Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MARCZIS MARCELL: RÉGI VÁGYAM VOLT HOGY A PUTNOK SZÍNEIBEN FOCIZZAK

Kisebb szünet után újabb játékossal ismerkedhetnek meg olvasóink azok közül akik a tél folyamán cserélték le korábbi mezüket a Putnokéra. Ráadásul a mai főszereplőnk egy olyan labdarúgó aki városunk lakója, tehát itthonról igazolt haza. A múlt nyáron volt már egy ilyen szerződtetés csapatunknál, akkor Galambosi Máté “tért haza” Putnokra.
Akiről most szó van, egy putnoki nevelésű, majd ifjúkori pályafutásának egy részét a Sajóvölgye Focisuliban töltő fiatalember, akit nyugodtan nevezhetünk “szívfocistának” hisz korábban és most is mindig hajtja előre a szíve. Ennek és hatalmas küzdeni akarásának, kitartásának köszönheti hogy az elmúlt években szépen lépkedett előre a képzeletbeli ranglétrán. Az ifjúsági bajnokságok után a Megye I-ben, majd az NBIII-ban is bemutatkozhatott.
Külön öröm számunkra, hogy putnokiként most már a Putnok FC csapatát erősíti.

Nem maradt más hátra mint olvasóink figyelmébe ajánlani a vele készített interjút! Ám előtte….


A Kormány döntése értelmében 2020. március 28-tól kijárási korlátozásokat vezettek be Magyarországon a koronavírus-járvány terjedésének lelassítására. A Putnok FC nevében továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy mindannyiunk, de kiemelten az idős emberek, a krónikus betegek védelme érdekében mindenki tartsa be a meghozott országos és helyi szintű szabályokat. Csak így sikerülhet elkerülni a tömeges megbetegedéseket! Köszönjük! 

Maradj otthon!


Mai vendégünk M&M, azaz Marczis Marcell:

Marczis Marcell

Ritka pillanat, amikor egy putnoki lakhelyű és nem utolsósorban Putnok nevelésű játékos igazol a Putnok FC-hez. Hogy történt az átigazolásod és milyen szerepe volt ebben az Ózd kizárásának, esetleg egyébként is téma volt ez már?

MARCZIS MARCELL: Igazából véve Csaba bá’ csapattársam volt Ózdon még Megye 1-ben és ismertük egymást, ő keresett meg engem hogy ha szeretném kipróbálhatom magam itt. Nagy szerepe volt az Ózd kizárásának, mivel nem volt csapatom. Bár volt még megkeresésem, de egyértelmű volt hogy a Putnok mellett döntök.

427936_428213360569357_1569529283_n15 évesen is CSAK A PUTNOK!!!

Fiatal korod ellenére jó pár csapatban megfordult már. Mely csapatokban futballoztál eddig és melyik időszak volt a legmeghatározóbb a pályafutásodban, ahol a legtöbbet tudtál fejlődni?

MARCZIS MARCELL:  Igen, ami azt illeti voltam már pár csapatnál. A Sajóvölgye Focisuli után Bánhorvátiba „fújt a szél”, utána Ózdra igazoltam és ezután kerültem ugye Putnokra. Ózd volt a legmeghatározóbb számomra, amikor heti 5 napon napi 2 edzéssel tudtuk fejleszteni magunkat.

422503_271595196249619_2112954397_nA Sajóvölgye csapatában

Jobb hátvédként játszol. Kiskorodtól fogva ezen a poszton futballoztál vagy máshol is kipróbáltad magad?

MARCZIS MARCELL: Igen, ez az én posztom ahol a legjobban tudok érvényesülni, viszont játszottam már korábban jobb szélsőt és védekező középpályást is!

Amikor tehetted rendszeresen látogattad a Putnok mérkőzéseit. Milyen érzés volt kívülről szemlélni a meccseket és milyen most belülről?

MARCZIS MARCELL:  Rendszeresen jártam ki a Putnok hazai meccseire, de valahogy jobban szeretem volna a csapatban lenni, hogy a sikerekhez én is hozzá tudjak tenni minthogy csak szurkoljak !

DSC_0527Első felnőtt meccs a Putnok színeiben

Hogy élted meg a Balassagyarmat elleni bajnokit, ahol kezdőként, életed első felnőtt meccsét játszottad Putnok színekben?

MARCZIS MARCELL:  Bennem volt az a bizonyos meccs drukk aminek meg kell lennie, egy picit izgultam is, még is csak az első meccs egy új csapat mezében. Viszont nagyon jól sikerült, végig koncentráltak voltunk, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést !

DSC_0609
Harcban a Balassagyarmat elleni mérkőzésen

A lejátszott két tavaszi meccset megnyertétek, ami jó alapot adhatna a folytatásra. Szerinted miben rejlik a csapat ereje, sikeressége, hisz a felkészülés során is nagyon jól ment a játék?

MARCZIS MARCELL: Tényleg mesébe illően kezdtük a bajnokság második felét, két meccsből két győzelem. Szerintem a jó felkészülés és a győzni akarás minden játékos felől, mert mindenkinél azt érzem hogy teljesíteni akar! Mind edzésen, mind meccsen !

DSC_0482Az edzőmeccseken is jól ment a játék

Sajnos egy senki által nem várt dolog, egy világméretű járvány miatt fel kellett függeszteni a szezont. Hogy éled meg mindezt magánemberként és labdarúgóként?

MARCZIS MARCELL:  Nagyon rosszul érintett ez a járvány mindenkit! Én a foci mellett dolgozok, de a munkahelyem is bezárt sajnos, és a szezon is szünetel. Szóval tényleg nagyon rossz ez a helyzet, de legalább több időt lehetek a családommal, szeretteimmel. Ki van adva számunka otthoni edzés munka, futás és erősítés a szinten tartás végett.

DSC_0394A három muskétás: Ózd után Putnokon is csapattársak

Véleményed szerint van esély a bajnokság folytatására?

MARCZIS MARCELL:  Nagyon bízom benne, hogy mihamarabb újra indul a szezon!

A labdarúgás mellett főállásban dolgozol is. Mennyire nehéz összeegyeztetni a munkát és focit?

Mahalek Marczis

MARCZIS MARCELL:  Eleinte nagyon nehéz volt, sőt volt, hogy edzésre nem tudtam odaérni vagy talán munkából késtem, tudom hogy egyik helyen sem tolerálják ezt, de nagyon hálás vagyok hogy így álltak hozzám mindkét részről!

Mit szólt a családod, a barátaid hogy Putnokra igazoltál? Lényegében otthonról hazatértél. 🙂

MARCZIS MARCELL:  Igazából a családom meglepődött, de nyilván pozitívan élték meg és örültek nekik hogy, nem kell messzire menniük, ha meg akarnak nézni. 🙂 A viccet félre téve tényleg örültek neki !

DSC_0808A sikerre szomjazó Marczis Marcell

Nem hagytuk ki, Marczis Marcelltől is kitudakoltuk mik a kedvencei…

Marczis Marcell kedvencek

Válasz írása