Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KRISTON ISTVÁN LETT A PUTNOK FC VEZETŐEDZŐJE

Új vezetőedzővel vág neki a 2019/20-as bajnoki évadnak a Putnok FC, a vezetőség ugyanis Kriston Istvánt nevezte ki a csapat élére. Ez azt jelenti, hogy 5 teljes szezon után távozik pozíciójából Koszta Péter, aki szakmai igazgatóként tevékenykedik tovább a klubnál.

Kriston István vagy más néven (ahogy őt a labdarúgó berkekben jól ismerik) Pilu korábban a DVTK utánpótlás csapatok mellett edzősködött, majd a DVTK II. harmadosztályú csapatát trenírozta. Az előző szezonban a Sajóbábony VSE vezetőedzője volt, egészen a 26. fordulóig irányította a megyei riválist.

A Putnok FC asszisztens edzői feladatait továbbra is Nagy Csaba látja el, a kit manager és a gyúró természetesen Boros Zoltán lesz. A technikai vezető személyében sincs változás, Kiss József kapusedző viszont két év után távozott a szakmai stábból. 

Az új vezetőedző hétfőn délután meg is tartotta az első edzést a csapatnak, ami külső szemlélőként nézve kőkemény, ugyanakkor jó hangulatúra sikeredett.

62393358_464949387623935_2013738821669093376_nPár ivószünetre szükség volt a felkészülés első napján

A mai cikkünkben a Kriston Istvánnal készített interjút tesszük közzé, de hamarosan az átigazolási hírekről is beszámolunk. Szokásunkhoz híven addig nem szeretnénk ezeket közzétenni, míg hivatalossá nem válnak. Annyit azért elárulunk, hogy eddig 5 játékossal állapodott meg a szakmai vezetés, a távozók létszáma pedig 8 fő.

DSC_0721Az első beszélgetés a játékosokkal
MEGFELELNE AZ ELVÁRÁSOKNAK AZ ÚJ VEZETŐEDZŐ

2019. július 1-jétől Te lettél a Putnok FC vezetőedzője. Korábbi ellenfeleink kispadján már találkozhattak veled a szurkolók, de közelebbről nem ismernek, ezért kérlek, hogy röviden mutatkozz be légy szíves.

KRISTON ISTVÁN: Köszöntöm a Putnoki szurkolókat! Diósgyőrben voltam utánpótlás játékos. Felnőtt szinten másod-, harmad-, negyed osztályban játszottam (Mád, Red Devils, MVSC, Encs, Arnót, Onga, Szirmabesenyő). A DVTK csapatánál szinte az összes korosztállyal foglalkoztam, ezen felül hét alkalommal az NB1-es felnőtt csapatnál voltam asszisztens edző. Egy éve szereztem meg a PRO Licencet. 41 éves vagyok, van családom, feleségem, illetve egy 11 éves fiunk.

Az új csapat, az új közeg, az egy hónap múlva induló bajnokság ambiciózus emberként nyilván vonzottak téged. Milyen tervekkel érkeztél a Putnok FC-hez?

KRISTON ISTVÁN: Örültem a lehetőségnek, a legjobb tudásom szerint szeretnék megfelelni az elvárásoknak. Jó körülmények között és egy folyamatosan fejlődő klubhoz érkeztem, ami mindenféleképpen inspirál, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az előttünk álló idényből.

DSC_0751Kriston István munkában – volt mit jegyzetelni az első napon
KRISTON ISTVÁN: KIHÍVÁST JELENT ENNÉL A KLUBNÁL DOLGOZNI

Koszta Péter az elmúlt jó pár évben komoly munkát fektetett a Putnok felnőtt labdarúgásába és igazán szép eredményeket ért el a csapattal. Ennek tükrében milyen kihívást jelent számodra a Putnok vezetőedzői posztja?

KRISTON ISTVÁN: Erre szokták mondani, nehéz örökséget vesz át az ember. Mindenféleképpen kihívás ennél a klubnál dolgozni a tradíció, illetve a Koszta Péter által elkezdett folyamatos építkezést tovább vinni.

5 év után

A Putnok alapvetően egy támadó szellemű, játszós csapat az NB3 mezőnyében. Mire számíthatunk, részben vagy esetleg teljes egészében megváltozik-e a Putnok FC játékstílusa, arculata a jövőben?

KRISTON ISTVÁN: Szeretnénk megtartani a csapatra eddig jellemző stílust, mivel minden ember más így biztos lesznek apró változások, de az elv, illetve a Putnok csapatára jellemző filozófiát tovább szeretnék vinni.

DSC_0746Az edzői duó (Nagy Csaba és Kriston István)
AZ ELSŐ EDZÉS UTÁN POZITÍVAN ÉRTÉKELT KRISTON ISTVÁN

Koszta Péter sem hagyja el a csapatot, az idei szezontól szakmai igazgatóként tevékenykedik a klubnál. Mit vársz ettől a közös munkától?

KRISTON ISTVÁN: Petivel napi kapcsolatunk lesz, így véleményem szerint egy jól működő stábként fogunk funkcionálni!

A Putnok keretét jól ismered, sokakkal dolgoztál is már együtt a DVTK utánpótlás korosztályos csapatainál. Az előző évi keretből megmaradó és a hivatalosan be nem jelentett érkezők alapján mit gondolsz a játékosállomány erősségéről?

KRISTON ISTVÁN: Így igaz egy jó pár játékossal már dolgoztam együtt. A tavalyi keretből megmaradt játékosokkal, illetve az újonnan érkezőkkel stabil csapatot kell alkossunk. Konkrétumokról még azért nem szeretnék beszélni mert a napokban még várható játékos, aki a csapathoz érkezik.

A mai napon bemutattak a csapatnak és meg is tartottad az első edzést. Mi volt a program? Milyen hangulatban telt az idénynyitó tréning?

KRISTON ISTVÁN: Megtartottuk az első edzést, Nagy Csaba kollégámmal. Első edzés révén kíváncsiak voltunk az első benyomásokra és hogy a játékosok miképp reagálnak bizonyos szituációkra. Teljes mértékben pozitívan értékelem az első foglalkozást!

DSC_0762 “A labda el van vetve…” – a felkészülés elkezdődött…

 

Válasz írása