Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MEGCSINÁLTUK: KÉT VESZTES MECCS UTÁN ÚJRA GYŐZÖTT A PUTNOK FC

Számítottunk arra, hogy nehéz lesz és ez be is igazolódott. Küzdelmes, helyenként durva mérkőzésre sikeredett a Sajóbábony elleni megyei rangadó, amelyen már az első félidőben megszereztük a vezetést. A 20. percben Bene Attila jó helyzetfelismeréssel, okos góllal avatta fel a korábban Putnokon játszó Málik Mihály kapuját. A fordulást követően viszonylag korán sikerült tovább növelnünk előnyünket, Csirszki Martin kiváló ütempasszával Tóth Szabolcs robogott a vendégek kapuja felé, hogy aztán rendkívül önzetlenül a hosszú oldalon teljesen tisztán érkező Illés Richárdhoz passzoljon. Ricsi nem is hibázott, góljával már kettővel mentünk. A hajrában még tovább növelhettük volna előnyünket, de nem tettük, a győzelmet viszont megszereztük.

Putnok - SajóbábonyJ


TÁVOLLÉVŐK

Hárman is visszatértek a keretünkbe a sérültek, betegek közül. Csirszki Martin és Mahalek Marcell egyből a kezdőbe, míg Marius a keretbe került. Timkó István sajnálatos módon még nincs olyan állapotban, hogy akár a kispadra leülhessen, Katona Bence pedig nem tehette meg ezt, miután kétmeccses eltiltása a mai napra még érvényben volt. A Tállya elleni meccsen szedett össze sérülést Lajkó Csanád, akinek ki kellett hagynia a Sajóbábony elleni derbit.
DSC_0669Elvan a gyerek ha játszik, de ez esetben a lényeg, hogy Marius ma már játszhatott

A KEZDŐ TIZENEGY

Csapatunk kezdője nem nagyon hasonlított a tállyaira finoman szólva sem. A múlt hetihez képest kimaradt onnan Chifu Daniel és Lajkó Csanád, bekerült Csirszki Martin és Mahalek Marcell. Így nézett ki a kezdőnk: Egyed B. – Nyisalovits D., Mahalek M., Czető M., Vajda R., Illés R., Csicsvári M., Zimányi Á., Tóth Sz., Csirszki M., Bene A.

Kezdő 22-1

Football-Field-Vector

DSC_0676Csapattársakból ellenfelek avagy miről csicsereghet Csicsvári Milán és Kemény Tamás

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Alaposan ránk ijesztettek a fiúk a találkozó első tíz percében, mert olyan idegesen játszottak, mintha életük első tétmeccsén játszottak volna. Kellett ehhez a Sajóbábony lendületes kezdése és a labdás emberek letámadása, úgy nekünk estek, mint részeg ember a boroshordónak. Ez nem is ízlett nekünk és lányos zavarunkban több fatális hibát is vétettünk. Jött is korán az “Ébresztő” előbb a nézőtérről, majd Koszta Péter is riadó fújt a kispadról.

A 3. percben a hideg verejték fogott ki bennünket, amikor a 16-osunkra betörni készülő Mahalek Marcell hátulról lerántotta Icsó Zsoltot. Elsőre úgy tűnt ebből bünti lesz, de aztán szabadrúgás lett belőle, szinte a tizenhatos vonaláról. Kemény Tamás vállalta el a lövést, Egyed Balázs pedig a védést, kiöklözte a korábbi Putnok támadó próbálkozását. Mindenesetre intő jel volt az biztos.

A folytatásban lassacskán kezdtünk magunkra találni, kicsit passzolgatni, felvenni a játék ritmusát. A 9. percben meglehetett volna az első komolyabb helyzetünk, ha a kontratámadásunk végén Bene Attila pontosabban továbbít Csirszki Martinhoz. Úgy látszik ezzel a megmozdulással estünk át a tűzkeresztségen, mert a folytatásban egyre többször jutottunk el a vendégek kapujáig és egyre hatékonyabb focit bemutatva mutattuk meg, hogy ki az úr a háznál.

A lehető legjobbkor, a 20. percben egy sok passzos kombinációval jutottunk el a Sajóbábony tizenhatosáig. Csicsvári Milán passzolta fel a labdát Bene Attilának, aki a kapu felé mozduló Illés Richárdhoz továbbított. Jött is a lövés, de gellert kapott a labda egyenesen a kapu felé törő Bene Attila elé, aki a kifutó kapus fölött-mellett a hosszúba emelt. Remek összjáték, jó megoldások, egy kis szerencse és szép befejezés! (1-0)

DSC_0720Bene Attila jó döntést hozott és szép megoldást választott a bábonyi kapu előtt

DSC_0721

Még ki sem élveztük a vezetést jelentő gólunkat, egy percen belül kaphattunk is volna egyet. Engel Alex keserítette meg az életünket a bal szélen, több emberüket is becsapva középre tudta adni a labdát, sőt mi több embert is talált. Horváth Szabolcs az ötös vonalától nem messze tisztán lőhetett kapura, de Egyed Balázs hatalmasat védett. A kipattanó naná hogy Kemény Tamás elé került, kapura is zúdította, mindenki verve, de a labda a felső lécen csattant, majd az alapvonalon túlra szédült. Erre mondják, ez nem rajtunk múlt!

DSC_0731Horváth Szabolcs rákészült és lőtt
DSC_0732Egyed Balázs rákészült és védett
DSC_0733Kemény Tamás lőtt, meneküljön ki merre lát – szerencsére exputnokiként a kapufát lőtte telibe

Továbbra is tettük a dolgunkat, ahogy a játékvezető is, a 36. percben már a harmadik sárga lapot osztja ki, a kitüntetett Kemény Tamás volt. Egyre jobban belemelegedtünk a mérkőzésbe, az önbizalmunk nőttön nőtt. Csirszki Martin és Tóth Szabolcs is próbálkozott távolról, előbbiét védte Málik Mihály, a másik mellé ment. Hiába kezdett felénk billenni a mérleg, a Sajóbábony küzdött és sajnos egyre durvábban is játszott. A 41. percben akadt egy nagy vendég helyzet, Kemény Tamás a bal szélről indulva jobban kínálta meg Egyed Balázst, aki a lapos távoli lövést is fogta szép mozdulattal. Nagyon kellett ez és a korábbi védése is, hogy megőrizhessük egygólos vezetésünket a szünetre.

II. FÉLIDŐ

A második félidő olyan szürkén és eseménytelenül kezdődött, hogy azt megfesteni sem lehetett volna. Full mezőnyjáték, bereteszelt kapuk, tördelt játék, kevés futballra emlékeztető jelenet. Persze a mi részünkről senki nem bánta ezt a szürrealista időszakot, de csak azért, mert az 54. percben az erőit a putnoki térfélre felvonultató sajóbábonyiakat sikerült megkontrázni. A középpályán sikerült megszereznünk a labdát, majd Csirszki Martin tanári passzal indította a bal szélen Tóth Szabolcsot, aki a sebességét kihasználva a kapusig vitte a játékszert. Szabolcs rendkívül önzetlen módon a kapus mellett középre passzolt az érkező Illés Richárdhoz, aki közelről az üres kapuba lőtt! (2-0)

DSC_0845Tóth Szabolcs fut… lát … és…
DSC_0846…nagyon önzetlenül bepasszolja Illés Ricsinek…
DSC_0847…Ő pedig nem hibázott…

Ez már egész jól nézett ki, de még nagyon sok volt hátra. A játék ritmusában és a felek hozzáállásban nem okozott változást a második putnoki gól. Ami változott, a sajóbábonyiak feszültebbek lettek, mi pedig egy fokkal nyugodtabbak. A kettő együtt számtalan összecsapást és a szabálytalanságok egy részénél aranyesőt hozott. Tamási Patrik sporttárs négy sárga lapot is kiosztott a második játékrészben. Folyamatos játék nem alakult ki, a Sajóbábony erőn felül dolgozott, mi jól mozogtunk a középpályán, rengeteg labdát összeszedtünk, a legtöbb fejpárbajt megnyertük és az üres területekbe indulva nem is kifejezetten kontráztunk, inkább tudatosan próbáltuk kihasználni az ellenfél vissza nem záró védelmét és a létszámfölényünket.

Kriston István cserélt előbb, Sebők Balázst küldte pályára Molnár Martin helyén, aki már a pályáról szemrevételezhette Csicsvári Milán kapu mellé lőtt szabadrúgását. A 70. perc után kicsit mintha jobban pörögtek volna a csapatok, újra voltak pontosabb támadásvezetések, melyeket csak a jól közbeavatkozó védők tudták meghiúsítani. A 75. percben megint kellett Egyed Balázs védése, aki a nagyon motiváltan játszó és sokat vállaló Kemény Tamás kemény lövését fogta biztosan. Ki sem jött róla a labda, ami azért volt fontos, mert legalább hárman ácsingóztak a környékén épp a lecsorgóra várva.

DSC_0712Csicsó csúcsformában focizott, kicselezte a fél bábonyi csapatot

A 76. és 80. perc között újabb “vérátömlesztésen” estek át a csapatok. A Putnok részéről sorrendben Marius, majd Takács Tamás, a Sajóbábonynál Mezőssy Levente és Lakatos Róbert szállt játékba. Bene Attila és Zimányi Ádám, Csattos Csaba és Icsó Zsolt jöttek le.

A 82. percben megfogyatkozott a Sajóbábony. Érdekes módon nem a pályán lévők, hanem a kispadon helyet foglalók létszáma csökkent eggyel. Csattos Csaba a lecserélése után három perccel túl “nagy hangot” adott egy, a játékvezető által lefújt szabálytalanságnak, amiért második sárgával mehetett is az öltözőbe.

DSC_0878Csattos Csabát a kispadról állította ki a játékvezető

Mi a játékkal foglalkoztunk és a végjátékra igencsak széteső, talán a saját maga által diktált tempóban megfáradó Sajóbábony kapujára több veszélyes ellentámadást is vezettünk. A 85. percben Marius jutott el az ellenfél kapujáig, jó kis lökete kevéssel a kapu fölött hagyta el a játékteret. Egy perccel később Vajda Roland szinte ugyanúgy és ugyanott vihette a labdát a vendég kapuig, bent két védőre három putnoki is várta a passzt, de Ő a lövést választotta, ami gyengécskére sikeredett, nem okozott gondot Málik Mihálynak. A tizenhatoson belül talán életében nem volt annyit Illés Richárd, mint a mai napon. A 85. percben Ő adhatott volna gólpasszt az érkező társaknak egy újabb putnoki akció végén, a bábonyi hálóőr azonban megakadályozta azt.

A 90. percben még cseréltünk egyet, Vajda Rolandot Pogonyi Dominik váltotta. A négyperces hosszabbítás soknak tűnt, de viszonylag gyorsan lepörgött, az utolsó momentum egy Mezőssy Levente szabadrúgás volt, ami nem talált célba. A végeredmény 2-0 a Putnok javára!!!

DSC_0722192 perc gólcsendet tört meg Bene Attila találata

ÖSSZEGZÉS

Legyünk őszinték, féltünk kicsit ettől a mai meccstől több okból is. Bár szerettük volna ha biztosak lehetünk a csapatunkban, de az elmúlt két mérkőzésen nyújtott teljesítményünk és kicsit a hozzáállásunk is elmaradt attól a szinttől, amire képesek vagyunk és ami elvárható a Putnoktól. Másrészt pedig tudtuk, hogy a korábban Putnokon futballozó játékosok óriási motivációval és bizonyítási vággyal érkeztek meg a mai meccsre. Küzdöttük és “fel is szántották” a pályát ennek érdekében. Ráadásul a kiesés elől menekülnek, ezért kettőzött erővel küzdenek a céljaiért.

A mérkőzésre visszatekintve és összegezve azt mondhatjuk, hogy jól gazdálkodtunk az adódó lehetőségeinkkel (leszámítva a végjáték 2-3 ziccerét) és a támadójátékban pont annyival nyújtottunk többet az ellenfélnél, ami a győzelemhez kellett. A sikerhez viszont kellett az is, hogy ne kapjunk gólt, sem az elején, sem a közepén, sem a végén. Ez a Sajóbábony “lerágott” volna minket a csontunkról, ha a találkozó bármely szakaszában be tudnak találni, ehhez kétség nem fér. Szóval fontos volt, hogy a védelmünk stabil legyen, megoldja a feladatát és nagyon kellett egy jó kapusteljesítmény, ami abszolút megvolt! Leredukálva azt is mondhatjuk Egyed Balázs-Kemény Tamás 5-0 (az exputnoki támadó egy ízben még szögletből is kapu felé tekerte a labdát).

Fontos volt, kellett ez a győzelem, hogy helyreállítsuk a renoménkat a szurkolóink előtt, főleg hazai pályán és kellett ahhoz is, hogy az önbecsülésünket egyenesbe hozzuk. Másrészt a látottak alapján el kell ismerni, hogy Koszta Péter igazat beszél akkor, amikor az akaraterőről, a minden áron való győzniakarásról beszél… Ma ebben is többet nyújtottunk és kellett is a győzelemhez!

Az elmúlt két hétben a Keleti csoport TOP5-ös csapataként érthetetlenül gyenge teljesítményünkkel két, a kieséstől veszélyeztetett gárdával szemben is alulmaradtunk…. Ma viszont nem játszottuk el Teréz anya szerepét!

GRATULA A CSAPATNAK! SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!!!

DSC_0916A KBSC szakmai stáb és a játékosok árgus szemekkel figyelték a meccsünket, majd 3-0-ra megverték a Ceglédet

A 22. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 22-1

FOTÓK
Köszönjük Szabó Noéminek a mérkőzésről készített remek fotókat!

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Salgótarjánba utazik a csapat a jövő vasárnap. Zsinórban a negyedik olyan csapattal játszunk aki a kiesés elől menekül. Lehet, hogy már unalmas, de nem számíthatunk egy sétagalopp mérkőzésre Nógrádban sem…

SALGÓTARJÁNI BTC – PUTNOK FC
Időpont: 2019. ÁPRILIS 14. VASÁRNAP 16:00
Helyszín: SZOJKA FERENC STADION, SALGÓTARJÁN

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Havanna Étterem
TÁMOGATÓNK: HAVANNA ÉTTEREM PUTNOK, Juhász István

szlogen

Válasz írása