Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KRISTON ISTVÁN: A MÁSODIK FÉLIDEI JÁTÉKKÉP ALAPJÁN VAN MIRE ÉPÍTKEZNI

Túl vagyunk a 2019/2020-as bajnokság első mérkőzésén, amikor is egy nagyon jól futballozó Debreceni EAC otthonából sikerült egy pontot hazahozni. A találkozót követően Kondás Elemér szakmai igazgató és Kriston István vezetőedző is értékelték a látottakat. A két csapat mestere abban egyetértett, hogy egy nagyon jó iramú és nyílt sisakos mérkőzéssel nyitották meg a szezont. Lássuk részleteiben az edzők véleményét.

Kondás Elemér

Szurkolói szemmel ez egy nagyon jó idénynyitó mérkőzés volt, két nyílt sisakkal játszó csapatot láttunk, gyakorlatilag ami a focihoz tartozik minden megvolt a mérkőzésen. Hogyan értékelné nyitásként ezt a mai meccset?
KONDÁS ELEMÉR: Nagyon jól kezdtük a találkozót, több helyzetet kialakítottunk, több góllal kellett volna vezetnünk, amiket gyakoroltunk azok be is jöttek, csak nem tudtuk gólra váltani őket, egy kapufát tudtunk csak rúgni. Sajnos az ellenfél szögletei nagyon veszélyesek voltak, nehezen tudtuk ezeket lereagálni és ebből kaptunk két gólt. Az egyik egy nagyon szerencsétlen gól volt mert ide-oda pattogott a labda, de a csapat tartását mutatja hogy 1:2 után is vissza tudott jönni a mérkőzésbe, ki tudott egyenlíteni. A helyzetek alapján ez egy nyerhető mérkőzés volt a számunkra.
Ahhoz képest hogy átlagban magasabb játékosai vannak a csapatának, mint a Putnoknak kicsit meglepő volt hogy szögletekből kapta a DEAC a két gólt. Ott ezek szerint valami nem működött?
KONDÁS ELEMÉR: Pontosan így van, az első gólnál a labda megcsúszott egy fejen, az már megzavarta a többieket, de ennek ellenére nem szabadott volna olyan üresen hagyni a centert. A másodiknál szintén megcsúszott a labda ide pattant, oda pattant, végül pedig az ellenfélhez pattant. Ez abszolút a koncentráció hiánya, ezek a problémák sajnos korábban is előjöttek amiket még gyakorolni kell, hogy megfelelően működjön.
Ezt a mérkőzést azért nem tudtuk megnyerni, mert elfáradtunk. A mérkőzés előtti nyilatkozatomban mondtam is, hogy nem vagyunk még teljesen kész, mert későn állt össze a csapat. Vannak biztató jelek, de a végére kicsit elfáradtunk.
Az utolsó húsz percben gyakorlatilag, mintha egy teniszmeccset láttunk volna, hol az egyik, hol a másik térfélen, hol az egyik tizenhatosra, hol a másikra kellett figyelni, ekkor mindkét csapat maga javára fordíthatta volna a mérkőzést…
KONDÁS ELEMÉR: Dicséretes, hogy mindkét csapat a győzelemre játszott és szerintem ezt kell folytatni, mi ezt próbáljuk majd mindig játszani. Az utolsó húsz percben valóban kicsit hektikussá vált a mérkőzést, itt is ott is volt helyzet, hol az egyik, hol a másik kapu előtt volt a labda, de ekkor már szerintem egyik csapatnál sem volt megfelelő a koncentráció és ezért maradt a döntetlen.
Korábban azt nyilatkozta, hogy nehéz mérkőzésre számít a Putnok ellen, mit gondol így a mérkőzés után az ellenfélről a mai mérkőzéseken tapasztaltak alapján?
KONDÁS ELEMÉR:  Ezt vártam, tudtam hogy egy erős és masszív csapat a Putnok, amit ma bizonyítottak is. Kicsit sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mert úgy gondolom, hogy a mai meccsben benne volt a győzelmünk, de egy jó csapat ellen játszottunk és összességében ez az eredmény kezdésnek elfogadható.

Kriston István

A mai napon kezdetét vette az NB3-as bajnokság, Te pedig vezetőedzőként ma debütáltál az új csapatod, a Putnok FC kispadján. Egy nagyon jó iramú, kiélezett mérkőzést játszottunk a DEAC ellen, Te hogy értékelnéd a mai találkozót?
KRISTON ISTVÁN: Én is azt láttam, hogy egy jó iramú mérkőzést tudtunk játszani, ehhez nyilván kellett a hazai csapat és mi is, hogy ilyen ritmusban menjen a mérkőzés. El kell ismerni, hogy az első 20 perc nem a miénk volt, ott a Debrecennek voltak nagy lehetőségei de azokat megúsztuk. Igaz kaptunk egy gólt, de ezután a csapat talpra állt és meg tudtuk fordítani a mérkőzést, ami mindenféleképpen pozitívum volt.
A második félidőben talán kicsit a mi javunkra billent a mérleg, de sokszor lehetett látni, hogy lényegében mindkét csapat szinte csak kontrázik. Hogy alakult ez így?
KRISTON ISTVÁN: Igazából ez abból alakulhatott ki hogy oda-vissza rengeteg kontratámadás volt, hogy a mélyen történő labdaszerzések után mindkét csapat hajlandó volt elindulni az ellenfél kapuja felé. Mindkét csapat gólt akart szerezni, el akarták dönteni a mérkőzést, ezáltal vált hektikussá a meccs. A labdaszerzést követte a kontra, amit ha nem befejezés, akkor vissza kontra követett.
Tudtuk, hogy a DEAC egy nagyon jó játékosállománnyal rendelkező csapat, ennek ellenére tudatosan vállaltuk fel a mai mérkőzésen idegenben a támadójátékot?
KRISTON ISTVÁN: Igen tudatosan. Az egész felkészülés alatt ezt gyakoroltuk és nem akartunk a mai mérkőzés miatt ezen változtatni. Nyilván picike dolgokban azért minden alkalommal alkalmazkodni kell az ellenfélhez, de úgy gondoltuk hogy ma is megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Értelemszerűen ehhez azért ellenfél is kell, mert az hogy mennyire tudjuk ráerőltetni az akaratunkat és mennyit enged ahhoz ellenfél is kell. Látszott, hogy a DEAC készült belőlünk, mert megpróbálták azokat a dolgokat lereagálni, ami nekünk az erősségünk lehetett volna vagy erősségünk volt a mérkőzésen.
Ha megnézzük a DEAC magas játékosokból áll, ennek ellenére két pontrúgásból szereztük a gólt. Mennyire lepett ez meg téged?
KRISTON ISTVÁN: Igazából nem lepett meg, mert a felkészülés során sok energiát fordítottunk arra, hogy  a pontrúgásaink jók legyenek és bíztam is benne, hogy legalább egy gólt foguk tudni szerezni pontrúgás után s hál’ Istennek kettő lett belőle.
Elégedettek lehetünk ezzel a rajttal?
KRISTON ISTVÁN:  Szerintem igen, mindig azt mondják ha idegenben egy döntetlent el tud érni a csapat az már ad egy kiindulási alapot és a bajnokságot mindig jó pozitív benyomásokkal elkezdeni. Én azt gondolom, hogy nem csak az eredmény, hanem a második félidei játékkép is azt mondatja velem, hogy van mire építkeznünk.
A bajnoki rajt előtti interjúkban a vezetőedzők arra a kérdésre, hogy hogy sikerült a felkészülés mindig azt mondják, hogy majd az első meccsen kiderül. Most túl vagyunk ezen, így utólag kérdezem meg, hogy sikerült a csapat felkészülése?
KRISTON ISTVÁN: Elég jól haladtunk a csapattal, amit elterveztünk azt meg is csináltuk, amit beterveztünk azokon szépen végig tudtunk menni. Átvettük, hogy mit szeretnénk játszani, emellett megfelelő fizikumot próbálunk kialakítani. Ez nyilván nem egy öt hetes folyamat, napról-napra, hétről-hétre épül a csapat mind fizikálisan, mind taktikailag, ezt folytatni fogjuk, mert csak lépésről-lépésre haladva tudunk előre lépni.

DSC_0774

Csapatunk következő ellenfele a Sényő-Carnifex FC gárdája lesz, akiket a Várady Béla Sportközpontban fogadunk 2019. augusztus 11-én, vasárnap 17 órától. A szabolcsi gárda az 1. fordulóban szintén 2-2-es döntetlent ért el a “másik” Debrecen, a DVSC II. ellen hazai környezetben.

Válasz írása