a Sajóbábony
 • elosztozott a pontokon a Tiszafüred és a DVSC II.
 • Cegléden nyert a Kisvárda II.
 • egygólos meccsen tartotta otthon a 3 pontot a BSE
 • 0-2-ről ikszelt a Gyöngyös a BVSC vendégeként
 • a Füzesgyarmat idegenben verte a Sényőt

9. forduló er


A mérkőzésről Brunczlik Bence készítette a fotókat, köszönjük neki!


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása