Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos siker itthon az Újpest II ellen

Október 24-én a 14. fordulóval folytatódott az NBIII labdarúgó bajnokság. Egy hét alatt harmadik mérkőzésükre készültek a csapatok, az aktuális játéknapon pedig a Putnok FC az Újpest FC II csapatát fogadta a Várady Béla Sportközpontban.

Hazai szempontból nem kezdődhetett volna jobban a találkozó, hiszen már a 4. percben megszereztük a vezetést, egy jobbról érkező beadás után Sághy Félix csúsztatott a hosszúba, vezetéshez juttatva ezzel csapatunkat. Lendületet adott a korai gól a mérkőzés első perceiben, a 9. percben Vajda Artúr szánja el magát lövésre 16-ról, a vendég portás azonban hárított. Rá egy percre Takács veszi célba 18-ról a hosszú felsőt, lövése centikkel tévesztett célt. A 22. percben aztán ismét egy szép akció, melynek végén egy bal szélről középre adott labdát az üresen maradó Takács Péter vág higgadtan a hálóba. Alig 3 perc telt el a második gólunk óta, máris újra ünnepelhettünk, jó 25 méterről Vajda Artúr próbálkozik, bombája pedig a kapufáról pattan a kapuba, óriási gól volt, ezzel már 3-0. Jó játékkal vezettünk tehát 25 perc után három góllal az első játékrészben, lendület, párharcok, remek megelőző szerelések, szép támadásépítések és nagyon stabil védekezés jellemezte ekkor játékunkat, hiszen a fővárosiaknak igazán nagy helyzetig nem sikerült az első 45 percben eljutni.

Ahogy arra számítani lehetett, egy támadóbb szellemű Újpest jött ki a szünet után. Igyekeztek beszorítani minket, nem igazán tudtuk ekkor tartani a labdát. Néhány veszélyes Újpesti támadás végén egy jól blokkoló védő, vagy Pápai Krisztián védése kellett, hogy őrizzük a három gólos előnyünket. A 60. percben cserével igyekezett frissíteni a széleket Szala Ákos vezetőedző, bal oldalra Madarász János, még jobbra Nagy Zsolt érkezett. A csere után mindét szélen sikerült is megélénkülnünk, jobbról és balról is akadtak veszélyes beadásaink, melyeknél csak a sikeres befejezés maradt el. A 75. percben aztán mi is egy beadás “áldozatai” lettünk, egy balról laposan középre érkező labdánál Bíró Márk érkezett a leggyorsabban, kozmetikázva ezzel az eredményen. Vérszemet kaptak a vendégek, Pápai Krisztián újabb bravúrokkal tartotta az eredményt, még aztán a 82. percben Madarász keveredett át a jobb oldalra, beadását pedig Katona Bence juttatta a hálóba, megpecsételve a mérkőzés sorsát. A hátralévő néhány percben helyzeteink még nekünk adódtak, újabb találat azonban már nem született. Csapatunk a mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

 

pfcufcfoto

Az elmúlt négy meccsen 10 pontot szereztünk. A játékunk most már végre gólokkal, eredményekkel is párosul. Az első félidőben magas szinten futballoztunk, annak ellenére, hogy egy hét leforgása alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk. A második félidő elejéért sem tudom elmarasztalni a játékosaim, mert ilyenkor az ellenfél mindent egy lapra feltéve tud játszani. Szerkezet váltással és a cserékkel utána tudtunk ritmust váltani és ismét futószalagon jöttek a helyzeteink. Nem áll szándékunkban erről az útról letérni amire rátértünk, dolgozunk keményen tovább.” – értékelt a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző

Ezzel a találkozóval nem ért még véget az október, hiszen a hónap utolsó napján a Tállya KSE vendégeként lépünk pályára.

Putnok FC – Újpest FC II. 4-1 (Sághy 4′, Takács 22′, Vajda 25′, Katona, 82′ ill. Bíró 75′)

Putnok FC: Pápai – Sághy, Takács, Katona, Buda (Sramkó), Szics (Juhos), Vajda, Laczkó, (Nagy Zs.), Dobrovolszki (Kis), Hadházi (Madarász), Fülöp

Újpest II: Hámori – Kovács, Eckl, Máté, Szűcs, Kenyeres (Kálnoki-Kis), Mucsányi (Varga), Radosevic, Bíró, Fehér, Stieber (Bóna)

Leave a Reply