Hírek

PUTNOKFC.HU

Magyar Kupa hétvége – Balassagyarmatra látogatunk

Augusztus utolsó hétvégéjén nem rendeznek bajnoki fordulót a labdarúgó harmadosztályban, nem maradnak azonban futball nélkül a szurkolók, hiszen a MOL Magyar kupa második fordulója kerül megtartásra. A kupa lebonyolítása alapján a második körben továbbra sem szerepelnek az első és másodosztályú együttesek, valamint a párosítások sorsolása ezúttal is területi alapon, földrajzi elhelyezkedés alapján történt. Csapatunk az első körhöz hasonlóan, ezúttal is idegenbe látogat, ellenfelünk az NBIII Közép csoportjában szereplő Balassagyarmati VSE alakulata lesz. Az idei kupaévad első körében csapatunk Egerben tudott diadalmaskodni (1-2), ellenfelünk a Hajdúszoboszló alakulatát győzte le idegenben (1-4).

A BVSE csapata a közép csoportban egyel kevesebb mérkőzést játszott a többiekhez viszonyítva, 3 mérkőzésükből egyszer vereséggel, kétszer győzelemmel hagyhatták el a játékteret. A mieink egy nagyszerű DEAC elleni hazai pontszerzés után készülnek a kupaküzdelemre, változtatás azonban lesz az előző bajnoki találkozóhoz képest.

Sűrű a program és rendre felsőházi csapatokkal találjuk magunkat szembe. A bajnokságban az első 5 fordulóban negyedik alkalommal találkozunk az aktuális első helyezettel. Most ebbe az időszakba bejön egy Magyar Kupa mérkőzés, a közép csoport bajnokesélyesének kikiáltott Balassagyarmat csapatához megyünk vendégül. Remélem sok néző választja a családi ebéd helyett a mérkőzést és jó hangulatban léphetünk majd pályára. Fiataljainkkal érkezünk a kupamérkőzésre, több meghatározó játékosunk ezúttal nem utazik a kerettel. Ennek ellenére szeretnénk továbbjutni a kupában, ami nem lesz egyszerű a remekül felkészített házigazdák ellen.” – nyilatkozta honlapunknak Szala Ákos vezetőedző a találkozó előtti napon

Játékosaink ezúttal is elszántan és győzelemre törve kelnek útra.

Úgy gondolom, ahhoz képest, hogy átalakult kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, nagyon összeszokott a csapat. Lehetett látni az első hazai mérkőzésünkön is, hogy mindenki mindent megtesz a másikért és mindig segítjük, biztatjuk egymást. A Balassagyarmat elleni kupameccs következik, itt is mindent megteszünk a győzelem és a továbbjutás érdekében” – válaszolta kérdésünkre csapatunk támadója Katona Bence

A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el. Döntetlen rendes játékidő esetén 2×15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások következnek. A Magyar kupa harmadik körében már a magasabb osztályú alakulatok is csatlakoznak a kupaküzdelmekhez.

Balassagyarmati VSE – Putnok FC: 2021.08.28. 11:00

A találkozó játékvezetője Szigetvári Márk, segítői Dobos Dávid és Pálinkás Donát Ferenc lesznek.

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont

Leave a Reply