Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KOSZTA PÉTER A PUTNOK FC SZAKMAI IGAZGATÓJAKÉNT FOLYTATJA

Az elmúlt öt évben Koszta Péter töltötte be a Putnok vezetőedzői posztját ám sokak legnagyobb megdöbbenésére a 2018-19-es bajnoki idény után úgy döntött nem vállalja tovább ezt a feladatot. A futball iránti óriási szeretete és a Putnokhoz illetve a putnoki labdarúgáshoz való szoros kötődése viszont erősebb volt annál, hogy végleg hátat fordítson NBIII-as csapatunknak. Éppen ezért született az a döntés, hogy a Putnok FC szakmai igazgatójaként folytatja sportéleti pályafutását és így segíti városunk csapatát a minél jobb eredmények elérésében.

DSC_0010Az új szakmai stáb: Nagy Csaba pályaedző, Koszta Péter szakmai igazgató és Kriston István vezetőedző

Az új tisztség, új feladatokat és új kihívásokat jelent számára. Erről és sok minden másról is beszélgettünk vele a bekövetkezett változás kapcsán.

IMG_8276A bajnoki bronzérem megszerzése a 2018-19-es szezonban – 2018. június 3. Balassagyarmati VSE – Putnok FC 1-2

Sokakat meglepett a hír, hogy a 2019/20-as bajnoki évadban nem Koszta Péter lesz a Putnok FC vezetőedzője és a jövőben szakmai igazgatóként fogod segíteni a csapat munkáját. Mi áll a döntés hátterében? Minek köszönhető a változás?

KOSZTA PÉTER: A döntésem hátterében az áll, hogy iskolaigazgató lettem és már márciustól így csináltam az edzéseket, ami kiderült, hogy rendkívül bonyolult és nehezen összeegyeztethető, ezért már akkor tudtam, hogy nem fogom vállalni nyártól ezt a tisztséget. Elkezdtem keresni azt az edzőt, aki tudná folytatni az általam elkezdett munkát és aki megfelel a putnoki posztra. Én Kriston István mellett döntöttem és őt javasoltam a vezetőség felé a vezetőedzői posztra.

DSC_05432019. március 3. Szolnoki MÁV FC – Putnok FC 0-2

A zsinórban eltöltött öt év hosszú idő, és ha ehhez még hozzávesszük az azt megelőző időszakot, valamint amikor még játékosedzőként is dolgoztál nyilván nem volt könnyű ezt a döntést meghozni. Van benned egyfajta hiányérzet?

KOSZTA PÉTER: Természetesen nem volt könnyű meghozni a döntést, de felelősségtejesen kell edzősködni és az én napi munkám mellett már egyszerűen megoldhatatlan lett volna, hogy minden edzésen itt legyek, annak pedig nem látom értelmét, hogy egy héten csak 2-3 edzést tartsak. Egyszerűbb ha egy olyan edzőt kérünk fel erre a feladatra, akivel együtt tudok dolgozni és ő főállásban tudja ezt csinálni. Ez volt  a fő motiváció, hogy a munkahelyi elfoglaltságaim miatt egyszerűen képtelenség teljes emberként ezt csinálni. Azt meg nem szeretném, hogy csak azért legyek edző, hogy a nevem ott szerepeljen a csapaté mellett, így ez volt a legkézenfekvőbb megoldás.

IMG_43332016. február 20. Putnok FC – REAC 2-3

Ahogy mondtad, a Te javaslatodra lett Kriston István a Putnok új edzője. Miért esett éppen rá a választásod?

KOSZTA PÉTER: Nézegettem, hogy kiket lehetne edzőként idehozni, Pilu akkor még a Sajóbábonyt irányította, de tudtam hogy korábban dolgozott Diósgyőrben, az MLSZ edzőképzésben is részt vesz, felkészült és jó edzőnek tartom és úgy gondoltam, hogy ő megfelelően tudná elvégezni ezt a munkát. Maximálisan megbízunk egymásban, ha bármilyen javaslatom van azt meghallgatja, de nem akarom befolyásolni a munkájában. Szoktunk beszélgetni mindenről, de a döntést ő hozza meg, mivel ő dolgozik a játékosokkal mindennap.
Egy szakmai igazgató egyébként nem rossz segítség, mert edzőként sokszor átéltem, hogy vannak kétségeim egy-egy döntéshozatal előtt és jó lett volna egy olyan személlyel beszélni, aki esetleg minden nap látja a csapatot kívülről. Ebbe a játékosokat én nem szerettem belevonni, persze van a csapatban 1-2 ember akikkel beszélgettem, de a döntésekbe nem vontam be őket, főleg az összeállításokba nem. Ha a jövőben lesz probléma ezzel, akkor én be tudok segíteni Pilunak.

22549201_348e9cbd68efeeaf19657de51f21efd2_xl2015. április 4. Putnok FC – Kisvárda Master-Good 1-0

Mi lesz szakmai igazgatóként a Te feladatod? Mivel és hogyan tudod segíteni a stáb munkáját, a csapat felkészülését?

KOSZTA PÉTER: Szakmai igazgatóként feladatom, hogy ellenőrizzem a felnőtt csapatot és jobban belefolyjak az utánpótlás kérdésébe is, mivel nekünk a Sajóvölgye Focisuli adja az utánpótlás bázist, velük is tartom a kapcsolatot. A Kazincbarcikával is tudunk együtt dolgozni, feléjük is én vagyok a kapocs, akivel beszélhetnek és ha javaslatok vannak, átbeszéljük, így ezekkel Pilunak nem kell foglalkozni.
Az elmúlt években ezekkel vagy az átigazolásokkal is mind foglalkoztam, szinte mindenbe belefolytam. Most szakmai igazgatóként leveszem ezt a terhet az edző válláról, de megbeszélem vele, hogy esetleg milyen posztra kell még játékos. Megkeresem őket, igazából én bonyolítom, hogy ki kerüljön ide Putnokra. Természetesen vannak javaslatai és átbeszéljük, hogy ki lenne jó a csapatnak.  A feladatok a jövőben jobban megoszlanak, a technikai részt azt Kepecz Zsolt intézi az átigazolásokkal kapcsolatban, de a játékosok kérdését illetően szerintem nagyon sokat tudok segíteni az edzőnek.

IMG_07312018. október 28. Sényő-Carnifex FC – Putnok FC 2-3

Formálódik a keret, vannak távozók és érkezők is. 5 új játékos leigazolásáról már tudunk és ha jók az információim újabb játékosok bejelentése várható napokon belül. Mi igaz ebből?

KOSZTA PÉTER: Még tervezünk igazolásokat, mert elég kevesen vagyunk, az alapcsapat maradt, de ehhez még meg kell találni a megfelelő embereket. A kapussal együtt összesen négy igazolás biztos, de még minimum három igazolást szeretnénk és akkor nyolc új játékosunk lenne.

IMG_53952016. március 27. DVSC-DEAC II. – Putnok FC (1-2)

Korábban jellemző volt ránk, hogy 7-8 edzőmérkőzést is a programunkba iktattunk most viszont csak 5 meccset fog játszani a csapat a felkészülés során. Mi áll a döntés hátterében?

KOSZTA PÉTER: Igazából lehet, hogy kellett volna még 1-2 mérkőzést lekötni, de minőségi ellenfél nem volt. A döntés hátterében egyébként az áll, hogy az első öt napban abszolút nem akartunk felkészülési mérkőzést játszani és a másodikon is keményebb meló várt a fiúkra. Pár perccel ezelőtt dőlt el, hogy a Rimaszombat mellett ezen a héten a Tállyával és a Bánhorvátival is játszani fogunk. Utóbbi két mérkőzés ráadásul egymás után lesz péntek délután.

IMG_86362016. szeptember 24. Putnok – Tiszaújváros 1-0

Elkészült az NB3 csoportbeosztása, amiben különösebb meglepetés nem történt. Mit gondolsz a Keleti csoportról, az ellenfeleinkről?

KOSZTA PÉTER: Az igazolásokat elnézve a Keleti csoport alsóháza nagyon kiegyenlített lesz, a kiesés nem fog hamar eldőlni úgy tűnik. A bajnoki címet illetően biztos lesznek meglepetések, de szerintem akik tavaly az első háromban végeztek, nekik vannak komolyabb terveik. Hiába a Jászberény nem mondja ki, de szerintem ott a feljutás a cél, a Füzesgyarmatnál szintúgy, a kiesett Cegléd is gondolom gyorsan vissza akar jutni. Elég komolyan erősített sok csapat tehát nem lesz könnyű a bajnokság.

IMG_88582016. október 16. BKV Előre – Putnok FC 1-3

Két edzőmérkőzést már lejátszott a Putnok. A Hidasnémeti és a Tiszaújváros ellen lejátszott meccsekről mit gondolsz?

KOSZTA PÉTER: A Hidasnémeti elleniről nem gondolok semmit, az egy ilyen buli meccs volt, inkább kísérleti jellegű, de tetszett, hogy jó volt az iram. A Tiszaújváros elleni meccs nem volt olyan reménytelen, ahhoz képest pedig főleg nem, hogy  a heti munkából semmi pihenéssel léptek pályára a játékosok és egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottak. Gólt sajnos nem tudtunk szerezni, de nem is kaptunk, ami a tavalyi utolsó 5-6 meccs tükrében pozitívum. Az elsődleges célunk az is volt, hogy a védelmet erősítsük. Előre még egy kicsivel több improvizáció kéne, mert ezt kicsit kevésnek érzem, de nagyobb lehetőségeink nekünk voltak a meccseken, amiket most még nem használtuk ki.

Koszta Peti és MárkNAGY NAP A KOSZTA CSALÁDBAN: 2017. május 27-én Koszta Péter fia, Koszta Márk 20 évesen bajnoki aranyérmet szerzett a Honvéddal… ugyanazon a napon a Putnok FC a Nyírbátor legyőzésével biztosította a bennmaradását az NB3-ban egy “őrült” szezon végén… a záró forduló után a 6. helyen végzett a csapatunk

A Putnok VSE és a Putnok FC nagy köszönettel tartozik Koszta Péternek a vezetőedzőként elvégzett munkájáért, a csapattal elért eredményekért és városunk valamint a helyi labdarúgás hírnevének öregbítéséért. Munkájához további sikereket, jó egészséget kívánunk, a csapatnak pedig sok-sok győzelmet az előttünk álló szezonra! A szurkolók nevében mondhatjuk szívesen átélnénk hasonlókat, mint itt… kicsit lejjebb…  🙂

putnok_tura_312012. június 2. NBIII-as bajnok lett a Putnok VSE

Válasz írása