Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

LAKATOS MIKLÓS: AZ AZ ÁLMOM HOGY PROFI LABDARÚGÓVÁ VÁLJAK…

Egy újabb Putnok FC játékos bemutatására kerül ma sor, méghozzá egy olyan fiatalemberrel ismerkedhetnek meg kicsit jobban olvasóink, aki óriási áldozatokat hozott annak érdekében hogy 20 évesen, Magyarországon NBII-es labdarúgó legyen.
Fél évig szerepelt a KBSC színeiben és most télen kölcsönbe került Putnokra. Az edzőmérkőzéseken és a lejátszott két bajnokin is láthattuk, egy csupaszív, motivált és jó fizikumú labdarúgóról van szó, akinek az esze is a helyén van. Bátran száll bele a test test elleni harcokba, mindig a 100%-ra törekszik, megvan benne a foci iránti alázat és csak egy cél lebeg előtte: a győzelem.

Mielőtt megismerkednének a fent említett játékossal, van egy nehezebb témánk… A Kormány döntése értelmében 2020. március 28. és 2020. április 11. között kijárási korlátozásokat vezettek be Magyarországon a koronavírus-járvány terjedésének lelassítására. Mi is arra kérünk és biztatunk mindenkit, hogy mindannyiunk érdekében vegye komolyan és tartsa be a mai naptól életre hívott és a korábban bevezetett szabályokat. Köszönjük! 

Maradj otthon!


A mai interjúalanyunk, akit társai csak egyszerűen Lakatnak szólítanak:

Lakatos Miklós

A téli átigazolási szezonban érkeztél a Putnok FC-hez. Azt tudjuk, hogy a KBSC-től igazoltál hozzánk azt viszont sokan nem tudják, hogy a szülővárosod innen több száz kilométerre van. Hol születtél, mikor kezdtél el focizni és hogyan, mikor kerültél Magyarországra?

LAKATOS MIKLÓS: Így van, Besztercén születtem, ami 500 kilométerre van Putnoktól. 11 éves koromban kezdtem el focizni ezt a szüleimnek köszönhetem, akik végig támogattak és mellettem voltak, az akkori testnevelés tanárom felfigyelt reám és javasolta szüleimnek, hogy megérné kipróbálni magam egy szervezett közegben.
Magyarországra úgy kerültem, hogy a tavaly nyáron volt lehetőségem, hogy  Kazincbarcikán megmutassam a tudásomat az akkori szakmai stábnak, azt a visszajelzést kaptam hogy szeretnék hogy a keret tagja legyek és ennek nagyon örültem.

Beszterce2Fotók forrása: irodalom.lapunk.hu; origo.hu

 

Aki képes a családjától, barátjaitól ilyen fiatalon elszakadni és lényegében a lakóhelyétől messze-messze élni az nem kis áldozatot hoz… Ilyen fontos az életedben a foci?

LAKATOS MIKLÓS: Nem könnyű ilyen messze lenni a szeretteimtől és a barátaimtól de persze ahhoz, hogy elérjem az életbe a célomat kell hozzak áldozatokat. Számomra nagyon fontos a foci, mert kicsi korom óta az az álmom hogy profi labdarúgóvá váljak.

1964826_1374857846131817_8340085157717297400_n

A jobb és bal hátvéd pozíciójában is tudsz játszani. Melyiket szereted jobban és miért? Korábban futballoztál más poszton is?

LAKATOS MIKLÓS:  Jobban szeretem a balhátvéd pozíciót, de ha az edző úr azt mondja, hogy más pozícióban kell játsszak akkor megpróbálok alkalmazkodni és kihozni magamból a maximumot.

Lendületes, gyors és erős vagy. Nem félsz harcba szállni az ellenfelekkel, sőt a támadásokat is nagyban segíted. A felkészülés során gólt is szereztél. Mennyire megterhelő szélső hátvédként ez a folyamatos rohangálás fel, le a pályán illetve fejben is mindig ott kell lenned. Mi alapján döntöd el hogy mikor lépsz feljebb a támadásokat segítendő és mikor maradsz inkább hátul?

LAKATOS MIKLÓS:  Szélső hátvédként a folyamatos rohangálás fel-le eléggé megterhelő, de persze mindezt nem eszetlenül kell csinálni, ami a támadások segítését illeti ezt a játék szituációk határozzák meg, hogy mikor léphetek feljebb vagy inkább hátul maradok.

DSC_0220

Hogy tetszik neked a putnoki fociélet, hogy érzed magad nálunk?

LAKATOS MIKLÓS: Nagyon jól érzem magam és a beilleszkedéssel nem volt gond mivel pár játékos csapattársam volt Kazincbarcikán is, de úgy érzem, hogy az itteni fiúk is jól befogadtak. Mindenkivel jó kapcsolatot ápolok, nagyon jó a hangulat és teljes mértékben számíthatunk egymásra.

Domi Lakat

A jó rajt nagyon fontos, amit sikerült jól elkapnotok. A tavaszi első két mérkőzést behúztátok. Szerinted mi volt a siker kulcsa a Balassagyarmat majd a Tiszaújváros ellen?

LAKATOS MIKLÓS: A rajt nagyon fontos volt és örülök, hogy sikerült mindkét mérkőzésen győztesen elhagyjuk a pályát. Mindkét mérkőzés előtti héten nagyon komolyan készültünk és a mérkőzésen mindenki megpróbálta a maximumot kihozni magából ez látszott a pályán, hogy a közös célért küzdünk.

DSC_0587

A saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett e két bajnoki meccs kapcsán?

LAKATOS MIKLÓS: Nem mondhatom azt, hogy meg vagyok elégedve a két mérkőzésen mutatott teljesítményemmel, mindig lehet jobban teljesíteni. Minden mérkőzésen vannak dolgok amire kell tovább építkezni és dolgok amit ki kell küszöbölni a játékomból.

Sajnos az utóbbi hetekben minden koronavírus-járványról és annak megelőzéséről szól, ami miatt a bajnokságot is fel kellett függeszteni. Hogy éled meg mindezt, mit gondolsz a kialakult helyzetről?

LAKATOS MIKLÓS:  Nem könnyű és a lehető leghamarabb pályára szeretnénk lépni de bízok abban, hogy az emberek megértik a hatóságok tanácsait és együtt meg tudjuk állítani a vírus terjedését.

DSC_0217

Nagy Csaba egyéni edzéstervet ad ki, amelyet mindenki a saját otthonában végezhet el. Hogy tudod ezt kivitelezni azok után, hogy Erdélyben jelenleg kijárási tilalom van életben?

LAKATOS MIKLÓS: Az edző úr minden héten elküldi a futó és erősítő programot amivel próbáljuk fitten tartani magunkat, mivel kijárási tilalom van igyekeztem megszerezni a szükséges papírokat, hogy tudjam csinálni az edzést.

A bajnoki mérkőzések előtt van-e valami kabalád vagy babonád, amit mindig, minden meccs előtt ugyanúgy csinálsz?

LAKATOS MIKLÓS: Nincsen különösebben kabalám vagy babonám, de minden mérkőzés előtt oda szoktam figyelni az étkezésemre.

69749877_1603357273129206_4505487467360550912_o


És a végén megtudhatjuk, hogy többek között mi Lakatos Miklós kedvenc étele, itala, filmje és legemlékezetesebb mérkőzése…

Lakatos Miklós kedvencek

Válasz írása