Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KOSZTA PÉTER: TUDOM HOGY SAVANYÚ A SZŐLŐ ILYENKOR

Még mindig jó érzésekkel gondolunk vissza a tegnapi bajnoki mérkőzésre, melyet a 93. percben szerzett góllal nyertünk meg. A találkozó után egyik vezetőedző sem nyilatkozott túlzottan hosszan különböző okok miatt…

Gerliczki Máté

Már azon meg sem lepődünk, hogy a Tiszaújváros és a Putnok mindig idegfeszítő mérkőzést játszik egymással, ez valóban egy megyei derbi, talán a Keleti csoport legnagyobb borsodi rangadója. Az első félidőben elsősorban kontrákból a Putnok volt veszélyesebb, a másodikban viszont egyértelműen a Tiszaújváros uralta a játékot. Hogyan értékelnéd ezt a mai találkozót?

GERLICZKI MÁTÉ: Értékelni nem szeretném ezt a mai meccset semmilyen szinten, mert az első gól, amit lőtt az ellenfél egy olyan borzalmas sportszerűtlen történésből esett, ami az egész mérkőzést befolyásolta. A Bajnokok Ligájában, a világbajnokságon, Európa-bajnokságon ki van rakva elég nagy logókkal a fair-play. Ha nekem a csapatom egyszer így rúgna gólt, akkor én az összes papíromat visszaadnám és befejezném a pályafutásomat. Ha egyetlen egyszer is így rúgna gólt, hogy az ellenfél játékosa törött kézzel ott fekszik a tizenhatoson belül és az én csapatom gólt lőtt menet közben, akkor én már besétálok arról a mérkőzésről és befejeztem a pályafutásomat. Ennyit tudok mondani a mérkőzésről. Szakmailag ez értékelhetetlen.


Koszta Péter J

Izgalmas végjáték után sikerült megszereznünk a három pontot Tiszaújvárosban. Hogy élted meg a mérkőzést, hogy értékelnéd a látottakat?

KOSZTA PÉTER: Soha nem szoktam reagálni az ellenfél edzőjének a nyilatkozatára, de ez esetben kivételt teszek. 

Az említett szituációnál a  játékvezető látta az esetet és mutatta, hogy mehet tovább. Ugyanaz a játékosuk, aki a földre feküdt, előtte két perccel kézsérülés miatt már ápolást kért és mi rúgtuk ki a labdát. Ezután egy beívelés után a földön maradt és kb. 30 másodperc múlva rúgtuk a gólt. Ilyen előfordul nagyon sok meccsen, a játékvezető látta és nem gondolta, hogy ezt le kellene fújnia. Gondolom ellenkező esetben Gerliczki Máté beszalad a pályára és leszereli a saját játékosát, ha meg nem sikerül ezek szerint feladja a meccset. Nem biztos, hogy mindig velünk kellene foglalkoznia. Az ESMTK ellen nekem sem sok sikerem volt eddig, mégsem bennük kerestem a hibát.
Egyébként, ha törött volt a játékosa keze, miért engedte vissza, mert előtte ápolták már emiatt.
Még valami, sok hülyeséget olvastam már, de hogy emiatt én adjam vissza a papírjaimat ez mindent visz. Az én játékosom is fejsérülést szenvedett, mégsem kezdtem el senkire mutogatni, hanem lecseréltem.

Egyébként azt kell mondjam, hogy ez egy döntetlen szagú meccs volt, ahol az első félidőben mi játszottunk jobban, a másodikban ők. 1-1-nél volt nekik is egy nagy helyzetük, nekünk is, aztán a 93. percben egy pontrúgás után befejeltük a győztes gólt, aminek nagyon örülünk és tudom, hogy savanyú a szőlő ilyenkor, nekem is el kellett már viselnem számos vereséget hazai pályán, de sportszerűbben viseltem el.

 

1-2

 

Válasz írása