Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KILENC EMBERREL ENNYIRE FUTOTTA: TISZAKÉCSKE GYŐZELEM PUTNOKON

0-3

Nem tudtuk felvenni a versenyt a Keleti csoport első helyezettjével, a Tiszakécske gárdájával akik egy védelmi hibát kihasználva már a 11. percben előnybe kerültek. A 31. és a 32. percben egymás után két játékosunk is azonnali piros lapot kapott, mellyel meg is pecsételődött a sorsunk. Hiába küzdöttünk hősiesen a második félidőben, a kettős emberhátrányt nem bírtuk el, a vendégek újabb két gólt szereztek és megszerezték a megszerezhető 3 pontot.


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Két helyen változtatott Fehér Balázs a múlt heti kezdőhöz képest. Egyrészt nagy örömünkre  hosszú felépülés és …. nap után visszatért a kezdőbe Lakatos Miklós, másrészt Pataki Roland is kezdőként kapott bizalmat. Kimaradt Madarász János és Sramkó Ronáld.
DSC_0194Az egyik visszatérő: Lakatos Miklós…
DSC_0692… és a másik: Takács Tamás
Mahalek Marcell, Pápai Krisztián, dr. Csirszki Martin, Ádám Ferenc, Horváth Csanád, Lakatos Miklós, Gubacsi Zoltán, Keményffy Máté, Budaházi Levente,  Magyar Máté, Pataki Roland
DSC_0077Putnoki csatakiáltás

Kezdő-Putnok-Tiszakécske-VÉGE

 


 1. félidő

Azt nem mondhatjuk, hogy nekünk esett volna a Tiszakécske, de azt igen, hogy a karmesteri pálcát biztosan tartották a kezükben a legelejétől fogva. Lassú víz partot mos elven, egyre jobban terhelték a védelmünket, folyamatosan járatták a labdát, majd egy-egy gyors ritmusváltással próbáltak mögénk kerülni. Különösen a bal szélen voltak aktívak amiből szögleteket is rúghattak. A 11. percben a második vendég szögletet kifejeltük, a jobb szélről viszont azonnal jött a beadás, a hosszú oldalon tétováztunk, Oláh Máté nem és közelről a kapunkba passzolt. (0-1)

DSC_0172Korán kapott gól sosem jön jól…

A vezetés megszerzése igencsak felspannolta a tiszakécskei játékosokat, akik egyre bátrabban és lendületesebben törtek be a térfelünkre egy-egy akció során. Továbbra is a bal oldaluk volt “erősebb” és az onnan érkező beadások komoly veszélyt jelentettek a kapunkra. Az első lehetőségünk a 19. percben adódott egy szabadrúgásból. Ádám Ferenc finom mozdulattal emelte be a labdát a védők mögé, Pataki Roland mellel maga elé is tette, de a kécskei kapus jól jött ki és elhappolta előle a labdát.

DSC_0327Ádám Ferenc és Pataki Roland harcol az elemekkel és az ellenfelekkel

A fehér mezesek továbbra is uralták a mérkőzést olyannyira, hogy a 26. percben egy kontratámadás végén újabb gólt szereztek. Ezt aztán nem adták meg les címén. A 28. percben Simon Márk veszélyeztetett szabadrúgásból, de gól nem lett belőle. A 31. percben egy felívelt labdánál Lakatos Miklós rántotta le a vendégek támadóját és mivel utolsó ember volt a játékvezető kiállította. Még el sem végezték a megítélt szabadrúgást a tiszakécskeiek ismét villant a piros lap. Keményffy Máté szövegelése kivágta a biztosítékot a játékvezetőnél, aki azonnal leküldte őt a pályáról. Kettős emberhátrányba kerültünk a mérkőzésből hátralévő hatvan percre…. Mondhatjuk, rémálom a Várady Béla Sportközpontban….

KiállításKét piros lap villant egy percen belül

Máté János aztán elmérte a kapunkat és 18 méterről a felső léc fölé durrantott szabadrúgásból. Legalább ezt megúsztuk… és megúsztuk a félidőt is újabb kapott gól nélkül, pedig Ternován Patrik és társai párszor távolról is megeresztettek egy-egy jó lövést.


2. félidő

Az első félidőben olyan húsz percet kibírtunk kapott gól nélkül, a másodikban viszont öt perc elteltével “bekaptunk” egyet. Jól használta ki létszámfölényét a bajnoki éllovas, a bal szélen teljesen tisztán hagytunk egy játékost, aki mintaszerűen ívelte a labdát a rövid irányába, a nagy meccset játszó Pál András pedig jól érkezett és védhetetlenül fejelt a jobb alsóba. (0-2)

Második gólMásodszor örülhetett a Kécske

A Tiszakécske a múlt héten nem játszott (játék nélkül verte a Sényőt 3-0-ra) és annyira kiéhezett, hogy a kétgólos vezetés tudatában sem állt le, úgy küzdöttek is támadtak, mintha a bajnoki címük forgott volna veszélyben. Próbálkoztak sarokrúgásokból, beadásokból és lövésekből is szép számmal. Simon Márk távolról lőtt jobbal is ballal is, de Pápai Krisztián hárítani tudott. A 66. percben egy kapu elé ívelt labdát a felső lécre fejelték, a kipattanót pedig Gubacsi Zoli fejelte szögletre. Hajtottak, mentek előre de mi 9 emberrel is jól tartottuk magunkat. Sőt, olykor egy-egy kontrával is megpróbálkoztunk még ha közvetlen gólhelyzetet nem sikerült kialakítani ezekből.

DSC_0595Koncentráló Putnok védelem

A 69. percben Fehér Balázs becserélte Sramkó Ronáldot és a Hatvan elleni meccs óta sérült Takács Tamást is. Pataki Roland és Magyar Máté kapott pihenőt. A mérkőzés utolsó húsz percében sem változott a játék képe, a Tiszakécske birtokolta a labdát és a széleken próbált a védelmünk mögé kerülni. Kilencen is jól megszerveztük a védekezést, így ordító nagy helyzetek nem is alakultak ki. Messziről is ellőtték ha az élet úgy hozta, Zvara Dávid például 30 méterről is tüzelt, de kaput nem talált.

Nagy Sándor, a Tiszakécske vezetőedzője is cserélt. A hórihorgas támadó, Máté János helyére a sebes léptű Galacs Erik érkezett, majd négy perccel később Pál Andrást a technikai vezető (egyben játékos) Káli Tibor váltotta. A 83. percben Ádám Ferenc lódult neki egyedül, lehámozta magáról akit csak tudott és csak a védőfalhoz érve passzolta le a labdát, rosszul…

DSC_0664Ádám Ferenc többször iramodott meg előre

Mindkét oldal még kettőt-kettőt cserélt az utolsó tíz percre. Nálunk Szilágyi Szebasztián és Galambosi Máté jutott lehetőséghez Ádám Ferenc és Csirszki Martin helyén, a Kécskénél pedig a Pongrácz Viktor – László István duót Szabó Dávid és Pácsa Zoltán váltotta.

A 88. percben kaptuk meg a kegyelemdöfést. Ahogy a második gólnál most is a bal szélről érkezett egy jó beadás, amire a csereként beálló technikai vezető, Káli Tibor érkezett és szép mozdulattal fejelt a léc alá. (0-3)

DSC_0682Káli Ferenc technikai vezető úr gólt érő fejese

A 3 perces hosszabbításban megsérült Budaházi Levente, akinek le kellett jönnie a pályáról, így végül 8 emberrel fejeztük be a mérkőzést, melyet 3-0-ra a Tiszakécske nyert meg.


ÖSSZEGZÉS

Vegyes érzések kavarognak az emberrel egy ilyen mérkőzés után. Nyilván tudtuk, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de tényleg felszívtuk magunkat és úgy küzdöttünk ahogy azt egy bajnokaspiráns ellen meg kell tenni. Nem mondhatjuk, hogy a korán bekapott gól megzavart volna minket, mert azután is ugyanúgy tettük a dolgunkat, sőt a koncentrált védekezés mellett egy-egy támadással is megpróbálkoztunk. Aztán jött a drámai pillanat amikor egy, majd még egy játékosunk a pályán kívül találta magát, mi pedig ott álltunk tehetetlenül, kicsit meghalva… De nem roppantunk össze, 9 emberrel is kihoztuk a maximumot, ami a mai napon annyit jelentett, hogy “csak” 3-0-ra kaptunk ki. Az a szomorú, hogy nem tudtuk megmutatni mire lettünk volna képesek, ha 11 a 11 ellen játszunk…. Most kicsit nyalogathatjuk a sebeinket, aztán aludhatunk hármat és jön a következő mérkőzés, a Füzesgyarmat elleni bepótolt meccs…

HAJRÁ PUTNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DSC_0207Csúsztunk, másztunk, kapartunk mindhiába…

A mérkőzés fotóit Reményi Vivien készítette! Hálás köszönet érte!!!


 EREDMÉNYEK
Kész csoda, de a járványügyi helyzet ellenére mind a 10 mérkőzést le tudták játszani a bajnokság 19. fordulójában. Sőt! Nyugaton és a Közép csoportban is minden meccs megrendezésre került! Nézzük a többi mérkőzés eredményét itt Keleten
 • Markó Ádám duplájával Tállyán nyert a Cegléd
 • otthon tartotta a három pontot a Mezőkövesd II.
 • a 78. percben mentett pontot hazai pályán a Jászberény
 • tiszaújvárosi siker született Gyöngyösön
 • szerdai riválisunk a Füzesgyarmat négygólos győzelemmel tért vissza
 • a Kisvárda II. folytatta pazar idegenbeli sorozatát, még mindig veretlenek vendégként
 • a Sényő vetett véget a Balassagyarmat győzelmi szériájának
 • a BVSC nyerte a felsőházi rangadót
 • egri diadal a diósgyőri tarcsi felett

19. forduló er

 


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara
  • Dorogi István

 

szlogen

Válasz írása