Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KRISTON ISTVÁN ÉRTÉKELTE AZ ŐSZI SZEZONT

Alig két hét telt el a 2019/20-as NBIII-as bajnokság őszi záró fordulójától és még frissen élnek bennünk az élmények minden is is történt a mögöttünk hagyott hónapokban. Honlapunk olvasói megszokhatták, hogy a félszezonokat követően visszatekintünk a Putnok FC mérkőzéseire és valamilyen formában értékeljük azokat.

Elsőként a legkompetensebb személyt, csapatunk vezetőedzőjét kértük meg a szezonértékelésre.

DSC_0710Kriston István július 1-től vette át a Putnok irányítását

5 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség, 19 pont. Ez a Putnok FC őszi mérlege. Mit gondolsz ezekről az adatokról? Hogyan értékelnéd úgy általában az őszi szezont?

KRISTON ISTVÁN: A győzelmi mutatónk lehetne pozitívabb, illetve a vereségek száma egy kicsit zavaró, mert koncentráltabb játékkal és egy kis szerencsével 2-3 találkozó kivételével benne volt a csapatban a pont, pontok megszerzése ezeken a meccseken. Valószínű valamilyen formában többet kellett volna tenni, hogy a mi javunkra tudjuk fordítani ezen mérkőzéseket. Hullámzóan teljesítettünk az ősszel, amin mindenféleképpen javítanunk kell a tavaszi idényben. Sajnos a rajtnál beragadtunk és ez kicsit befolyásolta, hogy nem tudtunk előrébb végezni az őszi tabellán. Emellett azért vannak pozitív dolgok is természetesen és olyan feladatok, amelyeket a téli felkészülési időszakban tovább kell fejleszteni.

Tabella 17A 9. helyen zártunk a félszezont

Koszta Péter hosszú-hosszú évek után döntött úgy, hogy átadja a vezetőedzői stafétát és Rád esett a választása, Te lettél az utódja csapatunk kispadján. Nyilván megvoltak az elképzeléseid, a terveid amikor igent mondtál. Ahhoz képest mi az, amit sikerült elérni az elmúlt félévben és mi az, amit nem?

KRISTON ISTVÁN: Kihívás volt a putnoki lehetőség. Kellett egy kis idő amíg a közeg megszokta, hogy Koszta Péter szakmai igazgatóként folytatja és a csapatnak hosszú idő után más személy lett az edzője. Peti elmondta mik az elképzelései és az ő, illetve az én gondolataimat kellett közös nevezőre hozni. A saját elképzeléseimből voltak dolgok, amit sikerült megvalósítani, törekedtünk egy minél kompaktabb csapat kialakítására. Védekezésünkben ez négy mérkőzésünk kivételével egész jól működött, tehát ebből a szempontból van mire építkezni. A labdabirtoklásban, támadásbefejezésben viszont mindenféleképpen előre kell lépjünk.

Ha rangsorolnod kellene melyik őszi meccsünkről gondolod azt, hogy akkor nagyon jól játszottunk és melyiket érzed a leggyengébbnek? Miért?

KRISTON ISTVÁN: Jól teljesítettünk az Eger és a Hatvan ellen, ezen mérkőzéseken a játék, az elért gólok és a kapott gólok számában is jók a mutatóink. A DEAC elleni itthoni második félidőben éreztük azt, hogy ezen a mérkőzésen a vendégcsapat teljes mértékben fölénk kerekedett.

DSC_0547Hatvanban négy gólig jutott a csapat

A csapat játékán belül mi az, amivel összességében elégedett vagy és mi az, amivel nem, amiben tavaszra mindenképpen előre kell lépnünk?

KRISTON ISTVÁN: Fentebb már valamennyire érintettem. A kompaktsága megvan a csapatnak, egységesek vagyunk. Előre kell lépnünk az ellenfél térfelén történő labdaszerzésekben, illetve a hatékonyabb támadójátékban.

Milyen alapot adhat a Putnok őszi eredménysora a tavaszi folytatásra?

KRISTON ISTVÁN: Az eredménysoron egyértelműen javítanunk kell, a télen ezen leszünk Koszta Péterrel, Nagy Csabával és a játékosokkal közösen, hogy a már fentebb említett szakmai szempontokban tudjunk fejlődni!

Köszönjük közönségünk támogatását és itt szeretnék mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánni!

Hajrá Putnok!

Üdvözlettel: Kriston István

DSC_0025Az első győzelmünket az Eger ellen szereztük meg

1 Reagálás

Válasz írása