Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

MAGYAR KUPA: A KELETI CSOPORTBÓL HATAN TOVÁBBJUTOTTAK, HETEN KIESTEK

Péntektől vasárnapi, három napon át zajlanak a MOL Magyar Kupa 2020/21. évi versenykiírásának küzdelmei. A kupasorozat főtábláján a csapatok a legjobb 64 közé jutásért vívtak meg egymással. Ebben a körben az NBI-es és NBII-es csapatok kiemeltek voltak, azaz a sorsolásnál egymással nem kerülhettek össze. A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, döntetlen eredmény esetén 2*15 perc hosszabbítás következett, ha az sem döntött, akkor büntetőrúgások után került ki az adott kupameccs győztese.

Sajnos a koronavírus a Magyar Kupába is “beleszólt”, 7 mérkőzést, köztük a Tiszafüredi VSE – Putnok FC találkozót is el kellett halasztani a járvány okozta megfertőződések miatt.

Az elmaradt kupameccsek (zárójelben a mérkőzések új időpontja):

Tiszafüredi VSE – Putnok FC (2020.10.07.)
VLS Veszprém – Szeged-Csanád Grosics Akadémia (2020.10.07.)
Lőrinci VSC – Nyíregyháza Spartacus FC (2020.10.07.)
Balassagyarmati VSE – DVTK (2020.10.07.)
Iváncsa KSE – Újpest FC (2020.10.07.)
Toponár SE – Puskás Akadémia FC (2020.10.10.)
Szeghalmi FC – Szolnoki MÁV FC (???)

A sikeresen lejátszott 58 találkozón az NBIII Keleti csoportjának 13 csapata is érdekelt volt. A 3 halasztásra kényszerülő (Balassagyarmat, Putnok, Tiszafüred) és a 4 tartalékcsapat (DVTK II., DVSC II., Mezőkövesd Zsóry FC II., Kisvárda Master Good II.) szabadnapos volt a hétvégén.

A Keleti csoportosok közül két csapatot is élőben láthattunk az M4Sporton. Még pénteken láthattuk ahogy 0-0-ás döntetlent játszott a Sopronnal a BVSC-Zugló, majd a sikeres büntetőpárbaj után továbbjutott a 64 közé. A másik tévés meccsen a Termálfürdő FC Tiszaújváros derekasan helyt állt a Budapest Honvéd ellenében. Az újvárosiak 1-0-ra még vezettek, de aztán a fővárosiak hetet rúgtak és 7-1-el jutottak tovább.

A keletiek közül a BVSC-Zuglón kívül továbbjutott még a Sajóbábonyt idegenben legyőző Eger, a Salgótarján, a Gyöngyös és a Cegléd is. Szintén ott van a legjobb 64 között a Tállya, akik az ESMTK-t saját pályáján verték meg 3-1-re. Gratulálunk nekik!

Kiesett a Jászberény, a Füzesgyarmat, a Sajóbábony, a Tiszaújváros, a Hatvan, a Sényő és a Tiszakécske.

Magyar Kupa Keleti csoport 1 er

Magyar Kupa Keleti csoport 2 er

Érdekesség, hogy eddig nem született meglepetés, valamennyi kiemelt csapat, az összes pályára lépő NBI-es és NBII-es gárda ott van a legjobb 64 között, így a Sárbogárdon három gólos győzelmet arató Kolorcity Kazinbarcika is.

Címfotó: facebook.com/dunaaszfalttvse

Válasz írása