Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

LAJKÓ CSANÁD: EZ A PUTNOKI CSAPAT NAGYON ERŐS!

A mai napon bemutatott játékos valójában a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának labdarúgója, aki az elmúlt félévben a KBSC-Bánhorváti együttesénél pallérozódott és aki ez idő alatt felhívta magára a szakmabeliek figyelmét. Ennek (is) köszönheti, hogy kettős igazolással a Putnok FC felnőtt keretének tagjává vált, hova tovább a tavaszi második fordulóban be is mutatkozhatott városunk csapatában. A mindössze 18 éves játékos sokat erősödött tavaly nyár óta fizikálisan és mentálisan is. Tudja helyén kezelni a dolgokat. Jellemző rá, hogy határozott, nem fél az ellenfelektől, bátran száll harcba minden labdáért, nagy benne a küzdőszellem, az akaraterő, a bizonyítási vágy. Imád cselezni és jól is csinálja, ha kell három védőn is áthámozza a labdát. Sportszerű játékos a pályán, udvarias, figyelmes ember a pályán kívül. Konkrét elképzelései vannak a jövőjét illetően és annak eléréséért mindent meg is tesz. Hogy ki Ő? Íme:

Lajkó CsanádF

Hol indult el a labdarúgó pályafutásod és mely csapatokban szerepeltél eddig?

LAJKÓ CSANÁD: Szerbiában kezdődött a pályafutásom, Adán az AFK csapatában és 7 éves koromban kezdtem el űzni ezt a sportágat. 13 éves koromban egy komolyabb akadémiára kerültem, a Nyers István Labdarúgó Akadémiára. 2 év után jöttek megfigyelők a Ferencvárostól és a következő évemet a Fradi U16-os csapatában kezdtem. Viszont nem tudtam játszani egy évig bajnoki mérkőzéseken, mert a játékengedélyemet nem kaptuk meg UEFA(FIFA)-tól. Így a következő évben a Szeged2011-Grosics Labdarúgó Akadémiára igazoltam. Ott két évet töltöttem el és utána igazoltam KBSC-Bánhorvátihoz.
Nagyon örültem, hogy egy bizonyos idő után az NB2-es felnőtt csapattal is edzhettem és keretben is lehettem egy bajnoki mérkőzésen illetve a Puskás Akadémia elleni barátságos mérkőzésen. Fél év után adódott ez a lehetőség, hogy a Sajóvölgye Focisulihoz igazolhassak és a Putnok NB3-as keretébe kerülhessek.

Lajkó Cs.

Honnan jött az ötlet, hogy a családi házat messze elhagyva Magyarországra igazolj? Putnoktól hány kilométerre van az otthonod?

LAJKÓ CSANÁD: Már kiskoromban is nagyon nagy vágyam volt, hogy külföldön játszhassak minél magasabb szinten és ez motivál a mai napig is. Szeretnék minél magasabb osztályban játszani. A szüleim és az egész család maximálisan támogatott ebben, és ennek mindig nagyon örültem. Amikor először jöttünk fel Putnokra Apuval és Anyuval akkor lemértük, 460 km pontosan.

Lajkó Cs3

Melyik posztot érzed a magadénak illetve melyiken játszottál a legtöbbet?

LAJKÓ CSANÁD: Jobb és bal szélen is bevethető vagyok és ez a két poszt fekszik nekem úgy érzem a legjobban. Régebben játszottam irányító középpályást is.

Az elmúlt félévben a Bánhorváti-KBSC-ben, a Sajóvölgye Focisuli U19-ben és a KBSC U19-ben is szerephez jutottál. A jelenlegi formádat elnézve jót tett neked az elmúlt félév. Hogyan tekintesz vissza erre az időszakra, mit gondolsz miben fejlődtél a legtöbbet és miért?

LAJKÓ CSANÁD: Nagyon örültem, hogy utánpótlásból már ilyen korán a felnőttek közé tudtam kerülni. Nagyon tetszett a Bánhorvátinál töltött fél évem! Sokat tanultam és fejlődtem is úgy érzem, amihez hozzájárult az idősebb, rutinosabb játékosok segítsége, akik mind a pályán, mind a pályán kívül támogattak, biztattak engem. Amikor elkezdtem az NB2-es csapattal edzeni, ott nagyon sokat fejlődtem és nagyon örültem neki! Szerintem könnyebben tudtam alkalmazkodni és átvenni a felnőtt focit, mint ahogyan számítottam rá. Persze ezért sokat edzettem pluszban is.

Lajkó Csani 2

Télen csatlakoztál a Putnok FC felnőtt keretéhez. Hogy „ízlik” az itteni munka, hogy érzed magad nálunk?

LAJKÓ CSANÁD: Nagyon jól érzem magam itt Putnokon. A csapatba is sikerült beilleszkednem. Az edzésekkel nagyon meg vagyok elégedve, illetve az edzőkkel is maximálisan. Úgy gondolom ez a putnoki csapat egy nagyon erős NB3-as csapat.

Szolnokon még nem, de a DVTK II. elleni mérkőzésen már pályára léptél. Ez volt az első NB-s mérkőzés, amelyen játszottál. Hogy élted meg ezt?

LAJKÓ CSANÁD: Nagyon örültem, hogy kaptam lehetőséget a DVTK II. elleni bajnokin. Próbáltam maximálisan élni a lehetőséggel és szerettem volna bizonyítani mint minden meccsen. Szerintem nem ment rosszul, tudtam hozzátenni a mérkőzéshez, de a legfőbb dolog, hogy nyertünk és nagyon boldog voltam! Nagyon élveztem minden percét a meccsnek.

DSC_0069

Mit jelent számodra a labdarúgás? Megéri a sok befektetett munka?

LAJKÓ CSANÁD: Valójában a családban én vagyok az első aki a focit választotta mint sportot. Apu néptáncolt, anyu pedig pingpongozott. Úgy érzem, hogy a futball nélkül nem lenne teljes az életem. Ez a sportág az életben megtanít sok mindenre, amit sokan nem is gondolnak.
Úgy gondolom, akiben megvan a kellő tudás, akarat, versenyszellem és kitart a végsőkig, szerintem nem kérdés, annak meg fogja érni.

 

lajko_csanad

LAJKÓ CSANÁD ADATLAP

 

 

 

Válasz írása