Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MAHALEK MARCELL: VONZOTT A PUTNOK ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT JÓ EREDMÉNYE

Utolsó előttiként az utolsó nyári igazolásunkat szeretnénk bemutatni olvasóinknak, a Putnok FC szurkolóinak. A 24 éves játékos az 1. fordulóban csereként beszállva a középpályán nyújtott jó teljesítményével megmutatta a szakmai stábnak, hogy lehet rá számítani, nem csoda, hogy egy héttel később már a kezdőben találta magát. A harmadik bajnoki óta annyi változott, hogy belső védőt játszik a csapatban. Egy konszolidált, nagy játékintelligenciával rendelkező labdarúgót ismerhettünk meg a személyében, aki ha kell a sportszerűség határain belül tud határozott és agresszív is lenni a pályán. Jó barátságban van a labdával és nemcsak a védekezésből, hanem a támadásokból is szívesen veszi ki a részét. Nem véletlen, hogy védő létére már 2 gólt is jegyez csapatunk színeiben. A pályán kívül egy visszafogott, fiatal kora ellenére komoly gondolkodású játékos, akinek csak egy cél lebeg a szeme előtt: a győzelem!

A mai napon MAHALEK MARCELLEL ismerkedhetnek meg jobban!

Mahalek Marcell

Melyik csapatnál nevelkedtél és mikor döntötted el, hogy versenyszerűen szeretnél focizni?

MAHALEK MARCELL: Utánpótlás éveimet a DVTK és a Honvéd (Magyar Futball Akadémia) korosztályos csapataiban töltöttem. Már ovis korom óta profi labdarúgó szerettem volna lenni és ezért sok áldozatot is hoztam.

Mit jelent számodra a labdarúgás?

MAHALEK MARCELL: Sport, hivatás, hobby, szenvedély ha csak pár szóban kéne meghatározni. A labdarúgás már 5 éves korom óta része az életemnek (és még sokáig az lesz), nem tudnám nélküle elképzelni a mindennapjaimat. Ha már nem labdarúgóként akkor majd edzőként szeretnék ezzel a sporttal foglalkozni.

Utolsóként érkeztél a Putnok csapatához. Éreztél ebből valamilyen hátrányt? Hogy történt az átigazolásod, több ajánlatod is volt, de végül a Putnokot választottad. Milyen szempontok alapján döntöttél a csapatunk mellett?

MAHALEK MARCELL: Júniusban szabadon igazolhatóvá váltam. Több NB2-es és NB3-as csapattól is volt érdeklődés, illetve ajánlat is irántam. Elsősorban a másodosztályban szerettem volna folytatni, úgy érzem megállnám ott is a helyem, így a végsőkig kivártam, próbáltam a legjobb döntést hozni. Augusztus elején azonban, úgy döntöttem a Putnok ajánlatát fogadom el. Vonzott a csapat elmúlt években elért jó eredménye, a csapattársak, az edző valamint az infrastrukturális helyzet is.
Éreztem hátrányt sajnos, mivel június óta nem volt csapatom, ezért volt némi fizikális lemaradásom a többiekhez képest. Kellett egy pár hét, hogy össze tudjam magam szedni és végig bírjak játszani egy egész mérkőzést.

IMG_0174

Milyen posztokon játszottál korábbi csapatodban és hol szeretsz a legjobban játszani?

MAHALEK MARCELL: Belső védő a posztom, de védekező középpályást is szoktam játszani, valamint szélső védőként voltam utánpótlás válogatott. Szeretek focizni, így ott szeretek játszani ahova betesznek :).

Több alkalommal játszott már a csapat háromvédős rendszerben az elmúlt mérkőzések során. Mennyire idegen ez a felállás számodra? Miben jelent könnyebbséget és egyben nehezebb feladatot egy belső védő számára?

MAHALEK MARCELL: Abszolút nem idegen. Az NB1-ben amikor pályára léptem minden alkalommal 3 védős rendszerben álltunk fel. Talán egy picit előnyösebb ez a felállás ha védekezésről van szó, mert a két szélét vissza lehet rendelni ha nagy a baj és könnyedén lehet akár 5 védővel is védeni a kapunkat. Ami sajnos rosszul is elsülhet, ha az előbb említett két szélső játékos nem ér vissza a támadásból. Nagyon nagy szervezettséggel, koncentrációval kell játszani ebben a felállásban, valamint sok kommunikációt igényel ami pedig az én feladatom.

jatekosok_2018_mahalek

MAHALEK MARCELL ADATLAP

Hogy érzed magad itt Putnokon?

MAHALEK MARCELL: Jól érzem magam. Sok régi ismerős van a csapatban és úgy érzem be is tudtam illeszkedni könnyedén, amiben a társak is segítettek.

Belső védőként játszol, mégis két gólt jegyzel a hét forduló alatt. Mindkét gólodnál a remek helyezkedésednek köszönheted, hogy eredményes tudtál lenni. Lehet ezekre a szituációkra előre készülni? Te hogy csinálod ezt?

MAHALEK MARCELL: Nem hangzik rosszul a 7/2 egy védő számára, de ami bosszantó, hogy már 7/3 is lehetne ha a múlt héten bemegy a helyzetem. A meccsek előtt szoktuk gyakorolni a pontrúgásokat, mert ezekből mérkőzéseket lehet nyerni, de nem csak enyém az érdem, mind a két gólomnál könnyű helyzetben voltam, mivel tökéletes előkészítést kaptam.

Mahalek Marcell2

A góljaidnál maradva, az elsőt a korábbi csapatod, a másodikat a DVTK játékosokkal „teletűzdelt” Sajóbábony ellen szerezted. Mit szóltak ehhez a korábbi csapattársaid? Gondolom a telefonod gyakran csipogott az üzeneteiktől… 🙂

MAHALEK MARCELL: Valóban megkaptam a volt társaktól, hogy miért pont ellenük kell gólt szereznem. A Bábony ellen a volt edzőm és a volt csapattársaim ellen szereztem gólt és nyertünk. Most hétvégén a kupában ugyan ez a felállás, szintén egy volt edzőm és volt csapattársaim is erősítik a Csákvár csapatát, remélhetőleg ugyanez lesz a forgatókönyv :).

Jelenleg a 9. helyen vagyunk a tabellán. Mennyire tükrözi hűen ez a pozíció és az eddig megszerzett pontok a csapatban rejlő potenciált?

MAHALEK MARCELL: Több van ebben a csapatban, mint amennyi pontot eddig gyűjtöttünk. Nagy volt a játékosmozgás a nyáron, ezért időre van szükség hogy összeszokjunk és igazi csapatként tudjunk játszani, amit a szurkolóink is elvárnak. Jó úton haladunk és mindenki azért dolgozik a csapatnál, hogy a szezon végére elérjük a kitűzött célokat.

mahalek_marcell 1

Válasz írása