Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MÁLIK MIHÁLY : TÖBB MÓDON IS KÖTŐDÖK PUTNOKHOZ

Korábbi szokásunkhoz híven szeretnénk ha honlapunk olvasóin, a Putnok FC drukkerei kicsit jobban megismerkednének csapatunk újdonsült játékosaival, ezért három részes sorozatot indítunk melyekben egy-egy interjú keretében bemutatjuk a fiúkat.

Málik Mihály

A Diósgyőr együttesétől igazoltál városunk futballcsapatához. Miért esett a választásod pont a Putnok FC-re? Befolyásolta-e a döntésedet, hogy jó pár korábbi DVTK nevelés is itt játszik?
MÁLIK MIHÁLY: Több ajánlatot is kaptam a téli átigazolási szezonban, de úgy gondolom borsodiként ha lehetőség adja akkor a saját megyénket kell képviselni. Nem sok mindenkit ismertem a csapatból így nem igazán befolyásolta döntésemet az hogy kik alkotják a keretet.
Az átigazolásodat bejelentő cikkhez azt a kommentet fűzted, hogy “Megtiszteltetés a Putnok játékosának lenni”. Kifejtenéd ezt bővebben?
MÁLIK MIHÁLY: Fiatalabb koromban amikor még  a Sajóvölgye Focisuli korosztályos csapataiban védtem mindig felnéztem a felnőtt csapat játékosaira. Most pedig nekem kell példamutatóan viselkednem és edzenem illetve segítenem a fiataloknak amiben tudok.

Málik Misi2

A kapus poszt egy speciális „munkakör” egy labdarúgócsapatban, hisz alapesetben egyszerre csak egyre van szükség a pályán. Ha az egyik kapus bizalmat kap az edzőtől és hétről hétre jól teljesít, a másik kevés vagy kevesebb játéklehetőséget kap. Mit gondolsz erről és mennyire tartod nehéz feladatnak az ősszel remek formában védő Egyed Balázst kiszorítani a Putnok kapujából?
MÁLIK MIHÁLY: Balázs egy remek kapus, nagyon kemény munkába kell fognom, hogyha szeretném vele felvenni a harcot a kezdőbe kerülésért. Ennek ellenére nem gondolom magunkat ellenségnek, se ellenfélnek sőt nagyon jó kapcsolatot ápolunk, hiszen ugyanazért a közös célért dolgozunk. Hálás vagyok Balázsnak sokat segített már nekem amióta itt vagyok. Még nagyon fiatal vagyok és tudom jól, hogy edzenem, fejlődnöm és sok rutint kell még szereznem ahhoz hogy igazán jó kapus váljon belőlem.
Mit tartasz saját magad legnagyobb erősségének és mi az, amiben úgy érzed hiányosságaid vannak, amiben még van hova fejlődnöd?
MÁLIK MIHÁLY: Mindig van hova fejlődni, pont ez az ami egy labdarúgót motivál. Nagy előnyömnek tartom tudok úgymond a csatár eszével  gondolkozni ennek köszönhetően a büntetőket elég jó arányban hárítani tudom. A mai modern football megköveteli a kapustól a lábbal való játékba avatkozást így sokat kell gyakorolni.

Málik Misi másolata

Hogy fogadtak a csapattársak amikor megérkeztél? Lassan egy hónap távlatában hogy tetszik a putnoki környezet, hogy érzed magad itt?
MÁLIK MIHÁLY:  A bemutatkozásom a Borsodi teremlabdarúgó tornára esett ahol sikerült jó teljesítményt nyújtani, ami jó irányba befolyásolta a beilleszkedést. Nagyon korrekt módon kezeltek a csapattársak már az első perctől. Egy hónap elteltével sikerült több társammal is jó viszonyt kialakítani.
Úgy tudom, Neked van putnoki kötődésed. Elárulod pontosan mi ez?
MÁLIK MIHÁLY: Igen-igen, több módon is kötődök ide, hiszen a családom jó pár évig lakott Putnokon és én is 3 éves koromig. A másik része, hogy a KBSC után a Sajóvölgye Focisuliban is eltöltöttem pár hasznos évet.
Végezetül mit üzensz a putnoki szurkolóknak a tavaszi szezonra?
MÁLIK MIHÁLY: Sajnos még nem volt szerencsém velük beszélni személyesen, de mindenképpen számítunk rájuk hiszen ez az egész értük van. Ha ők nem lennének akkor nem lenne értelme a labdarúgásnak. Remélem minél többen fognak kilátogatni a meccseinkre és bízok abban is, hogy sikerül örömöt szereznünk nekik.

foci-17-18_2 6

MÁLIK MIHÁLY

Válasz írása