Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KOSZTA PÉTER: NEM TETT JÓT A LELKIVILÁGOMNAK AZ EGYENLÍTŐ GÓL

A 2018/19-es bajnokságban harmadik győzelmét aratta a Putnok FC, hol máshol, mint idegenben. A Sajóbábonyban elért 3-1-es siker után a hazai trénerrel, Kriston Istvánnal és a győztes csapat edzőjével, Koszta Péterrel is miniinterjút készítettünk.

 

Kriston István

 

Ez egy ízig-vérig borsodi derbi volt ez a mai már csak a távolságból adódóan is. A Sajóbábony rendkívül motiváltan, lelkesen játszott, ahogy azt illik hazai pályán. A Putnok ettől függetlenül a csapatod fölé tudott kerekedni, de még így is a találkozó 90. percéig nyílt volt a meccs. Hogyan értékelnéd a látottakat?

Kriston István: Úgy érzem, hogy az egész mérkőzés folyamán próbáltunk rengeteget tenni azért, hogy legalább az egyik pontot itthon tudjuk tartani. Annyiból nehéz helyzetben voltunk, hogy mindig menni kellett az eredmény után. Értelemszerűen amikor már a 90. percben kaptuk a gólt, akkor már sokkal nyíltabbak voltunk, mentünk előre mert szerettünk volna mindenképp egyenlíteni. Sajnos ez benne van a futballban, hogy ilyen szituációkban megkontráz az ellenfél és kapunk még egy gólt.

Egy hatalmas gólt lőtt a Balogh Dénes, amiről nem is tudtuk sokáig, hogy az tényleg gól volt-e.:) Ott egy olyan fordulat állt be, ami után a második félidőben azt gondolhattuk, hogy a lélektani előnyöket kihasználva a Bábony meg is fordíthatja a meccset. Mit mondtál a félidőben a fiúknak?

Kriston István: Próbáltuk felhívni a játékosok figyelmét arra, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést, de legalább egy döntetlenre jók lehetünk. Elmondtuk neki, hogy nyilván ésszel kell futballozni a második félidőben is. Próbáltunk gyors átmeneteket végrehajtani, amiből 2-3 sikerült is. Sajnos a kapu előtt nem igazán tudtunk úgy koncentrálni, illetve a mi védekezési részünknél pedig megint csak koncentrációs hibát követtünk el, amiből a rutinos Putnok meg is büntetett minket.

Taktikai okból cseréltél csak egyet a találkozón?

Kriston István: Igen, igazából úgy éreztem, hogy nem biztos, hogy bele kell nyúlni a csapatba, mert úgy éreztem mindenki a helyén volt. Az Erdei Nagy Norbit próbáltuk behozni csatárként, hogy erősítse a támadó szekciónkat. Igazából ilyen dolgok jártak a fejemben, ezért nem cseréltem és úgy gondoltam, hogy mindenki tud ahhoz hozzátenni, hogy kiegyenlítsünk.

Véleményed szerint mi volt az oka annak, hogy a villámgyors bábonyi támadók a mai napon nem tudtak úgy érvényesülni?

Kriston István: Igazából az, hogy amit gyakoroltunk és megbeszéltünk, a területben történő leindítások a Putnok védelme mögé azok vagy elhaltak, vagy rövidek voltak, vagy éppen visszatámadtak és azokat a területeket nem tudtuk megjátszani ahová futni kellett volna a gyors játékosainknak.

 

Koszta Péter2

 

Nem volt egy könnyű mérkőzés ez a mai, hiszen sokféle körülménnyel meg kellett küzdeni a fiúknak, ráadásul egy nagyon szívós, zártan védekező, masszív csapattal játszottunk, akiknek azért csak sikerült háromszor is beköszönni. Hogyan értékelnéd ezt a mai meccset?

Koszta Péter: Megmondom őszintén tudtam, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, mert a pálya az nem a támadó focit segítette. Abban biztos voltam, hogy a bábonyi zárt védekezésből a három védős rendszerben öt védővel fognak játszani, támadásban hárommal és gondoltam, hogy nem lesz könnyű feltörni őket. Ennek ellenére mezőnyben nem is játszottunk rosszul, a támadó részünk az jó volt. Egy pontrúgás után vezetést szereztünk, aztán egy óriási góllal bombagóllal kiegyenlítettek a félidő előtt. Nem tett jót a lelkivilágomnak, hogy pont a félidő vége előtt jött az egyenlítés, de aztán a második félidőben egy szép támadás után megszereztük a vezetést. Ezt követően tudtam hogy csak ívelgetni fognak és a lecsorgókból próbálnak majd eredményt elérni. Ki is nyíltak, megvoltak a lehetőségeink és az utolsó percben még egy kontrát sikeresen végigvittünk. Teljesen megérdemelt volt a győzelmünk, mindent meg is tettünk érte, bár a Bábonynak is voltak lehetőségei, de a mezőnyben jobban játszottunk.

A pontrúgásokban ma nagyon jók voltunk, nem szoktunk ilyen veszélyesek lenni szögletekből, szabadrúgásokból. Az első gólt is egy szöglet után szereztük. Mennyire tudatosan építkeztünk ma erre vagy csak így jött ki a lépés?

Koszta Péter: A pontrúgásoknak az az lapja, hogy jól kell berúgni. Ez most már nagyjából megvan, jól rúgjuk be és viszonylag jól is érkezünk. Azt megbeszéltük, hogy hova kell érkeznünk, hol van a hazai csapat gyenge pontja és ezt elég jól megoldottuk. Több pontrúgás után, lecsorgókból is adódtak helyzeteink, de ezeket egy kivételével kihagytuk.

Elégedettek lehetünk ezután a győzelem után?

Koszta Péter: A játékunkkal eddig sem volt gond szerintem, aki látta az összes meccsünket az tudja, hogy amikor kikaptunk akkor is jól játszottunk. Sajnos hazai pályán hiába csináljuk, akarjuk, megyünk előre sokszor ész nélkül is, nem biztosítjuk egymást hátul egyszerűen nem jönnek a gólok. Az ellenfelek meg kontrákból, meg össze-vissza lepattanókból betalálnak, aztán beállnak sündisznó felállásba, amit nagyon nehéz feltörni. Minden ellenfél kapus élete formájában véd nálunk, de reméljük ez megváltozik és két hét múlva tudunk meccset nyerni otthon is…. Arra nagy szükségünk lenne…

 

IMG_0155

Válasz írása