Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KŐKEMÉNY CSAPATMUNKA, NAGY GYŐZELEM, ELKAPTUK A SÉNYŐT

15036380_835808299889603_3125858323487783709_nTÁMOGATÓNK: NORBI SARKI HÚSBOLTJA – DEMÉNY NORBERT
Az első félidőben bemutatott szenzációs játékának köszönhetően nagy skalpot gyűjtött a Putnok FC a Keleti csoport 12. játéknapján. Az eddig hazai pályán még veretlen, a 2. helyen álló Sényő otthonából hoztuk el a három bajnoki pontot. Már az első játékrészben eldönthettük volna a meccset ha minden helyzetünket kihasználjuk, de ne legyünk telhetetlenek a 3 lőtt gól idegenben kiváló eredmény. A hazaiak büntetőből tudtak betalálni a játékrészben, majd a fordulás után egy gólra fel tudtak zárkózni, de az egyenlítés már nem sikerült. Jó teljesítmény, eredményes játék, értékes három pont.

Sényő-Putnok2


TÁVOLLÉVŐK

Bodnár Dominik a bokaszalag-sérülése miatt hiányzott a keretből, míg Zimányi Ádám öt sárgás eltiltása okán nem játszhatott. A Putnok FC csapatkapitánya egyébként is megfázással küszködik, így ha nincs az eltiltása akkor sem biztos, hogy pályára lép. Nem került a csapatba és a kispadra sem ülhetett Mahalek Marcell, akinek egy edzésen “lőtték el” a lábát, kifordult, így pár hétre kidőlt. Illés Richárd sincs 100%-os állapotban, neki a múlt heti comb sérülése okoz problémákat. Mint látható ilyen sokan még egyszer sem hiányoztak a csapatból ebben a szezonban egy bajnoki meccsen.

A KEZDŐ TIZENEGY

A foghíjassá vált putnoki keretből kellett ügyesen sáfárkodnia Koszta mesternek, de mint az eredményből látható csak megoldotta. Több, alapesetben kezdő játékos sem állt rendelkezésre, így végül a Fülöp-Tóth,Nyisalovits,Czető,Süttő-Csicsvári-Bene,Marius,Csirszki,Madarász-Katona 11-nek szavazott bizalmat. A legnagyobb meglepetés talán Csicsvári Milán szűrőként történő szerepeltetése volt.

Kezdő 12-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Nem dajkálgatták a labdát, egymást meg főleg nem a játékosok, a Sényő és a Putnok is kezdeményezőként lépett fel első perctől kezdve. Lehetett találgatni, hogy ez egygólos vagy sokgólos meccs lesz. Nos a végeredmény ismeretében ez már nem kérdés, mint ahogy a játékosaink sem kérdeztek, csak futballoztak méghozzá nagyon jól. A kezdő sípszó elhangzásától látszott a fiúkban a nagy harci kedv, a potenciál, a lendület.

A 2. percben Marius egyedül vihette a labdát a hazai kapura, üggyel-bajjal tudták csak szerelni. Három perccel később Tóth Szabolcs csúsztatásából, közvetlen közelről rúghatott volna hálószaggató gólt Katona Bence. A hazaiak is jelezték, hogy nekik is lenne egy-két szavuk és ennek hangot is adtak a 6. percben, Fülöp Gergőnek kellett egymás után kétszer is védenie.

A 15. percig kellett várni, hogy megrezdüljön valamelyik háló és nagy örömünkre ez nem a miénk volt. Süttő Attila nagyszerűen tört be a sényői tizenhatoson belülre két védő között, majd az alapvonalnál is megküzdött a játékszerért és középre is tudta adni. Bene Attila a röviden okosan vette át, majd szép technikai megoldással fordult kapura és lőtte ki a bal alsót. Nagyszerű egyéni megoldások, szép befejezés. (0-1)

A lélekemelő gólunk után még lelkesebbé vált a játékunk és két perc múlva újabb szépségdíjas átadással és góllal köszönhettünk volna be a Sényőnek. Csirszki Martin látta meg a védők között bemozduló Madarász Jánost, pontos az ívelés, jó a labdalevétel, a lövés azonban a kapus lábai között elakadt.

IMG_0719Sényői látkép

A 21. percben aztán újra gól született, egy hazai felívelésnél Fülöp Gergő hagyta el a kapuját és a Sényő támadóját megelőzve elütötte a labdát. A játékvezető nem hezitált, szabálytalannak ítélte kapusunk megmozdulását és a büntetőpontra mutatott. Kapacina Kevin tizenegyesébe a putnoki hálóőr belekapott, hárítania sajna nem sikerült, egyenlített a szabolcsi alakulat. (1-1)

Nem lombozott le minket a bekapott gól és továbbra is extra motiváltan futballoztunk és lehet elfogultnak titulálni minket, de egyértelműen lefociztuk a hazaiakat. A támadásvezetéseink, a labdák üres területbe juttatása, a régóta hiányolt csapatjáték olajozottan működött, ezért hát nem is aggódtunk, bíztunk abban lesz még itt putnoki gól. És így is lett! A 26. percben Bene Attila nagyszerű fejesét még valahogy kiszedte a ficakból Gagyi Sándor, de a 34. percben Ő is tehetetlen volt. Csirszki Martin nagyszerűen küzdött meg az alapvonalnál a gólt érő szögletünkért, a beadás lecsorgott a tizenhatos vonaláig és szemből érkezett mint Thomas a gőzmozdony Süttő Attila és a rövidet szétbombázta. Hatalmas gól!!! Újra vezettünk! (1-2)

Öt perc múlva Bene Attilát rántották le az ellenfél tizenhatosának sarkánál, Süttő Attila adta középre a szabadrúgást, Katona Bence emelkedett kiváló ütemben és úgy kifejelte a jobb felsőt, hogy öröm volt nézni!!! (1-3)

A félidő előtt még egy Madarász János próbálkozást jegyezhettünk fel ami nem talált kaput.

IMG_0729Mester és tanítványa – nagy volt az öröm a 40. percben

II. FÉLIDŐ

A szünetben cserélt a Sényő, Phrakonkham Ádám állt be, Marics Gábor maradt az öltözőben. A hazaiak egészen más szemlélettel jöttek ki a pályára a második félidőre, élesebben, határozottabban próbáltak maradandót alkotni a kapunk előtt. A mi dolgunk az volt, hogy ezt megakadályozzuk.

A 48. percben Fülöp Gergőnek kellett elhagynia a kapuját, az ellenfél támadóját előzte meg kimozdulásával, de az üresen tátongó kapunkat gyorsan célba is vették. Szerencsére Hegedűs János nem volt a pályán, így érintetlen maradt Fülöp Gergő kapuja. Egy perccel később a meccs legnagyobb bravúrját kellett bemutatnia kapusunknak, aki Lakatos László közeli fejesét tornázta a léc felé. Meghűlt bennünk a vér…

A Sényő a második félidőben sokkal jobban játszott és képes volt nyomást gyakorolni a kapunkra. Több alkalommal próbálkoztak beívelésekkel, kiugratásokkal, lyukra futtatásokkal. Ezeknek a lefülelése komoly kihívást jelentett a védelmünk számára, de megoldották a fiúk. 

IMG_0761Csicsvári Milán: “Tudod Nyisa a második félidőben még jobban kell figyelnünk, ők szabolcsiak… sosem adják fel…” 🙂

A félidő közepére kiszabadultunk a béklyóból és újra jeleskedtünk a támadásoknál is, Bene Attila távoli lövése fémjelezte ezt a legjobban. A pályán belüli és kívüli hangulat is egyre paprikásabb lett, egyre többször húzta elő a sárgáját a játékvezető.

A 74. percben egy putnoki szöglet utáni labdavesztésből kontrázott le minket a Sényő, Kapacina Kevin pedig nem hibázott, hiába voltak nyomában a védőink, betalált a kapunkba. (2-3)

Tudtuk, hogy végtelenül izgalmas negyedóra vár ránk és a Sényő az “utolsó vérig” fog küzdeni az egyenlítésért. Mindkét edző cserélt, nálunk Varga Márkó váltotta Madarász Jánost, a hazaiaknál előbb Ruska Tamás jött be Kristófi Sándor helyére, majd Fabu Márton és Haburcsák Krisztián cserélt helyet. A védőink jó helyezkedéssel és közbeavatkozásokkal tették hozzá magukat az eredmény megtartásához, míg elől Katona Bence és Csirszki Martin is tesztelhette Gagyi Sándor képességeit.

IMG_0704Madarász János csapatkapitány ezúttal gólig nem, de helyzetekig jutott

A szabolcsiak részéről a pontrúgások voltak a legveszélyesebbek, mind a szögleteknél, mind a szabadrúgásoknál nagy koncentrációra volt szükség. Nagy örömünkre 90%-ban mi nyertük a fejpárbajokat az egész mérkőzésen és a végjátékban sem volt ez másképp. Olyan ordító nagy hazai gólszerzési lehetőségekről nem beszélhettünk, de a lelkesedésük természetesen az utolsókig kitartott.

A négyperces hosszabbításban sajnos elszabadultak az indulatok, Csicsvári Milánnak közelről és jó mélyen belenézett a szemébe Hadházi Dávid, aztán egy enyhe fejmozdulat, egy lökés és a játékosunk a földre is került. A kakaskodás végeredménye az lett, hogy a hazaiak játékosát kiállították, Milán pedig sárgát kapott.

A közjáték utánra még maradt egy hazai szabi, amit sikerült tisztázni, az eredmény már nem változott, nagyon-nagyon értékes győzelmet arattunk!!!

2-3

 

ÖSSZEGZÉS

Tovább folytattuk remek sorozatunkat idegenben, hisz immáron ötödik (!) idegenbeli sikerünket értük el vendégként. A két héttel ezelőtti, Tiszaújváros elleni győzelem után újabb kemény diót törtünk fel és gyűjtöttünk három pontot a tabella 3. helyezettje otthonában.

Különösen az első félidőben sziporkáztunk, egyszerűen megtáltosodtak a játékosaink, akik a mai napon igazi csapatként funkcionáltak. Most nem volt egyénieskedés, labdacipelés, voltak viszont szép megoldások, jó átadások, passzok és annál is szebb gólok. Öröm volt nézni a játékunkat és egy darabig nem tudtuk, hogy most mi játszunk ilyen jól vagy a Sényő nyújt gyengébb teljesítményt.

A második félidőre visszább esett a játékunk, egy kicsit a lendületünk is, ebben a játékrészben a védekezésre kellett inkább koncentrálnunk.Szerencsére amilyen szinten az elsőben támadtunk, a másodikban legalább olyan szinten védekeztünk. A védőink és középpályásaink jól játszottak össze, segítették egymást ahogy azt normál esetben kell. Kaptunk ugyan egy csatlakozó gólt, de annyival volt annyi, az igazi, jó csapatjáték eredménye egy nagyon értékes győzelem lett!

IMG_0741Katona Bence ünnepel a kényszerpihenős Zimányi Ádámmal

CSAK GRATULÁCIÓ JÁR A FIÚKNAK! MEGDOLGOZTAK ÉRTE, MEG IS KAPTÁK A BAJNOKI PONTOKAT!

SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ PUTNOK!!!TABELLA
 
A győzelmünknek köszönhetően egy tapodtat sem léptünk előre a tabellán, 20 pontunkkal továbbra is a 6. helyet bitoroljuk. Ha viszont az élmenőkhöz viszonyítjuk nagyon is jól alakult ez a forduló a számunkra, hisz azon túl, hogy hazai pályáján győztük le a dobogó 3. helyezettjét, de a jelenlegi listavezetőhöz képest 8-ról 6-ra csökkent a hátrányunk. A Szolnok mellett az ESMTK-n is hoztuk két egységet, miután egymással remizett a két gárda. Az előttünk lévők közül a Jászberény és a Füzesgyarmat is magabiztos győzelmet aratott.
Mögöttünk kicsit elszakadtunk a Nyírbátor, Eger, Tállya triótól, kapaszkodik viszont a Tiszaújváros és a Debrecen. Az alsóházban nagyon értékes győzelmet szerzett a jövő heti ellenfelünk, a Gyöngyös.
A 12. FORDULÓ EREDMÉNYEI
 Mérkőzések 12-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Egy délelőtti matinéra invitálnánk a Putnok FC drukkereit a jövő héten, ugyanis a Gyöngyös együttesével 10 órai kezdéssel játszunk majd. A KBSC is neves ellenfelet fogad aznap, hisz kora délután a Vasas gárdájával játszik bajnoki találkozót.

PUTNOK FC – GYÖNGYÖSI AK
Időpont: 2018. NOVEMBER 4.  VASÁRNAP 10:00
Helyszín: Várady Béla Sportközpont
KBSC FC – VASAS FC
Időpont: 2018. NOVEMBER 4.  VASÁRNAP 13:30
Helyszín: Várady Béla Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika

 

 

szlogen

 

 

Válasz írása