Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KIZÁRTÁK AZ ÓZDI KOHÁSZT – VÁLTOZOTT A TABELLA

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a 2019. november 26-i ülésén kizárta az Ózdi Kohász SC-t az NBIII-as labdarúgó bajnokságból.

A FEB az Ózdi Kohász Sport Club NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnokságban és a kötelezően szerepeltetett utánpótlás korosztályú bajnokságokban résztvevő csapatait a bajnokságból kizárta, mivel a sportszervezet a bajnokság nevezési és részvételi feltételeként előírt köztartozás-mentességét hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával igazolni nem tudta, továbbá  a Bozsik programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget.

Az MLSZ Versenybizottsága az Ózd eddig lejátszott eredményeit (pontok és gólkülönbség) a bajnokságban résztvevő valamennyi sportszervezetnél törölte és a kizárt csapatot a bajnoki osztály utolsó helyére helyezte.

Fentiek miatt a Keleti csoport tabelláján is történtek változások amelyek többek között a Putnok FC-t is érinti. Értelemszerűen az a 7 csapat akik legyőzték őket 3-3 pontot veszítettek (+ a pozitív gólkülönbséget), 8 gárda ikszelt velük, nekik 1-1 egységgel lett kevesebb a pontszámuk. Egyetlen csapat aki “jól járt”, az a Gyöngyösi AK, hisz ők 1-0-ra kikaptak tőlük.
A legnagyobb vesztes a Tállya, mert ők két meccset játszottak ellenük, egy 0-0-ás döntetlent és egy 29-0-ás győzelmet dobhattak a kukába.

Nézzük ki hány pontot és mennyi gólkülönbséget veszített az Ózd kizárása után:

Tállya -4 pont (-29 gólkülönbség) törölt eredmények: 0-0, 29-0
DVSC II. -3 pont (-6 gk) törölt eredmény: 6-0
DEAC -3 pont (-4 gk) törölt eredmény: 4-0
DVTK II. -3 pont (-3 gk) törölt eredmény: 3-0
Putnok -3 pont (-3 gk) törölt eredmény: 3-0
Hatvan -3 pont (-2 gk) törölt eredmény: 4-2
Füzesgyarmat -3 pont (-3 gk) törölt eredmény: 3-1
Balassagyarmat -1 pont (0 gk) törölt eredmény: 2-2
ESMTK -1 pont (0 gk) törölt eredmény: 2-2
Jászberény -1 pont (0 gk) törölt eredmény: 1-1
Sényő -1 pont (0 gk) törölt eredmény: 0-0
Tiszaújváros -1 pont (0 gk) törölt eredmény: 0-0
Cegléd -1 pont (0 gk) törölt eredmény: 0-0
Eger -1 pont (0 gk) törölt eredmény: 0-0
Gyöngyös -0 pont (+1 gk) törölt eredmény: 0-1

A fenti eredmények törlése után a Putnok FC 22 pont helyett 19 egységgel rendelkezik, a gólkülönbsége pedig +4-ről +1-re változott. A 8. helyről a 9-re csúsztunk, a Balassagyarmat beelőzött minket. Változás még, hogy a Tállya a 10-ről a 12. pozícióba esett vissza így a Gyöngyös és az Eger is előre lépett egyet. Más helyezésváltozás nem történt viszont a csapatok közötti pontszám különbségek nőttek-csökkentek.
A legnagyobb vesztesek az egyébként is kiesőzónában vagy annak környékén tanyázó csapatok, legfőképpen a DVSC II., a Hatvan és a DVTK II.

Az Ózd kizárása utána az aktuális tabella a következőképpen fest:

Tabella 16k

 

 

 

 

Válasz írása