Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KISZAKADT A GÓLZSÁK – NAGY GYŐZELEM HATVANBAN

Hatalmas győzelmet szerzett csapatunk Hatvanban, amelyért nagyon-nagyon megdolgoztak a játékosaink. Mind taktikában, mind helyzetkihasználásban, mind harcosságban felülmúltuk ellenfelünket, akiket végül Katona Bence mesterhármasával és Illés Richárd 70. percben szerzett góljával győztünk le. Kivétel nélkül dicséret illet mindenkit, 90 percen keresztül csúsztak-másztak a fiúk aminek aztán a 4-0-ás siker lett az eredménye.

0-4V

 DSC_0510
Induljon a Banzáj

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

A múlt heti mérkőzéshez képest egyetlen változás volt a mai napon a kezdőben, Sándor Bálint helyett Fazekas Máté kapott lehetőséget miután a derék problémái megoldódtak.

Hatvan-Putnok-kezdő VÉGE
DSC_0491A lelkes Putnok szurkolók itt még fagyoskodtak, aztán a csapat játéka felmelegítette őket

1. félidő

Kicsit ránk ijesztett az elején a hazai csapat, mert úgy rontottak ránk mint akik azonnal megesznek minket, de legalábbis labdástól, emberestől beraknak minket a saját kapunkba. Természetesen a labda birtokba vétele után helyreállt a világ rendje és szép lassan elkezdtük a saját játékunkat játszani.
Miután egy veszélyes hazai beadást Pomozi Zoltán kivédett, egy Katona Bencére felívelt labdával próbáltunk helyzetbe kerülni, ám az akkor még nem sikerült. A 11. percben aztán Pomozi Zoltán égbekiáltó kirúgása után Tóth Szabolcs próbált belecsúsztatni nem sok sikerrel, de a labda így is pattant egyet és Katona Bencéig jutott, aki azonnal kapura fordult, lehagyta emberét és a kimozduló kapus mellett lényegében az üres kapuba rúgott. (0-1)

Mostanában jól megy ez a korai Katona-gólszerzés, az Isten tartsa meg Bencének ezt a jó szokását. 🙂

DSC_0547Katona Bence a legutóbbi három meccsén korán kezdi a gólgyártást

A gólunk után sem álltunk le és a hatvaniak is tették tovább a dolgukat, gyors labdajáratásokkal, lendületből ostromolták a védelmünket. Mindkét szélük aktív volt, de a mi védelmünk még aktívabb hisz jól hiúsítottuk meg a hazai akciókat. Jó volt a játékosainkon látni, hogy többször megelőző szereléssel akadályoztuk meg a komolyabb helyzetek kialakulását.

Továbbra is nagyon jól működött, hogy Katona Bencére íveltük a labdákat, aki jól tartotta meg, elementális erővel tört kapura, ha kellett a védőjét is vitte a hátán, egyet nem hagyott, elveszíteni a labdát. Az önbizalmát jól mutatja, hogy a Putnok 11-ese két alkalommal lőtt távolról is, de Tóth Szabolcsot vagy Galambosi Mátét is próbálta helyzetbe hozni egy-egy támadásunknál. 

DSC_0557Tóth Szabolcs is rúghatott volna egy mesterhármast, ehelyett gólpasszt adott, büntetőt harcolt ki, sokat tett hozzá a győzelemhez

A 35. percben egy sarokrúgás után Sárközi Szabolcs közelről lőhetett kapura, szerencsére elvétette és a felső léc fölé lőtt. Négy perccel később Csirszki Martin meseszép lövése a léc alá vágódott volna ha Tajti Bence nem véd nagyot. Nagyjából ezzel le is zárult az első játékrész, egygólos Putnok vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a fiúk.

2. félidő

A szünetet követően olybá tűnt, hogy kicsit bent maradtunk az öltözőben, mert Czibolya Gábor teljesen tisztán lőhetett a kapura. Nem is sokkal célzott a bal felső mellé. Volt izgulni valónk kicsivel később is egy hazai szabadrúgásnál, de Pomozi Zoltán fogta a sorfal fölött eltekert lövést.

Az 51. percben aztán Illés Richárd ívelte fel a labdát Katona Bencének, akitől bár többen próbálták, senki nem tudta elvenni a labdát, a földre vinni sem tudták, Ő viszont ledönthetetlen volt, talpon maradt és a kimozduló kapus hasa alatt a hálóba juttatta a játékszert. (0-2)

DSC_0532Nyitrai Dávidnak és védőtársainak volt melója bőven, de megoldották a fiúk

A Hatvan természetesen tovább erőltette a támadásokat, szerettek volna egy csatlakozó gólt szerezni, de nagyon jól zárt a védelmünk, amikor kellett akkor léptünk oda és akadályoztunk meg akár csak egy passzt is, a megszerzett labdával pedig viharsebesen nyargaltunk előre vagy épp indítottuk Katona Bencét. Ez a kombó az egész meccsen nagyon jól működött. A 61. percben egy újabb ilyen akció végén nyílt esélyünk a gólszerzésre. Csirszki Martin finom labdával ugratta ki Katona Bencét, aki a tizenhatoson belülre érve a hosszú felé továbbította azt. Tóth Szabolcs érkezett és egy csel után lőtt, a kapus védett, a kipattanó ismét Szabi elé került, aki ismételni már nem tudott, mert leterítették. A játékvezető büntetőt ítélt, Katona Bence pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest. (0-3)

DSC_0590Mennyi is? Ja, 3, ennyi gólt rúgott Katona Bence a hatvani kapuba

A 63. percben egy jobb oldali beadás után óriási löketet küldtek a hatvaniak a kapunkra, Pomozi Zoltán bravúros védése kellett hogy ne kapjunk gólt. A Hatvan edzője két játékost is becserélt, Szabó Dominik és Torda Patrik jutott lehetőséghez, Vitalij Zagiev és Czibolya Gábor hagyta el a pályát.

A putnoki kispad is frissíteni szeretett volna, igen ám de a lecserélni kívánt játékosnak akadt még egy kis dolga…. Húsz perccel a vége előtt ki másra ha nem Katona Bencére íveljük fel a labdát, akit megint nem tudtak földre vinni, jó passzal találja meg a kapu elé befutó Tóth Szabolcsot, aki közelről nem tudott betalálni, de a hűséges labda visszavándorolt hozzá. Másodjára nem lőtt, hanem a hosszún érkező Illés Richárdnak továbbított, Ricsi pedig szemből a kapuba durrantott. (0-4)

A gól után Illés Richárdot lecserélte Kriston István, Nemes Milán lépett pályára. Később Csirszki Martint váltotta Tucsa Róbert, Katona Bencét pedig Szilágyi Szebasztián. A hazaiaknál is volt még egy csere, Dolhai Gergő lépett a gyepszőnyegre, Fék Zsolt jött le.

A Hatvan az utolsó 10-15 percet is megnyomta, küzdöttek becsülettel a becsületgólért, de a mai napon a kapunk bevehetetlennek bizonyult. Sőt a 87. percben még Tóth Szabolcs meglőhette volna az ötödik gólunkat, de Tajti Bence harmadjára is túl járt az eszén. Annyi baj legyen a vége a lényeg, Hatvan-Putnok 0-4!!!

DSC_0531A magas fokú koncentráltságra ma is szükség volt
ÖSSZEGZÉS

A mai és az elmúlt két heti meccsünkre tekintve szokták azt mondani, hogy az elvégzett munkának beérett a gyümölcse. Merthogy a Putnok esetében egyértelműen erről beszélhetünk. Kemény munka van a csapatban, a fiúk a szakmai stábbal közösen sokat áldoztak azért, hogy itt tartsunk ahol tartunk. Lehet, hogy az elmúlt két heti győzelemben még több volt az izzadságszag, a szerencse meg az XFaktor, de a mai napon kétséget kizáróan bizonyítottuk mi az a szint amire képesek vagyunk.

Testben és lélekben is jó érzés volt a mai napon Putnok FC játékosnak, stábtagnak, szurkolónak lenni. Büszkék lehetünk a csapatra, akik a Hatvan 4-0-ás legyőzését a mentális és fizikai erejüknek, a nagy fokú koncentrációjuknak, küzdőszellemüknek és ami a legfontosabb alázatos hozzáállásuknak köszönhetik. Ilyenből kérünk még nagyon-nagyon sokat, mert ez a mi igazi arcunk, erre vagyunk elhivatottak.

ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ! SZÉP VOLT FIÚK, UGYANÍGY ALÁZATTAL MENNI KELL TOVÁBB!!!!

DSC_0529Mahalek Marcell és Arday Dominik ma is a védelem bal oldalán tevékenykedett

 EREDMÉNYEK
Két döntetlent, négy hazai győzelmet és két vendég sikert hozott a többek számára nem jól végződő 13. forduló. Két rangadón is döntetlen született, nem bírt egymással az ESMTK és a Tiszaújváros, kétgólos hátrányból állt fel a Jászberény Cegléden. Mindkét debreceni alakulat pont nélkül maradt a hétvégén. Nagy meglepetésre a Gyöngyös legyőzte a DEAC-ot, a Tállya pedig elhozta a három pontot a másik Debrecentől. A forduló legnagyobb arányú sikerét viszont a Putnok FC aratta a Hatvan 4-0-ás legyőzésével!
Íme az összes eredmény egy helyen:
13. forduló eredmények

TABELLA
A mai fényes putnoki győzelem a tabellán is megmutatkozik, hisz újabb egy helyezést javítva már a 8. pozícióban van a csapatunk. Hiába no, a zsinórban szerzett három győzelem csak érezteti a hatását. Érdekesség, hogy a Keleti csoport két legjobb formában lévő csapata épp a Putnok FC és a Tállya, mindkét gárda megnyerte legutolsó három meccsét. Az élet pedig úgy hozta, hogy a jövő héten egymással találkozik e két együttes…
Ami a többi csapatot illeti a 13. forduló nyertese egyértelműen a Füzesgyarmat. A TOP8-ból ugyanis egyedül ők tudtak nyerni, mindenki más pontokat hullajtott. Ennek köszönhetően viszont újra 4 ponttal mennek a 2. helyezett DEAC-tól és karnyújtásnyira kerültek az őszi bajnoki címtől. A 3-5. helyen hármas holtversenyben üldözik őket a Tiszaújváros, a Cegléd és a Jászberény.
Az alsóházat most már nem mi, hanem a Balassagyarmat vezeti, de a mezőny nagyon szoros, a 7. és a 14. helyezett között mindössze 7 pont a különbség.
A kiesőzónában jelenleg a Hatvan, a DVTK II. és az Ózd tanyázik.
Tabella 13

TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

2 Responses

 1. Bakogh Iszkár Árpád

  Nagy gartuláció a csapatnak , e szép gyóielemhez ,mízom a további jö folytatásban !

Válasz írása