Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KOSZTA PÉTER: EZ EGY MEGÉRDEMELT VERESÉG VOLT

Súlyos vereséget szenvedett csapatunk a Jászberény otthonában a 2018/19-es bajnokság 9. fordulójában. A négygólos hazai győzelmet hozó mérkőzés után mindkét vezetőedző rendelkezésünkre állt és értékelte a látottakat.

 

Arany László

Nagyon hamar sikerült kiküszöbölni a csorbát, hiszen a múlt heti nagy arányú vereség után egy igazán önbizalom növelő 4:0-ás sikert ért el a csapatod. Mennyire vagy elégedett a játékotokkal, a nyújtott teljesítménnyel, a fiúk hozzáállásával?

ARANY LÁSZLÓ: Egy hét alatt nagyon nagyot fordult a világ, a múlt héten mi voltunk ezen az úton ahol most a Putnok, ilyen a futball mi jöttünk most jól ki a mérkőzés fordulópontjaiból. Úgy érzem a csoport egyik legjobb csapatát tudtuk megverni, az hogy négy góllal – minden nagyképűség nélkül mondom – most részletkérdés, de úgy érzem, hogy ez most egy igazi csata volt. Megvoltak a Putnoknak is a helyzetei, de nekünk volt több. NB3-as szinten egy jó iramú, színvonalas meccs volt, ami után mi vagyunk a boldog oldalon.

Mennyire volt tudatos az a részetekről, hogy a kezdeti “egymásnak esés” után a Jászberény visszább húzódott a saját térfelére, kimondottan várta hogy a Putnok támadjon, hogy aztán gőzerővel kontrázni tudjon. Ez így alakult vagy volt benne tudatosság?

ARANY LÁSZLÓ: Nagyképűen hangzik, de volt benne tudatosság, ismerem Koszta Peti munkásságát, tisztelem, becsülöm. Tavaly sok borsot tört az orrom alá, azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy a csapatom meg tudta verni a Putnokot, tehát készültünk erre, ami jól sikerült. Természetesen én már a jövő hétre gondolok, a Szolnok ellen játszunk, amikor ismételten jó teljesítmény kell, hogy jó eredményt tudjunk elérni.

Még a 4:0-ás vezetés birtokában is sokszor elhangzott tőled a kispadról, kérted a játékosaidat, hogy egy vonalban, együtt mozogjanak, koncentráljanak. Miért tartottad ezt fontosnak a nagy arányú vezetés ellenére is?

ARANY LÁSZLÓ: A mai futball lényege, hogy minél kisebb területen hagyjuk játszani az ellenfelünket, azért kell így futballozni. Amikor nálunk volt a labda természetesen nyitni kell ki a szélére, mind mélységben, mind szélességben, erről szól a mai modern futball. Bár nem akarok nagyképű lenni mert itt NB3-ról beszélünk, de úgy érzem egy élvezhető meccs volt, nekünk különösen. Ettől függetlenül minden tiszteletem a Putnoké, tudom hogy nagyon sok meccset fognak még nyerni.

 

Koszta Péter2

Sajnos beleszaladtunk a késbe Jászberényben, nagy arányú vereséget szenvedtünk, mindkét félidőben két-két elkerülhető gólt kapva. Ez már történelem megváltoztatni nem lehet, értékelni viszont igen. Hogyan tennéd ezt a mai meccs után?

KOSZTA PÉTER: Azt kell mondanom, amit mondok már régóta és amit érzek is a csapaton, továbbra sem hisszük el, hogy óriási jelentősége van az első rúgott gólnak, vagy bármi olyan szituációnak amit kis koncentrációval meg lehetne oldani, ehelyett mi olyan butaságokat követünk el, ami már csúcskategória. A pályán általunk vétett egyéni hibák már megengedhetetlenek. Most olyan csapattal találkoztunk, amiben a kapu előtt több játékos is jó döntést tudott hozni és azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyertek, mert több helyzetük is volt.
Én csak azt nem értem, hogy a játékosaim hogy tudják elfelejteni az első 20-25 perc után, amit bent megbeszélünk, hogy mit kell játszanunk, ehelyett teljesen mást csinálunk. Most is tudtuk, hogy elől gyors játékosaik vannak, nem akartunk teret hagyni, visszább húzódtunk, területet hagytunk nekik, nagyjából ismer minket mindenki a mezőnyben, tudják hogy próbálunk focizni, most meg akartuk lepni az ellenfelet, nem sikerült, mert kaptunk egy olyan gólt, amit egy beadás után kirúgott labdából emeltek vissza. Aztán bepasszoltuk az ellenfélnek a labdát, a félpályáról a játékos egyedül vezette a kapura és berúgta a kapus mellett. Szerintem idegenbeli meccsen megengedhetetlen, hogy ekkora területet adjunk az ellenfélnek.
2:0-nál ott volt a lehetőség a szépítő gólra, öt méterről a kapussal szemben fölé rúgtuk. A harmadik gólnál egy bedobáson vitáztunk, nem figyeltünk arra hogy a partjelző esetleg hibázik, mert nem volt kérdéses hogy ők passzolták ki a labdát az oldalvonalon, a berényiek meg felkapták a tartaléklabdát, bedobták és beívelték üres kapura. A kapusunknak vissza kellett volna szaladni és kivédeni. A negyedik gól megint egy kontra volt és mellé azt mondom, hogy ezenkívül még volt két olyan kontrájuk, amiből gólt szerezhettek volna. Sajnos taktikailag buktunk meg, tudtuk, hogy mik az erősségei a Jászberénynek, mi szerettünk volna kontrázni, erre ők kontráztak le minket.

A védelmünket tapasztalt játékosok alkotják, de már az ötödik percben intő jel volt, hogy a jobb szélről bepasszolt labdát Farkas János teljesen tisztán lőhette kapura és Fülöp Gergőnek lábbal kellett védenie. Elfelejtettek helyezkedni a játékosok vagy miért nem tudtuk lekezelni ezeket a szituációkat?

KOSZTA PÉTER: A két szélsőnk nem ért vissza időben… A támadásnál jobban meg kellene becsülni a labdákat, mert feljebb van a két szélső bekk. Olyan hibákat követünk el ami elképesztő és úgy érzem, hogy a fejében senki sem érzi hogy esetleg gond lehet. Ez már a harmadik-negyedik olyan meccsünk volt, ahol azt kell mondanom, hogy az ellenfél hasonló játékerőt képvisel, mint mi és kikapunk 4:0-ra. Ebben az osztályban most mindenki hasonló játékerőt képvisel, van egy-két gyengébb csapat, azoknál a hibákat még talán tudjuk kompenzálni, de a velünk hasonló súlycsoportban lévő csapatok esetében mi hibázunk állandóan és az eredmények ezt mutatják ki. A Szolnok, az ESMTK, a Tállya ellen győzelmi esélyekkel léptünk pályára, ma azt kell mondanom, hogy nem, hiszen elég hamar eldőlt a mérkőzés, az ötvenedik perc után nem volt kérdéses, hogy mi lesz a vége. Úgy gondolom hogy ameddig koncentrációban ekkora hibák vannak addig nem fogunk eredményt elérni.

A mai napon azt sem láthattuk, hogy a támadójátékunk kreatív és hatékony lett volna, a korábbi mérkőzéseken megszokotthoz képest elenyésző számban tudtunk helyzeteket kialakítani. Erről mit gondolsz?

KOSZTA PÉTER: A támadójátékunk kreativitása eddig is hiányzott, inkább a mögöttük álló középpályás sor dolgoz ki sok lehetőséget és ehhez a támadóink nem teszik hozzá azt a pluszt amit kellene… A “gyilkos” ösztön nincs meg. Emellett óriási helyzetekben tudunk hibázni, ma is 2:0-nál azt a helyzetet be kellett volna rúgni és akkor még amolyan mindegy minden alapon esetleg vissza tudtunk volna jönni a meccsbe. Náluk azt kell mondjam, hogy az első három helyzetükből kettőt berúgtak, volt Farkas Janinak a ziccere, amit még elrontott és lábbal védtük, utána kaptunk két gólt. Az első félidőben nem is volt sokkal több helyzetük, a másodikban 3:0 és 4:0 után is sok lehetőségük volt, azt kell mondani, hogy ez megérdemelt vereség volt.

Válasz írása