Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KOSZTA PÉTER: A VÉGÉN MAJDNEM KIÉNEKELTÉK A SAJTOT A SZÁNKBÓL

Ritkán fordul elő, hogy a mérkőzés után közvetlenül nem tudunk interjút készíteni a két vezetőedzővel, de a tegnapi folyamán ez történ. Természetesen mi nem adjuk fel egykönnyen, a mai napon mindkét mestert elértük, akiknek az értékelését úgy hallgattuk meg, hogy egyet már “aludhattak” a tegnapi meccs történéseire.
Mielőtt ezt megtennénk jó hírrel számolhatunk be a tegnapi mérkőzésen fejsérülést szenvedett Varga Márkó állapotáról. A játékos fejbőrét tegnap bevarrták, jól érzi magát és igaz, hogy egy darabig csak turbánnal a fején, de tud majd edzeni és játszani csapatában.
A játékossal a Füzesgyarmat honlapja készített interjút:

Varga Márkó borsodi rosszemlékei


EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Boros Tibor

A 98. percig minden esélye megvolt a pontszerzésre a csapatodnak, de a végén a Putnok megszerezte a győztes találatot, amire már nem tudott válaszolni a Füzesgyarmat. Hogyan értékelnéd a találkozót?

BOROS TIBOR: A mérkőzésnek a második félidejében voltak momentumaink, amik az edzéseken gyakoroltakból visszaköszöntek a játékunkban. Öt edzést is kimondottan a Putnok elleni mérkőzésre készülve tartottunk és gyakoroltuk az esetleges emberhátrányos szituációt is. A hátrányban bemutatott játékunk sokkal jobban hasonlított arra, amit valójában tudunk, mint az amikor teljes létszámban voltunk a pályán. Az első félidőben nyomokban sem úgy játszottunk, ahogy tudunk. A mérkőzés előtt egyetlen dologtól féltem, hogy az edzéseken füves pályán nem tudtunk készülni, bár tudom ez a Putnoknál is így volt. Féltem attól, hogy az ötös környékén leszórt fűrészpor nehogy megtréfálja a kapusunkat és a sors csúnya fintora volt, hogy a 98. percben a labda nem felpattant a földről, hanem a fűrészporos pocsolyából bevánszorgott a kapunkba. Ezt igazságtalannak tartom a sorstól, de biztos van valami üzenete.

Már az első félidőben is több sokkhatás ért benneteket, hisz a vezetésetek után a Putnok meg tudta fordítani a mérkőzés állását, majd a szünet előtt jött a kiállítás. Mit mondtál ezek után a fiúknak a szünetben, mivel küldted őket pályára?

BOROS TIBOR: Az első félidő végén történtek után annyit mondtam nekik, hogy egy perc alatt teljesen megváltozott a véleményem amit mondanom kell a találkozóról mivel erre a szituációra mindenképpen reagálnom kell. Mindenki tudja, hogy ilyenkor a két csatár közül az egyiket le kell hozni, 4-4-1-es felállásra váltottunk. Próbáltam a sokkhatásból kicsit felhozni őket lelkileg és mentesíteni a teher alól. Többször bebizonyosodott már korábban, hogy ilyen helyzetekben sokkal összeszedettebben tudnak futballozni a fiúk. Ez ismét megtörtént, a teljesen jogos kiállítás következményeként lekerült a teher róluk, ez egyértelműen látszott a második félidei játékunkon. Mindenki hozzá tudott tenni egy kicsi pluszt, nem roppantunk össze és komoly tartásról tettünk tanúbizonyságot azzal, hogy a második 45 percben eltüntettük az első félidőben meglévő minimális különbséget a hazaiakkal szemben. 

Egy nappal a mérkőzés után milyen gondolatok járnak a fejedben? Hogy éled meg a tegnap történteket?

BOROS TIBOR: Tényleg sokkhatás alatt vagyok még mindig, nem erre számítottunk, nem úgy szenvedtünk vereséget ahogy azt könnyebb lenne elfogadni. Súlyos egyéni hibák estek a találkozón, ami nem azt jelenti, hogy a Putnok nem érdemelte meg a győzelmet. Nem tudok objektív lenni, mert ahogy a többi sajtónak is mondtam tegnap a futball megmutatta minden árnyoldalát. Persze ez a győztes oldalról nyilván másképp néz ki.
Összességében többen is jó teljesítményt nyújtottak a csapatból, de olyan váratlan tényezők szóltak közbe, amikre nem lehet felkészülni. A kiállítás pedig sajnos egy súlyos egyéni fegyelmezetlenségi hiba volt, ami nem először fordult elő, harmadszor állították már ki ezt a játékosomat. Az is bosszantó, hogy ez már a hatodik olyan mérkőzésünk volt, ahol a hosszabbításban vesztettünk pontokat, vagy győzelmet szalasztottunk el vagy kikaptunk. Ha a meccseket a 88. percig játszottuk volna, akkor most a 3. helyen állnánk.
Úgy gondolom, ha levesszük a végén azt a bekapott gólt, akkor azt mondhatnánk, hogy férfias munka volt, egy élcsapat otthonában tisztességesen helytálltunk, rászolgáltunk az egy pontra, de a sorsnak köszönhetően most azt kell mondani, hogy a Putnok megérdemelten nyert, gratulálunk nekik.


Adósak vagyunk még a mérkőzés felállását ábrázoló térképpel, melyet ezúton pótolunk.

Football-Field-Vector


Koszta Péter J

Kiizzadt győzelem címmel jelent meg a tegnapi 3-2-es putnoki siker a csapat honlapján. Mennyire értesz egyet ezzel a kifejezéssel? Te hogyan értékelnéd a mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: A “kiizzadt” részével annyira nem értek egyet, mert ha az lett volna akkor rendben van. Én azt mondom, hogy majdnem kiénekelték a sajtot szánkból, mert ezt a meccset az első félidei játékkal több góllal kellett volna megnyernünk. A kiállítás után azt gondoltuk, hogy majd lejátsszuk a meccset, 2-1-re megnyerjük vagy esetleg még találunk egy gólt. Nem tettünk érte semmi pluszt, ami rendkívül nagy hiba volt. A sors meg is büntetett minket, mert kiegyenlített a Füzesgyarmat. Ezután felébredtünk és többet tettünk, hogy nyerni tudjunk. A végén volt egy kis szerencsénk, hogy a bedobás után azzal a fejessel megnyertük a meccset, de ez a felfogás nem lesz jó a későbbiekben, kivárásra nem lehet játszani. Tanulságnak jó volt és így jobb tanulni, hogy közben három pontot szereztünk.

Hogy téged idézzelek „A győzelmet nem kell megmagyarázni…”, ennek szellemében azt kérdezném mennyire volt fontos ez a tegnapi siker így a tavaszi rajt kezdetén és az egész bajnokság tekintetében figyelembe véve a hétvége többi eredményét is?

KOSZTA PÉTER: Láttam ma a Gyöngyös meccsét a Tállya ellen. A tállyaiak is hasonlóan jártak mint mi, a végén örülhettek, a gyöngyösi edző meg gondolom teljesen kiakadt. Szerintem a Tállya jobban játszott, de a Gyöngyös vezetett 1-0-ra, sőt kiállítottak egy tállyait, tizenegyeshez jutott a Gyöngyös. Ezt kihagyták és a futball törvényszerűsége büntetett, mert a Tállya egyenlíteni tudott, a végén pedig egy sorfalon megpattanó szabadrúgással meg is nyerték a meccset. Mindig erről beszélek, hogy sokkal nagyobb felelősség kell a játékosok részéről, az adódó helyzeteket ezért kell értékesíteni.
Majdnem mindenki nyert a fordulóban, akinek nyernie kellett, a tabella alsó részén így jól összesűrűsödött a mezőny. Ezért is volt fontos, hogy az elmaradt első meccsünk után tegnap nyerni tudtunk. Látható, hogy a Salgótarján az komolytalan, ennek semmi értelmét nem látom ha így fog végigmenni. A Tarján a 29 pontjával is ki fog esni ha így folytatja, főleg úgy, hogy az utolsó helyezett már 16 pontos. A télen mindenki erősített, bent szeretne maradni és már a kiesők is 17-18 pontosak. Ezért fontos nekünk is hogy minél több pontot szerezzünk. A tegnapi eredmények meg még jobban meggyőztek ebben, mert nyert a Diósgyőr, akik a jövő héten Salgótarjánba mennek. Nyert a DEAC is, akik egy masszív ESMTK-t tudtak megverni. A besűrűsödött mezőnyben megint egy élet-halál harc lesz a bennmaradásért.

A jövő heti első edzésen mi lesz a legfontosabb mondandód, amit a fiúknak a szombati meccs kapcsán el fogsz mondani?

KOSZTA PÉTER: Ki fogjuk elemezni a meccset mindenképpen, mert vannak olyan dolgok amelyek nagyon nem tetszettek. Semmi gond nincs, örülni kell a győzelemnek, ez a legfontosabb, de a hibáinkból tanulni kell, mert nem lehet ilyen felelőtlenül játszani. Számomra a meccs tanulsága az volt, hogy sokkal többet kell tenni a győzelemért. 2-1-nél is menni kell, csinálni és próbálni növelni az előnyt, be kell biztosítani a győzelmet, mert a végén simán kaphatsz egy gólt, ahogy velünk is megesett.

És még egy kérdés, ezúttal a fiadról, Koszta Márkról, aki a múlt heti Újpest elleni győzelmet érő góljai után, tegnap ismét három ponthoz segítette a Mezőkövesdet a 78. percben szerzett találatával. Láthatóan bombasztikus formában van és a sportmédiában is egyre többen kapják fel a fejüket a neve hallatán. Mit jelent ez Neked, mint Édesapa és mint szakember?

KOSZTA PÉTER: Édesapaként természetesen nagy örömöt jelent, szakemberként meg azt mondom, hogy csak nem végeztünk olyan rossz munkát a pályafutása első éveiben sem. 4 éves korától 9-10 évig nálam játszott, azt követően a Honvédban nevelkedett. Örülök, hogy így kiteljesedett. A másik az, hogy Ő erre készült kiskorától kezdve, hogy focista szeretne lenni. Most meg kell ragadni a lehetőséget hisz jó szériában van, de lesz még rosszabb időszaka is valószínűleg. Ezekből a pozitív élményekből kell majd akkor is táplálkoznia amiket most átél. Fiatal játékos még, menni kell, csinálni kell tovább. Csapat szinten könnyű helyzetben nincsenek, még mindig kieső helyen vannak, de azért már legalább van fény az alagút végén. Eddig elég messze voltak attól is, hogy van-e még reményük a bennmaradásra. Eléggé összesűrűsödött a mezőny előttük, így igazából a saját kezükben van a sorsuk.


A tegnapi után ma újabb négy mérkőzést rendeztek a Keleti csoport 18. fordulójában. A Diósgyőr tartalékcsapata még délelőtt aratott magabiztos sikert a Tiszafüred ellen. Délután a Jászberény nem kevesebb mint 14 góllal terhelte meg a teljes átalakuláson áteső, nagy gondokkal küzdő Salgótarján hálóját. Az MTK II. és a Balassagyarmat lekopírozta a tegnapi Putnok-Füzesgyarmat alakulását, azaz a vendégek hiába vezettek 1-0-ra, a kék-fehérek fordítani tudtak, majd jött a Gyarmat egyenlítőgólja, a győztes gólt azonban az MTK fiataljai szerezték. A Gyöngyös a Tállya “múcsonyi otthonában” előnyhöz jutott, majd emberelőnybe került, de a megítélt büntetőt kihagyta. A sors pedig megbüntette őket, a borvárosiak tíz emberrel is egyenlíteni tudtak, sőt a 90. percben a győzelmet érő találatot is bevitték.

Mérkőzések 18-1

Válasz írása