Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

LÉKAI SOMA: A KAPOTT GÓL NÉLKÜLI MECCSET NEM KELL MEGMAGYARÁZNI…

Sorozatunkat folytatva a negyedik téli átigazolásunkat szeretnénk bemutatni, kicsit jobban megismertetni a szurkolóinkkal, olvasóinkkal. A Honvéd II. csapatához távozó Pomozi Zoltán helyére egy olyan kapust sikerült szerződtetni, aki már magasabb osztályban is több alkalommal szerepelt, profi gondolkodású és rendkívül motivált. Egy kiváló képességű hálóőr, akinél lényegében minden “egyben” van. Fizikálisan és mentálisan is nagyon erős, jól irányítja társait a kapuból, folyamatosan együtt él a játékkal, kézzel és lábbal is topon van és nem fél elhagyni a kapuját sem, ha a helyzet úgy kívánja.

A vele készített interjúból még sok mindent megtudhatnak róla, de előtte szeretnénk felhívni valamire a figyelmet…


A Kormány döntése értelmében 2020. március 28. és 2020. április 11. között kijárási korlátozásokat vezettek be Magyarországon a koronavírus-járvány terjedésének lelassítására. Mi is arra kérünk és biztatunk mindenkit, hogy mindannyiunk érdekében vegye komolyan és tartsa be a mindannyiunkra vonatkozó szabályokat. Köszönjük! 

Maradj otthon!


Weboldalunk mai vendége, a 95-ös szám birtokosa:

Lékai Soma95

Január végén igazoltál a Putnok FC-hez „szabadúszóként”, hisz korábbi csapatodat az Ózdi Kohászt kizárták a bajnokságból. Egy nagyon jó kapus hírében állsz, így nyilván akadtak kérőid bőven. Miért pont a Putnokra esett a választásod? Hogy történt az ideigazolásod?

LÉKAI SOMA: Már november végén megkeresett Peti bá /Koszta Péter/, de akkor még nem volt határozat az Ózdi Kohász kizárásáról. Kérőkben nem volt hiány ez igaz, de kivártam és reménykedtem magasabb osztálybeli lehetőségben. Új év elején vált újra komolyabbá a Putnok érdeklődése. Komoly koncepciót vázoltak fel nekem, ami elnyerte a tetszésemet.

A labdarúgó pályafutásod Óbudán, a III. Kerületnél indult, de aztán hosszú évekig a Vasasnál játszottál. Mennyire volt meghatározó a karrieredben az a hat év? Hogyan emlékszel vissza arra, amikor a piros-kékek színeiben bemutatkozhattál az NBII-ben?

LÉKAI SOMA: Nagyon sokat köszönhetek a Vasasnak! Messziről indultam és volt honnan fejlődnöm… Aránylag későn, U-18-ban éreztem azt, hogy beérett a munka és meghatározó játékos lettem a csapatban.
Az első NBII-es mérkőzés örök emlék marad. Az akkori első keretben Németh Gábor és Hermány Bence volt a két kapus. Egyik edzésen Késedi Gabi bá bemelegítés közben odasúgta: Ha Gabi sérülése nem jön rendbe, akkor én védek hétvégén a felnőtt csapatban. Nem igazán tudtam felfogni abban a pillanatban. Másnap már a felnőtt csapattal készültem és hétvégén én kezdtem a kapuban, ahol sikerült nyernünk 3-1-re.

1278105_701668979844000_498172191_o

A „Vasas-korszakot” követően több csapatban is védtél és ez alatt kétszer is megtörtént, hogy aktuális csapatodat (Salgótarjáni BTC, Ózd) kizárták a bajnokságból. Hogy élted meg mindezt?

LÉKAI SOMA: Lehet én okoztam ezeket a problémákat… A salgótarjáni egy fokkal “kellemesebb” volt, mert ott egyszerűen megunta az elnök a focit és nem pénzelte tovább. Az elmúlt félév rosszabb volt, mert más viszonyban álltam a klub vezetésével. A legjobban azt sajnálom, hogy augusztus végén volt lehetőségem eligazolni egy bajnok aspiráns csapathoz, amikor már lehetett tudni, hogy gáz van.

14380081_1328451800499045_2674285261584843794_o

Hajózzunk kicsit kellemesebb témára. Mik az eddigi tapasztalataid a Putnok FC-ről, hogy tetszik a közeg, az itteni körülmények?

LÉKAI SOMA: Eddig minden tetszik, remélem így is marad. Tudom, hogy télen nagy vérfrissítésen ment át a keret, de hamar megtalálták a játékosok a közös hangot. Az infrastruktúra is tökéletes. Egy dolgot sajnálok, hogy nincsen kapusedző…

DSC_0391

Mennyire nehezíti meg a felkészülésedet, hogy nincs kapusedző?

LÉKAI SOMA: Ahogy említettem ez az egyedüli dolog, ami problémás. Szerencsére sikerült megoldást találni. A Kazincbarcikánál is edzem, ahol Botló Ádám segít a felkészülésben, amiért hálás is vagyok.

DSC_0165

Egy kimondottan jó és hosszú felkészülési időszak után kiválóan sikerült az első két bajnoki forduló, mindkettőt megnyertétek. A nyitó meccsen a Balassagyarmatot sikerült legyőzni, kapott gól nélkül. Kapus szempontból mennyire volt nehéz az a mérkőzés és hogy élted meg az első putnoki győzelmet?

LÉKAI SOMA: Mindenki várta a bajnoki rajtot. Én kifejezetten, mivel újra volt tétje a mérkőzésnek. Egy picike drukk volt bennem, mert azelőtt 4 hónappal volt az utolsó tétmérkőzésem. Tipikus egy gólos mérkőzés volt, de egyáltalán nem izgultam. Tudtam, hogy nem kapunk gólt.

DSC_0866

Tiszaújvárosban nagyszerű futballal nyertünk 3-1-re, de a meccs után mégsem voltál teljesen elégedett a kapott gól miatt. Kicsit elemezd, kérlek  hogy mi történt, miben hibáztunk annál az esetnél? Ennyire fontos számodra, hogy kapott gól nélkül hozzatok le egy meccset?

LÉKAI SOMA: Minden gól rosszul esik, akkor is ha nem tehetek róla. A támadóknál van az a mondás, hogy a gólt nem kell megmagyarázni. A kapusoknál a kapott gól nélküli meccset nem kell megmagyarázni. Plusz motiváció, hogy minél több ilyen meccset teljesítsek.
Sajnos szögletből kaptuk a gólt, ahol Kercsó csak megcsúsztatni tudta a labdát a röviden és bele tudta tenni a fejet az ellenfél egyik játékosa.

Lékai-Nyisa

A felkészülési meccsekkel együtt 12 mérkőzést játszottunk már és az ezeken nyújtott teljesítményeddel kivívtad a szakma és a szurkolók elismerését is. A védelem biztos pontjaként emlegetnek, akire a védők is bátran támaszkodhatnak. Jó reflexekkel rendelkezel, folyamatosan együtt élsz a játékkal, kiválóan megy a védés, bravúrokat mutattál be az első két bajnokin is és lábbal sem vagy „ügyetlen”. Mennyire értesz egyet ezekkel a jellemzőkkel?

LÉKAI SOMA: Oh hát köszönöm ezeket a dicsérő szavakat. Ebben sosem foglalok álláspontot. Ritkán vagyok megelégedve magammal. A lábbal való játékot pedig élvezem és elég nagy plusznak érzem nálam. A tiszaújvárosi meccset is jobban élveztem, mert lehetett futballozni.

Az eddig nyújtottak alapján mit gondolsz a csapatról, a csapat játékáról?

LÉKAI SOMA: Valamennyire érintettem már ezt. Sok játékost nem ismertem mikor idejöttem. A volt ózdi csapattársaimat és Katona Bencét ismertem még a Vasasból. A csapat, amit játszani szeretne annak örülök. Csabi nem azt kéri tőlünk, hogy rúgjuk előre, aztán lesz ami lesz, hanem játszani szeretne ő is, birtokolni a labdát és erre megvannak a megfelelő játékosok a csapatban.

DSC_0603

A koronavírus-járvány miatt a bajnokságot felfüggesztették. Hogyan érintett a hír? Mit gondolsz a kialakult helyzetről és véleményed szerint mennyi az esélye annak, hogy ezt a szezont ha csúszással is de be tudjátok fejezni?

LÉKAI SOMA: Ez egy kényes téma. Egyértelmű, hogy az egészség a legfontosabb. Szeretném befejezni a bajnokságot, akár zárt kapuk mellett is. Az utolsó mérkőzésünk is az volt már és teljesen jól meg volt szervezve.

Azt szokták mondani a kapusokra, hogy ők általában „különcök”, a kifejezés jó értelmében „kicsit flúgosak”. Az eddigi tapasztalatok alapján Te nem tűnsz annak… Vagy mégis? 🙂

LÉKAI SOMA: Nem is vallom magamat annak. Nálam inkább a dühkitörés, ami jellemző a pályán. Remélem kevésszer fog előfordulni, mert az nem jelent jót…

 DSC_0178

Többen kérdezték már, hogy rokonságban állsz-e a válogatott kézilabdázó Lékai Mátéval. Nos mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

LÉKAI SOMA: Igen… Ez a kérdés elő szokott kerülni, de büszkén válaszolok rá, hogy a bátyám. 😀


Most pedig Lékai Soma kapcsán is megtudhatjuk hogy mik a kedvencei, pl. mivel üti el az időt amikor van egy kis szabadideje…

Lékai Soma2

Válasz írása