Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KOSZTA PÉTER: A DIÓSGYŐR MA ENNYIVEL JOBB VOLT…

Öröm az egyik oldalon, csalódottság a másikon, röviden így foglalhatnánk össze az edzői véleményeket a vasárnapi négygólos diósgyőri győzelmet hozó pályaavatón. Mint olvasóink tudják, a felújított Várady Béla Sportközpontban első alkalommal lépett pályára a Putnok FC együttese, akik nem várt, súlyos pofonba szaladtak bele a többségében NBI-es szintű játékosokkal felálló DVTK ellenében.
A két vezetőedző a következőképpen értékelte a tegnapi találkozót.

Sütő Szilárd

 

Az őszi mérkőzésen “idegenben” (Kazincbarcikán játszottunk a DVTK-val) 1-0-ra a Putnok győzött, most alaposan visszavágtatok ezen a mai pályaavatón, gyakorlatilag végig gáláztátok az egész találkozót. Te hogyan értékelnéd a történéseket?

SÜTŐ SZILÁRD: Először is szeretnék gratulálni Egyed Balázsnak, aki egy fantasztikus sportember. A mai napon és a múlt héten is ezt bizonyította. A magyar sportban nagyon nagy szükség van az ilyen sportemberekre, mint amilyen Ő.

Egyed Balázs
SÜTŐ SZILÁRD: Az őszi mérkőzést nem szeretném értékelni, mert akkor nem én ültem a kispadon. A mai napon egy nagyon erős csapattal tudtunk felállni, ami nyilván a tartalékcsapatoknak a velejárója. Ettől függetlenül, ha az elmúlt éveket nézzük, nem egy, nem két NBI-es csapat esett itt ki Putnokon vagy szenvedett meg a Magyar kupában, ami dicséri Koszta Péter kiváló munkáját, aki minden évben nagyon jó csapatot épít.
Úgy gondolom, hogy a visszajátszó játékosok a fiatalokkal kiegészülve kiváló teljesítményt nyújtottak és ahogy te is mondtad, egy percig nem éreztük azt, hogy veszélyben lenne az, hogy el tudjuk vinni innen a három pontot. Az összeállítástól függetlenül nagyon-nagyon értékesnek tartom ezt a győzelmet, mert a Putnok egy kiváló csapat, egy kiváló edzővel és szeretnék gratulálni, hogy egy ilyen csodálatos sportlétesítményt sikerült megépíteni, ami az egész régiónak a futballját fogja katalizálni, segíteni. Ma nekünk jól jött ki, hogy ilyen jó minőségű pályán tudtunk játszani, ez a mi játékunkat segítette.

Ha már a stadiont említetted, jelentett plusz motivációt a te játékosaidnak az, hogy a tiétek az első csapat, aki tétmérkőzésen pályára lépett a felújított putnoki sportközpontban?

SÜTŐ SZILÁRD: Jelentett igen. Az NBI-es játékosok is örömmel jöttek, tudták, hogy egy stadionavató, sok néző, jó hangulat várható. Azt is tudták, hogy egy olyan csapattal játszunk, akik évek óta bizonyították nem csak az NBIII-ban, hanem a Magyar kupában is, hogy itt borzasztó nehéz nyerni, úgyhogy nagyon motiváltan lépett mindenki pályára, legyen az fiatal vagy idősebb. Nagyon jó, meggyőző teljesítményt tudtunk nyújtani.

A fiatalabb játékosok teljesítményére mi volt inkább hatással, az hogy bizonyítsanak vagy az NBI-et megjárt futballisták sarkallták őket a minél jobb produkcióra?

SÜTŐ SZILÁRD: Úgy gondolom, hogy mind a kettő. A fiatal játékosoknak sokat segítettek azok a rutinos játékosok, akik visszajöttek, hisz ők ezt a helyzetet könnyedén tudták kezelni. Egy csak fiatalokból álló csapatnak nyilván nehezebb lett volna a dolga, de ez már történelem, nincs értelme rajta anekdotázni, mert megtörtént. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy nagyon boldog vagyok a győzelem miatt és az összeállítás ellenére ez egy nagyon-nagyon értékes három pont.

Putnok-DVTK


Koszta Péter2

Ettől nyilvánvalóan jobb eredményt szerettünk volna a pályaavató bajnokin elérni, de nagyon úgy tűnt, hogy ez a mai meccs egy olyan Dávid és Góliát párharca volt, ahol Dávidnak nem nagyon volt esélye… Te hogyan értékelnéd a mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: A mai vereségnek két oka van. Mi az átlagtól gyengébben játszottunk, a DVTK pedig egy megerősített csapattal jött, amivel nem tudtuk felvenni a versenyt. Futósebességben, mindenben jobbak voltak, mint mi.
Úgy gondolom, hogy nincs azzal baj, hogy a tartalékcsapatoknál NBI-es visszajátszók vannak, bár az eredeti célkitűzés a fiatalok szerepeltetése lenne az NBIII-as felnőtt bajnokságban, de akkor úgy lenne az igazi, ha a visszajátszók száma minden héten ugyanannyi lenne és azonos az esélyt kapnának az ellenfelek. Tavaly ősszel például a Monor és ellenünk játszott a legerősebb Diósgyőr, Tiszaújvárosban két héttel ezelőtt pedig nem volt visszajátszó sem, mert szombaton volt a meccs. Számomra kicsit furcsa ez, mert ha ez attól függ, hogy kivel mikor játszanak, akkor mi is kérhettük volna a szombati játéknapot, amikor az NBI-es csapatuk Balmazújvárosban szerepelt.

Sajnos ez van, el kell fogadni. Nyilván rosszul esik a négygólos vereség, ettől jobb eredményt szerettünk volna elérni, de teljesen megérdemelt a győzelmük, ez a Diósgyőr ma ennyivel jobb volt.

Azt mondtad, hogy a vereség egyik oka a mi gyengébb teljesítményünk volt. A négy kapott gól nyilván sok, de nem akárkik, nem akármilyen góljairól beszélünk, viszont a mi támadójátékunk a szokásosnál jóval haloványabb volt. Ennek mi volt az oka?

KOSZTA PÉTER: Két oka volt, az egyik az, hogy csapatszinten is gyengék voltunk. Igaz ehhez kell egy ellenfél is, hisz minden csapat annyit tud játszani, amennyit az ellenfele enged. A Diósgyőr most ennyit engedett nekünk. A másik ok pedig, hogy elég nehezen értünk fel az ellenfél kapujáig. Hiányzott a csúcsék pozícióban a Katona Bence és Balogh Alex is, akik az előre játékunkhoz sokat tudnak hozzátenni. A fő probléma mégis az volt, hogy a pályán nagyon nagy volt a különbség.
Amikor láttam az összeállításukat a meccs előtt már tudtam, hogy nem lesz könnyű. A DVTK ezzel a csapattal, akár egy NBI-es mérkőzésre is kiállhatna. Összességében nem tudunk mit tenni, el kell elfogadni ami van, a pályán kell bizonyítani, a kifogás keresésnek nincs sok értelme. Menni kell tovább. A pályaavatás szempontjából sem örülök ennek a vereségnek, de el kell ismerni, ilyen arányban is megérdemelten nyert a Diósgyőr.

Válasz írása