Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

LEGYŐZTÜK A REAC-OT ÉS A 6. HELYEN ZÁRTUK A SZEZONT

Putnok-REAC M

2-1

VÉGEREDMÉNY:

PUTNOK FC – REAC 2-1 (1-0)

PUTNOK FC: Tóth A. – Illés R., Zimányi A., Nagy Cs., Czető M. – Tóth Sz., Zimányi Á. – Sápi J. (Kovács B. 61′), Csirszki M. (Dávid F. 81′), Icsó Zs. (Fábián B. 75′) – Katona B.
REAC: Tóth D. (Szűcs L. 46′) – Kutai D., Nagy G., Kollár Zs., Pesti D. – Kovács D., Lászka B., Balázs B., Bodnár I. (Papp Gy. 51′) – Lőrincz D. (Hornok D. 61′), Kiss T.

ovm-097

Zimányi Ádám 41′, Icsó Zsolt 55′ ill. Kollár Zsolt 85′

 


Penguin_Cup_2014_Emoticons_Yellow_Card

Katona Bence 89′ ill. –

 


Penguin_Cup_2014_Emoticons_Red_Card


Tóth András 85′ ill. –

 


Football-Field-Vector


A KEZDŐ

A nyírbátori győztes csapaton nem nagyon akart változtatni a Putnok edzője, de egyrészt Fehér Balázs kiválásával mégis csak szükség volt erre, másrészt az utolsó bajnokira Tóth Andrást szerette volna megjutalmazni az egész bajnokságban végzett szorgalmas munkájáért, így nagyon korrekt módon őt állította a kapunkba. A belső védő helyén Nagy Csaba kapott bizalmat, így a védelmünk tengelyében két putnoki, Zimányi Adrián és a már említett Nagy Csaba játszott. Az alakzatunk a bajnokság során sokszor változott, gyakran variálta ezeket Koszta Péter nemcsak taktikai, hanem sokszor kényszerűségi okokból. Az utolsó meccsünkön négy védővel, öt középpályással és egy csatárral álltunk fel.

170604_Putnok-REAC-34Ebben a szezonban negyedik alkalommal védte kapunkat Tóth András

A Putnok FC kezdője: Tóth András – Illés Richárd, Zimányi Adrián, Nagy Csaba, Czető Márk – Sápi József, Tóth Szabolcs, Csirszki Martin, Zimányi Ádám, Icsó Zsolt – Katona Bence

170604_Putnok-REAC-21Botló Ádám és Kovács Bence ezúttal a kispadon

A HIÁNYZÓK

Eltiltottunk nincs, de négy sérült és egy megbetegedett játékost nélkülözve vágtunk neki a 2016/17-es idény utolsó bajnoki mérkőzésének. Madarász János rehabilitációs kezelése már javában zajlik, de a térdműtéten átesett középpályás játékára már csak a következő szezonban számíthatunk. Marcinaskó Marcell egyszer már visszatért a csapatba, de sajnos a Rákosmente ellen kiújult a térdsérülése. Nyisalovits Donát sem volt bevethető a mai napon bár a bokasérülése szépen javul és könnyített edzésmunkát már végez. A negyedik távollévő a Hatvan elleni bajnoki első perceiben megsérült Bocsi Patrik. Állapota nem súlyos, de az ő játékát is csak a következő szezonban csodálhatjuk meg ismét. A belső védő poszton foglalkoztatott Fehér Balázs egy allergiás megbetegedés miatt volt kénytelen kihagyni a vasárnapi mérkőzést, ezúton is jobbulást kívánunk neki!


A KÖRÜLMÉNYEK

Bár egész nap nyárias meleg volt, a mérkőzés idejére befelhősödött az égbolt, ami tökéletes klímát, igazi labdarúgó időt teremtett a játékosok számára. A szezonbeli utolsó bajnoki derbire nagyon megtelt a múcsonyi lelátó, amiért nagy-nagy köszönet a szurkolóinknak!!! 150 néző volt jelen a találkozón, akiknek a 99%-a a Putnokot biztatta, így a hazai pálya előnyét tökéletesen megteremtették a fiúknak!


170604_Putnok-REAC-4A putnoki kezdő, de hová tűnt Zimányi Adrián…

A MÉRKŐZÉS

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés és a vendégek becsületére legyen mondva az első perctől kezdve apait-anyait beleadtak annak ellenére, hogy számukra téttel nem, presztízzsel annál inkább bírt ez a találkozó. A lényeg, hogy igazi sportemberekhez méltó hozzáállással nagyfokú koncentrációra késztettek minket és nem kellett sok idő, hogy rájöjjünk, csak maximális odafigyeléssel sikerülhet történelmünk során először legyőzni őket.

Az első negyedórában jobbára csak mezőnyjáték folyt a pályán, a tizenhatosokon túlra nem nagyon jutottak el a csapatok. Az iram az idő előrehaladtával sem hagyott alább, két támadó szellemben futballozó gárda próbálta feltörni a másik védelmét. Egy-egy sikertelen akció után igyekeztek kicsit dajkálgatni, nyugtatni a labdát a pályán lévő felek, fejjel egyik csapat sem ment neki a “falnak”. A 16. percben a vendégek részéről egy lesből született gólt jegyezhettünk fel, de előtte már jó párszor be kellett intenie a partjelzőnek a lest, mivel Bodnár István több alkalommal is előrébb volt a védősorunknál.

A 19. percben megvolt az első putnoki kapura lövés is, Czető Márk elégelte meg a REAC kapu előtti tétlenséget és egy tiszta, de meglehetősen távoli lövőhelyzetből vette célba Tóth Dániel kapuját. Bár a lövés jóval a kapu fölé szállt, a kísérlet is dicséretet érdemel. Egy perccel később Katona Bence kapott nagyszerű labdát a jobb szélen, egy rákospalotai játékos végig szorongatta ugyan, de a csatár meg sem állt a kapuig, majd egy életerős lövéssel kínálta meg Tóth Dánielt, aki azonban bravúrral védett. Újabb perc elteltével ismét Katona Bence próbálkozhatott középről és távolabbról, de ennél az akciónál nem volt védeni valója a REAC portásnak.

170604_Putnok-REAC-8Katona Bence vasárnap is megvívta a maga harcait, méghozzá eredményesen

A 30. percben Csirszki Martin villant, remek észrevétel után pontosan ívelte a labdát a két védő közé befutó Katona Bencéhez, de nem sikerült kapura lövésig jutnia a csúcsékünknek. A 34. percben kissé összehúztuk a szemöldökünket, amikor a bal szélről érkező beadást több védőnknek sem sikerült kivágnia és végül a kapunk torkában földön fekvő REAC játékos lábáról pattant az oldalvonalon túlra a labda. Szerencsénk volt, hogy nem a kapunkra ment…
Kettő percet kellett várni ezt követően hogy ismét helyzet alakuljon ki ezúttal putnoki részről, Katona Bence húzott el a jobb szélen a Csirszki Martintól kapott remek keresztlabdával, lövésig is eljutott, de Tóth Dániel másodjára is túljárt az eszén és lábbal hárított.

170604_Putnok-REAC-15Tóth Dániel másodszor is hárította Katona Bence löketét

A 41. percben megtört a jég, Illés Richárd egy lecsorgó labdát megszelídítve és sokat nem teketóriázva élesen a tizenhatoson belülre bombázta azt, ami nagyot csattant Kollár Zsolt karján. Sándor Csaba azonnal a büntetőpontra mutatott. Az ítélet végrehajtó csak úgy mint Nyírbátorban Zimányi Ádám volt, aki rendkívüli magabiztossággal helyezte a labdát Tóth Dániel kapujába. (1-0)

170604_Putnok-REAC-17Zimányi Ádám helyezi el a büntetőpontra a labdát

A félidőben még egy komolyabb lehetőség maradt. A 45. percben a tizenhatos sarkától nem messze Zimányi Adrián vállalkozott egy jogosan megítélt szabadrúgás elvégzésére, a kísérlete kaput is talált, de a REAC portás megfogta a labdát. Hosszabbítás nem volt, így jöhetett a félidei szünet.

170604_Putnok-REAC-20Zimányi Adrián szabadrúgása a jó napot kifogó Tóth Dániel kezében

II. FÉLIDŐ

A szünetben kapust cserélt a REAC. Vélhetően nem Tóth Dániel teljesítményével volt gond, hanem a másik oldalon is lehetőséget kívántak adni a bizonyításra a mindössze 20 éves Szűcs Lajosnak. Jól kezdték a hátrányban lévő vendégek a második félidőt is, harcosan, jó szellemben futballoztak, de a kapunkra nem voltak igazán veszélyesek. Sok passzal, rágyorsításokkal próbálkoztak, de a jól záró, szervezett putnoki védelem és a középpályás sor kifogott rajtuk. Az 51. percben ismét cseréltek a fővárosiak, Papp György állt be külön taktikai utasítással a Rákospalotába, Bodnár István jött le.

Az 55. percben óriási szabad terület nyílt a vendégek térfelén, Katona Bencéhez került a labda, aki egy az egyben megverte védőjét, majd a léc alá akart lőni, de picit tévedett, a felső lécről lepattanó labdára viszont Icsó Zsolt jókor érkezett és az üres kapuba fejelte azt. (2-0)

170604_Putnok-REAC-12Icsó Zsolt a Nyírbátor után a REAC-nak is betalált

A 61. percben Sápi József jött le, Kovács Bence lépett pályára és ezzel egyidőben kihasználta harmadik cserelehetőségét is a REAC. Náluk Lőrincz Dánielt váltotta Hornok Dávid. A vendégek továbbra is állhatatosan próbáltak a kapunk közelébe férkőzni, de ez nem sokszor jött össze, sőt a kontratámadások révén nekünk voltak inkább lehetőségeink. A 67. percben aztán mégis mi kerülhettünk volna bajba, ha Tóth András egy REAC szöglet után nem avatkozik közbe jól, igaz a róla lecsorgó kirúgásához Nagy Csabára is szükség volt.  A 76. percben a putnoki hálóőr messze elhagyva kapuját öklözte ki a labdát a mezőnybe, szép megmozdulás volt. Időközben Fábián Bence Icsó Zsoltot, Dávid Ferenc pedig Csirszki Martint váltotta, kihasználtuk tehát mi is mindhárom változtatási lehetőségünket.

170604_Putnok-REAC-36Pacsi-pacsi Fábián Bence váltja Icsó Zsoltot

A 83. percben aztán nagy bajba kerültünk. Egy remek labdával ugratták ki társai a REAC egyik támadóját, aki elvitte a labdát a putnoki kapus mellett, de lövés helyett a földre került, mivel Tóth András lábbal eltalálta őt. A játékvezető büntetőt ítélt, Tóth Andrást pedig kiállította.

170604_Putnok-REAC-38Tóth András nehezen hitte el, hogy kiállította a játékvezető

Mivel cserénk már nem volt, így Czető Márk állt be kapusnak.

170604_Putnok-REAC-40Illés Richárd széles mozdulatokkal ábrázolja a kapusnak szegődő Czető Márknak hogyan védje ki a tizenegyest

Kollár Zsolt pontosan végrehajtott tizenegyesénél esélye sem volt a hárításra a kapussá avanzsáló Czető Márknak. (2-1)

170604_Putnok-REAC-41Kollár Zsolt svájci pontossággal végrehajtott büntetője gólt ért

Már ekkor tudni lehetett, hogy nem lesz izgalommentes a hátralévő játékidő. Nagyon koncentráltan kellett emberhátrányban is játszani egészen a legvégéig, hogy egygólos előnyünket meg tudjuk tartani. A putnoki fiúk közül pedig mindenki tette is a dolgát, ha kellett belebikáztunk egy nagyot a labdába, ha kellett megtartottuk vagy épp meglátogattuk vele a szögletzászlót. Talán a legveszélyesebb lehetőség a 87. percre datálható, amikor egy hosszú passzal próbáltak a védelmünk mögé kerülni, de Czető Márk tigrisként futott ki a kapujából és nagyot vetődve megszerezte a labdát a támadó elől. Szép kapusteljesítmény a mezőnyjátékostól!

A hajrában Katona Bence sárgult be kicsit érthetetlen módon, majd a két perces hosszabbításban jöttek a “várva várt” REAC felívelgetések, amelyekből már igazán nagy helyzet nem alakult ki, így a vége maradt a 2-1 ide.

170604_Putnok-REAC-25Csirszki Martin ma is a középpályáról közepéről irányította a játékot

A mérkőzés egészét nézve bár nem nyírbátori formában futballoztunk, de mindenképpen rászolgáltunk a győzelemre. Ami a sikerhez kellett megtették a fiúk és visszavágtak a REAC-nak az őszi vereségért. Végig koncentráltak maradtunk, okosan lezártuk a területeket és jól olvastuk az ellenfél játékát. Dicséretre méltó, hogy a vendégek nem nagyon tudtak helyzetbe kerülni a találkozó során és a kapura lövéseik száma is minimális volt. Nekünk viszont 5-6 komoly helyzetet is sikerült kidolgozni és ebből egyet értékesítettünk is a berúgott tizenegyesen kívül. Mindenki láthatta, hogy a fiúk egy olyan csapat ellen tudtak felül kerekedni, akik szintén nagyon szervezetten és jól futballoztak. Kicsit érthetetlen is, hogy egy ilyen képességű labdarúgók alkotta gárda kénytelen volt búcsúzni a harmadosztálytól.
A vasárnapi győzelem ha nem is méltó megkoronázása, de méltó lezárása ennek az izgalmas, rendkívül kiegyenlített versenyt hozó bajnokságnak, amit még sokat fogunk emlegetni.
Büszkék lehetünk a putnoki fiúkra, akik végül egy nagyon szép pozícióba kormányozták be a hajónkat.

SZÉP VOLT FIÚK!!!

170604_Putnok-REAC-32Győztes csapat

A TABELLA

Egy nagyon jó hajrával, mondhatni a végén egy mellbedobással a célfotó a mi javunkra döntött és gyakorlatilag az élbolyt, valamint a DVTK II. gárdáját leszámítva mindenkit meg tudtunk előzni a bajnoki tabellán. Ehhez természetesen kellett, hogy a múlt héten a Nyírbátort, tegnap pedig a REAC-ot is legyőzzük, valamint az is, hogy a többi eredmény számunkra kedvezően alakuljon. Bárhogy is a végére minden jól sült el, így ez a viszontagságos idény happy end-el zárult, hisz a 6. helyen végeztünk.


A 34. FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI

BKV Előre SC – Monori SE 2-2
Újpest FC II. – KBSC FC 0-8
FC Tiszaújváros – FC Hatvan 0-2
Jászberényi FC – Nyírbátori FC 3-1
ESMTK – Tállya KSE 3-1
Hajdúböszörményi TE – DVTK II. 0-3
DVSC-DEAC II. – MTK Budapest II. 1-2
STC Salgótarján – Rákosmente KSK 2-1


TÁMOGATÓINK

Köszönetünket fejezzük ki azoknak a helyi vállalkozóknak, akik a szezon során támogatták csapatunkat a minél jobb eredmény elérésében!

Nagy Zoltán (Nagy Zoltán, Építők Boltja Putnok)
Hami Shop (Dobák Balázs)
Molnár Gyula Zöldség-Gyümölcs
Kuci Élelmiszer (Galyas Edit “Husi”)
Krisz-Kraksz Papírbolt (Guba Krisztián)
Pizza-Bár (Sáfrányné Héthy Erzsébet)
Norbi Sarki Húsboltja (Demény Norbert)
Rási Tibor

Támogatók


Köszönjük szépen a mérkőzésről készített fotókat ifj. Czirle Zsoltnak!!!


A PUTNOK FC – REAC MÉRKŐZÉS TÖRTÉNÉSEI PERCRŐL PERCRE:

92. perc: Vége a mérkőzésnek, megnyertük az utolsó bajnoki találkozót 2-1-re!!!! Szép volt Fiúk!!!!

91. perc: Benne vagyunk a két perces hosszabbításban. Bal oldalról próbálták beívelni a labdát a vendégek, de nagyon fölé szállt.

89. perc: Katona Bence kap sárgát.

87. perc: Nagyszerű kiugratást vétettünk el, a REAC támadó előtt a kapujából káprázatos, kapusokat meghazudtoló mozdulattal vetődött ki Czető Márk és megszerezte a labdát.

85. perc: Czető Márk állt be a kapunkba, de Kollár Zsolt tizenegyesét nem tudta hárítani. (2-1)

83. perc: Nagy izgalmak a kapunk előtt, Tóth András jött ki a kapujából a vendégek elfutó játékosára, aki elvitte mellette a labdát, a putnoki kapus pedig lábbal szabálytalankodott. A portás a kiállítás sorsára jutott és büntetőt kapott a REAC.

81. perc: Újabb csere a mi részünkről. Csirszki Martinnak szavazott pihenőt a putnoki mester, Dávid Ferenc a pályán.

80. perc: Illés Richárd majdnem a félpályáról végzett el egy olyan szabadrúgást, ami kapura is ment, Szűcs Lajos biztosan fogta.

76. perc: A jobbról érkező REAC beadást a kapujából kivetődő Tóth András öklözte ki a mezőnybe. Szép volt Bandi!!!

75. perc: Alighogy beállt Fábián Bence, jól avatkozott közbe, szögletre mentett egy REAC akciónál. A sarokrúgás élesen jött középre, egy jó kis fejpárbaj után Kovács Bence felszabadító rúgása nyugtatott meg mindenkit.

75. perc: Második cseréjét használta ki a Putnok. Fábián Bencét állította csatasorba Koszta Péter, Icsó Zsolt kapott pihenőt.

71. perc: Két percig áll a játék, mert Illés Richárd bokája sérült meg, le is kellett jönnie, de kemény fából faragták, folytatni tudta.

70. perc: Megismételhette a pontrúgást a vendég gárda, a beívelést a rövid oldalon érkező Illés Richárd fejjel küldte a középpálya irányába.

67. perc: Jó harmincötről kapott szabadrúgást a REAC. A kapu elé csavarodó labda Katona Bence fejéről ment szögletre. A sarokrúgásra Tóth András ért ki jó ütemben, a labda kijött róla, de Nagy Csaba szépen felszabadított mielőtt bárki odaérhetett volna.

64. perc: A Rákospalota legnagyobb helyzetének lehettünk szemtanúi, a jobb szélről élesen középre adott labdát Tóth András kivetődve fogta, a kipattanót sikerült szögletre rúgni. A kornert kivágtuk, Csirszki Martin összeszedte, indította volna Katona Bencét, de les.

61. perc: Mindkét oldal cserél, Kovács Bence váltotta Sápi Józsefet, a vendégeknél Lőrincz Dániel helyén Hornok Dávid a pályán.

60. perc: Egy felszabadításból hazafelé ívelt labdát Csirszki Martin szerzett meg a védőtől, majd nagyon okosan Katona Bence felé sarkazott, időben jött azonban a mentés a REAC védők részéről.

55. perc: Óriási szabad terület nyílt a vendégek térfelén, Katona Bencéhez került a labda, aki egy az egyben megverte védőjét, a léc alá lőtt, de picit tévedett, a felső lécről lepattant a labda, Icsó Zsolt jókor érkezett és az üres kapuba fejelt. 2-0

52. perc: Az ellenfél térfelének közepéről Zimányi Ádám szabadrúgása tartott a rákospalotai kapu felé, sikerült nekik kivágni.

51. perc: Ismét cserél a REAC, Papp György lépett pályára, Bodnár István jött le.

47. perc: Ahogy az várható volt agilisabban nyitott a fehér mezes vendég együttes, vehemens, lendületes és gyors passzokkal próbálkoznak, konkrét veszélyhelyzet azonban nem alakult ki.

46. perc: A félidőben kapust cserélt a REAC, Szűcs Lajos állt be Tóth Dániel helyére. A vendégek kezdték a játékrészt.

FÉLIDŐ

45. perc: Nincs hosszabbítás, jöhet a félidő.

45. perc: Az ellenfél kapujától nem messze, a tizenhatos sarkáról kaptunk szabadrúgást. Zimányi Adrián kapura lőtte, de a hosszú felső felé tartó labdát Tóth Dániel fogta.

41. perc: Illés Richárd éles beadása Kollár Zsolt karján csattant, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest csak úgy mint Nyírbátorban Zimányi Ádám hajtotta végre rendkívül higgadtan. Vezetünk!! (1-0)

38. perc: A tizenhatosunktól nem messze kapunk szabit, Zimányi Adrián rúgta fel a REAC kapujáig, de Icsó Zsoltot lefejelték.

36. perc: Csirszki Martin tanári felíveléséből Katona Bence lépdelt a kapu irányába, tisztán lőhetett, Tóth Dániel lábbal mentett szögletre. A sarokrúgás egy putnoki fejes után vendég felszabadítással fejeződött be.

34. perc: Bedobás után a bal oldalra tevődött át a játék, egy beadás után flipp-floppként pattogott a labda az elcsúszó REAC játékos és a putnoki védők lábán, végül a kapu fölött távozott a labda a játéktérről. Meleg volt a szitu.

30. perc: Nagyon szép emeléssel találta meg a két védő között ólálkodó Katona Bencét Csirszki Martin, a putnoki támadó kapura fordult, de a fehér mezes védő sikeresen választotta el a játékszertől, így nem tudod kapura lőni.

28. perc: Nagy Csaba íveléséből Katona Bence futott el a szélen, beadását a hosszú oldalon Tóth Szabolcs gyűjtötte be, visszafordult, majd Icsó Zsolt fejesével zárult az akció, ami célt tévesztett.

21. perc: Ismét a jobb szélen helyezkedő Katona Bence kísérletezhetett, ezúttal a védőfal mögül próbálkozott átlövéssel, a kapu fölé szállt a labda.

20. perc: A meccs legnagyobb helyzetét mi könyvelhettük el, a jobb szélen Katona Bence iramodott meg, védőjével együtt érkezett a kapu közelébe, tüzelt, de Tóth Dániel bravúrosan hárított.

19. perc: Szép lassan, sok passzal közelítettük meg a REAC tizenhatosát, Czető Márk került tiszta helyzetbe igaz távolról, de megpróbálkozott egy lövéssel. Mellé ment.

16. perc: A saját térfelünk közepén veszítettünk labdát, amiből három passzból lövőhelyzetig, sőt gólig jutottak, de Bodnár István gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

14. perc: Továbbra sem tudunk komolyabb eseményekről beszámolni az utóbbi öt percben a tizenhatosig sem jutottak el a felek.

10. perc: Jól állják a védelmek a sarat, továbbra sem alakult ki közvetlen veszély a pályán, mezőnyjáték folyik a játéktéren.

6. perc: Komoly iramban kezdenek a csapatok, akik a hőség ellenére bátran ostromolják a másik kapuját.

1. perc: Mi kezdtük a játékot és nagyon hamar eljutottunk az ellenfél kapujáig, Icsó Zsolt jól pörgetett középre, Tóth Szabolcs épphogy nem érte el a magasra pattanó labdát.

0. perc: Szeretettel köszöntünk minden kedves szurkolót, drukkert, az online közvetítésünk követőit. Elkezdődött a Putnok FC – REAC bajnoki mérkőzés, amely mindkét csapat számára az utolsó megmérettetés a szezonban.


Válasz írása