Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KRISTON ISTVÁN: AKI NEM KONCENTRÁL, NEM FIGYEL AZT AZONNAL BÜNTETI AZ ELLENFÉL

Nem bírt soros ellenfelével, a bajnoki tabella 2. helyén álló Debreceni EAC együttesével a Putnok FC. Az első félidei 0-0 után, a második játékrészben négyet kaptunk és egyet lőttünk. A vereséggel együtt a tabella 8. helyét megtartottuk, de az ötmeccses győzelmi sorozatunknak nagy bánatunkra vége szakadt.
A Kondás-legénység kemény falatnak bizonyult, ráadásul a második játékrészben az utóbbi hetekben tőlünk nem megszokott módon többször is belehibáztunk, így mi is sokat segítettünk ellenfelünknek, hogy elvigyék Putnokról a 3 pontot.

Kriston István, a Putnok FC vezetőedzője így értékelt:

Kriston István Putnok

5 győzelem után fájó vereséget szenvedett a csapat, de összességében el kell ismerni, hogy egy jobb csapattól kaptunk ki. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

KRISTON ISTVÁN: A mérkőzés előtt arra készültünk, hogy minimálisan a veretlenségi sorozatunkat tudjuk tovább nyújtani, de sajnos ez nem sikerült. Az első félidőben ha nem is voltunk teljesen partnerei a DEAC-nak, de amit megbeszéltünk és begyakoroltunk az működőképes volt. Sajnos a második félidőben egyéni felelőtlenségek illetve meg nem értések miatt gyorsan lerendeztük magunkat és ezáltal elúszott az esélyünk arra, hogy legalább egy pontot tudjunk szerezni.

Az tény, hogy az első félidőben nagyon jól védekeztünk, de ez is volt a taktika, hogy maximálisan a védekezésre koncentráljunk, nem húztuk ezzel őket kicsit magunkra?

KRISTON ISTVÁN: A terv az volt, hogy stabil védekezésből ki tudjunk menni kontrára, ami igazából ült is, mert csak egy komolyabb helyzetet tudtak kidolgozni, egy hatalmas kapufájuk volt az első félidőben. A kontratámadásokból viszont nekünk is volt két óriási lehetőségünk. Azért nem szerettünk volna kijjebb menni, mert ha a góllövőlistára ránézünk akkor a Debrecennek a támadósora életveszélyes. Nagyon sok gólt lőttek. Elég a Bárány Donátot említeni aki 15 gólos volt mielőtt hozzánk érkeztek, de mellette is vannak többen akik szintén szép számban termelik a gólokat. Urbin Pétert is említhetjük, akik szintén nagyon gólérzékeny játékos, ismerhetjük őt milyen teljesítményt nyújtott az előző években az NBII-es bajnokságban.
A taktikánk éppen ezért az volt, hogy szerettük volna lezárni a területeket az ellenfél csatárai előtt, hogy minél kevesebb lehetőséghez jussanak és nyilván ebből egy-két kontratámadással ki tudjunk menni és gólt tudjunk szerezni.

DSC_0875

A második félidőben mondhatjuk egy szerencsés góllal szerzett vezetést a DEAC, a bekapott gól után viszont nagyon szétestünk és gyakorlatilag tíz perc alatt kaptunk hármat. Lehet, hogy arra számítottunk, hogy a gólja után vissza fog zárni a Debrecen, mitől zavarodtunk meg ennyire, mi történhetett ott?

KRISTON ISTVÁN: Nem. Igazából az történt, hogy fejben nagyon sok energiát fektettünk bele az első félidőbe. Végig koncentrált volt a csapat. A félidőben is azt beszéltük, hogy ha kimegyünk az fogja eldönteni a meccset, hogy ki mennyire tudja végigkoncentrálni a mérkőzést. Sajnos mi dobtunk két-három olyan hibát, ami demoralizálóan hatott a csapatra és ennek volt köszönhető, hogy volt egy jó 20 perces blokkunk, amikor a védekezésünk teljesen szétesett. Ilyenre az utóbbi mérkőzéseken nem volt példa.

Minden meccsből lehet tanulni, tanulságokat levonni és egy vereséggel zárult találkozó és hordozhat pozitív dolgokat. Ha voltak, milyen pozitívumai voltak ennek a mérkőzésnek?

KRISTON ISTVÁN: Az első félidőt említeném a pozitívumok közé, bebizonyítottuk hogy egy ilyen csapatot is féken tudunk tartani ha csak 45 percig is. A másik pedig az, hogy az első félidőben fegyelmezett és végig koncentrált volt a csapat, viszont ami hibából tanulnunk kell, hogy a második félidőben, NBIII-as szinten nem megengedhető az, hogy egyszerűen koncentráció kiesés legyen, könnyelműen vegyünk egy-egy játékszituációt. Sorozatosan bizonyítják a mérkőzések, hogy aki nem koncentrál, nem figyel, kicsikét könnyelmű azt azonnal bünteti az ellenfél.

Meccs statisztika Putnok-DEAC-2

A vereség ellenére a tabellán továbbra is a 8. helyen állunk, meg tudjuk ezt őrizni az idei utolsó mérkőzés után is? Mit gondolsz? Mire számítasz?

KRISTON ISTVÁN: Én mindenféleképpen örülnék annak, ha a 8. helynél hátrébb nem végeznénk. Természetes ehhez az kell legfőképpen hogy megverjük a Sényőt jövő vasárnap vagy pedig a többi mérkőzés számunkra kedvezően alakuljon. Mi nem szeretnénk ez utóbbira apellálni, hanem azon vagyunk, hogy a saját kezünkben legyen a 8. helyünk és természetesen a győzelem megszerzésére készülünk.


Csapatunk idei utolsó bajnoki fellépésére 2019. december 1-jén kerül majd sor. A tavaszról előrehozott második, azaz a 17. fordulóban a Sényő-Carnifex FC otthonába látogatunk.

 

Válasz írása