Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KOSZTA PÉTER: A MÁSODIK FÉLIDŐ ALAPJÁN AZ EREDMÉNY RÁNK NÉZVE HÍZELGŐ

 

Az Aqvital FC Csákvár együttese jutott a legjobb 64 közé a Magyar Kupa 2018/19-es versenykiírásában miután 2-0 arányban diadalmaskodott a Putnok FC ellen lejátszott szombati kupamérkőzésen. A meccset követően mindkét vezetőedző értékelte a látottakat, íme:

Szijjártó István

A Csákvár együttese szívesen jön Putnokra, hisz az előző bajnokság végén kulcsfontosságú győzelmet aratott a Barcika ellen, ma pedig a Putnok FC ellen aratott magabiztos sikert és jutott tovább a Magyar Kupában. Hogy tetszett a mérkőzés? Hogyan értékelné a látottakat?

SZIJJÁRTÓ ISTVÁN: Az utóbbi két kirándulásunk jól sikerült, volt egy létfontosságú mérkőzésünk a Kazincbarcika ellen, ma pedig egy kupameccset játszottunk. Ezek a meccsek mindig veszélyesek, mert a kis csapatok felszívják magukat ezekre és meg akarják mutatni a nagyobb osztálybeli csapatoknak, hogy mire képesek. Az elért eredménnyel elégedett vagyok, volt nagyon sok lehetőségünk a gólszerzésre, sajnos kihagyták a fiúk. Ez önbizalom növelő lehetett volna a továbbiakra nézve.
Voltak visszatérő játékosaink, akik hosszú sérülésből tértek vissza, örültem, hogy jól helyt álltak. Úgy érzem, hogy a mi akaratunk érvényesült ezen a mérkőzésen, bár egy-két alkalommal megnehezítette a dolgunkat a Putnok a lelkes, akaratos, agresszív játékukkal. A győzelmünk ennek ellenére nem forgott veszélyben.

Azt nyilatkozta a Csákvár honlapjának a mérkőzést megelőzően, hogy szeretné tudni kikre számíthat éles helyzetben a kupameccsen lehetőséget kapó játékosok közül. Tisztább lett a kép a mai meccs után?

SZIJJÁRTÓ ISTVÁN: A játékosok képességeivel tisztában vagyok természetesen. Nagyon sok fiatal került hozzánk a nyáron, nekik az éles helyzetben való játékukra – a felnőtt bajnokságra gondolok ilyenkor – voltam kíváncsi. Vannak jó teljesítmények, vannak kicsit még elszórakozottabb játékelemek, de rájuk kell számítanom a közeljövőben is. Nekik tanulni kell az ilyen mérkőzésekből is és remélem tanulnak is. Sajnos még mindig vannak maródi játékosaink, akikre nem tudok számítani a közeljövőben sem, de úgy érzem, hogy jó úton járunk. Elkezdtünk egy munkát tavaly, ezt folytatjuk és szeretnénk ebből minél eredményesebben kijönni.

Mi a véleménye a Putnok FC-ről, a csapatunk mai játékáról?

SZIJJÁRTÓ ISTVÁN: A Putnok ellen volt már itt bajnoki mérkőzésem, amikor a Honvéd II-vel találkoztunk az NB2-ben. Kikaptunk ugyan itt 3-1-re, de akkor is egy jó meccset játszottunk. Azt tudtam, hogy itt a keleti régióban egy más futballt játszanak, ami erőszakos, agresszív, néha már a durvaság határát is átlépi. Ezt tudomásul kell venni minden játékosnak aki a keleti blokkba ellátogat. Úgy érzem hogy mindent megtett a Putnok is a győzelemért, nekik ma nem jött össze, de kívánom, hogy a bajnokságban érjék el azt a célt, amit kitűztek maguk elé.

Mivel a labdarúgó pályafutása során játszott a Vasas együttesénél, van némi kötődése a Putnokkal is abból a szempontból, hogy Várady Béla pedig innen került a fővárosi klubhoz. Eszébe jutott ez esetleg, amikor a Putnokkal sorsolták össze a csapatát?

SZIJJÁRTÓ ISTVÁN: Hogyne! Amikor idejövök akkor természetesen a Béla mindig eszembe jut. Hál’ Istennek volt szerencsém vele együtt játszani két évet. Egy remek sportember és egy remek játékos volt, sajnálom, hogy elment már az élők sorából. Én tisztelek minden régmúltú játékost és örülök, hogy róla nevezték el ezt a sportkomplexumot. Remélem akik ebben a stadionban játszanak a Várady Béla neve alatt, azok átérzik azt milyen tisztelettel kell lenni a régi játékosok és a futball iránt is.


Koszta Péter2

Nem sikerült a bravúr, a magasabb osztályban lévő Csákvárt felülmúlni, bár játékban megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A vendégek főleg a végén többet is rúghattak volna nekünk, de végül is két elkerülhető góllal maradtunk alul. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: Az első félidőben partiban voltunk velük, a másodikban nem és milyen érdekes a foci, az első félidőben kaptuk a két gólt úgy, hogy mind a kettőnél tisztán miénk volt a labda. Az első gólnál a felszabadító lövésünkbe léptek bele, úgy lett gól. Hozzáteszem hamar egyenlíthettünk volna, ha a visszapassznál jön a csatár…. Mi biztos gólt kaptunk volna ilyenből… A második góljuk pedig egy pontrúgás után esett, a kipattanónál elveszítettünk egy párharcot, amit nem szabadott volna és az ellenfél játékosa kilőtte a felsőt. Ahhoz képest, hogy az első félidőben gólszerzési lehetőségeink voltak kikaptunk 2-0-ra, bár el kell ismerni, hogy ez az eredmény a második félidő alapján ránk nézve hízelgő. 
A második félidőben sok nem valósult meg abból amit a szünetben megbeszéltünk. Amit láttam, hogy a reakcióidők között óriási különbség volt a játékosok között. Az NB2-ben sokkal dinamikusabb a játék, fejben, a párharcokban előrébb járnak mint mi. Lehetett látni a pályán, hogy sokkal korábban reagáltak egy-egy szituációban hozzánk képest. Mi akkor kezdünk el kell gondolkodni, amikor közelebb jön a labda, ők pedig már úgy mennek befelé, úgy próbálnak felvenni pozíciókat, hogy megelőzzenek minket. Amikor a mi csatárunk ment a labdáért, akkor az egyik belső védőjük mindig a sarkában volt, amikor pedig ők támadtak a csatáruk simán kilépett a falból és átvette a labdát. Ezek nagyon nagy különbségek, fejben, dinamikában kicsit le voltunk maradva.

A támadásainkban több potenciál volt, de mégsem sikerült gólt lőni, viszont néha az az ember érzése, hogy egy-egy játékos talán túl sokáig cipeli a labdát és nem passzolja időben tovább. Erről mi a véleményed?

KOSZTA PÉTER: Az a véleményem, hogy fejben nem csak a pályán való reakcióidőben vagyunk lemaradva, hanem úgy érzem, hogy néhány játékosom alázatban kicsit többet kéne hogy hozzá tegyen a focihoz. Sokkal több alázat és sokkal több egymásért való küzdelem kellene, dolgozom ezen, de nem könnyű. A tavalyi csapatom lehet, hogy képességekben gyengébb volt, de egymás iránti tiszteletben és egymás iránti küzdőszellemben sokkal jobb. Most úgy gondolom, hogy megvannak azok a játékosok akik pluszt tudnak hozzátenni, de nincs meg minden játékosom részéről az a futball iránti alázat, ami ahhoz kellene, hogy komolyabb eredményeket érjünk el. A hazai meccseken sajnos ez meg is látszik, mert nem félünk attól, hogy az ellenfelünk egy kontrából gólt szerezhet. Ez gyakran meg is történt a bajnoki mérkőzéseken. Ez a véleményem erről.

A mai kupamérkőzés mégis egyfajta mérceként szolgálhat, egy magasabb osztályú csapattal játszhattunk. Az itt szerzett tapasztalatokat akár a következő hétvégi bajnokin hasznosíthatunk is. Mit gondolsz?

KOSZTA PÉTER: Nagyjából tudtuk, hogy mi az NB2-es szint, mondjuk ebből a Csákvárból azért sokan nem játszottak ebben az évben. Ez a csapat inkább a második sora volt a Csákvárnak, bár úgy gondolom, NB2-es szinten olyan nagy különbségek nincsenek a játékosok között, a pillanatnyi forma dönt. Most kimaradtak néhányan az alapcsapatukból, akik meg játszottak nyilván bizonyítani akartak, hogy helyük van a kezdőben. A játék gyorsasága és sebessége sajnos magasabb, mint amit mi játszottunk, pedig úgy gondoltam, hogy ez nekünk feküdni fog, mert nálunk is vannak olyan játékosok, akik gyorsak és jól is játsszák a focit.

CSAK ÖTEN ÉLTÉK TÚL AZ ELSŐ KÖRT A KELETI CSOPORTBÓL

A mai napra is maradtak kupamérkőzések, sőt a Keleti csoportosok zöme vasárnap játszott. Hátrányból fordítva bravúros győzelmet aratott a Jászberény, az ESMTK csak hosszabbításban maradt alul a Diósgyőrrel szemben, a Sényő büntetőpárbajjal jutott tovább, a DEAC tizenegyespárbaj után esett ki a kupából. Nézzük milyen eredmények születtek:

CIGÁND SE (NB3) – MOL VIDI FC (NB1) 0-2
ÖTTEVÉNYI TC (Megye I.) – GYÖNGYÖSI AK (NB3) 0-1
SZOLNOKI MÁV FC (NB3) – KISVÁRDA MASTER GOOD (NB1) 0-1
ESMTK (NB3) – DVTK (NB1) 1-3 /hosszabbítás után/
JÁSZBERÉNYI FC (NB3) – CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR (NB2) 2-1
JÁNOSHALMI FC (Megye I.) – FÜZESGYARMATI SK (NB3) 2-3
EGER SE (NB3) – DUNAÚJVÁROS (NB3) 0-5
OROSZLÁNYI SZE (Megye I.) – ÓZDI FC (Megye I.) 1-0
SZARVASI FC (Megye I.) – DEBRECENI EAC (NB3) 4-4 /büntetőkkel 3-2/
TORDAS SE (Megye I.) – SÉNYŐ-CARNIFEX FC (NB3) 3-3 /büntetőkkel 5-6/
FC DABAS (NB3) – SALGÓTARJÁNI BTC (NB3) 1-0

A 6. fordulót sikeresen abszolválta a Borsod megyei csapatok közül a DVTK, a Mezőkövesd Zsóry FC, a KBSC FC, a Sajóbábony VSE és a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Az NB3 Keleti csoportjából továbbjutott még a Gyöngyösi AK, a Füzesgyarmati SK és a Sényő-Carnifex FC.
A Magyar Kupa 7. fordulóját, a 32 közé kerülésért 2018. október 31-én, szerdán rendezik.

IMG_0228Putnoki látkép a Várady Béla Sportközpontból

 

 

Válasz írása