Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KIIZZADT GYŐZELEMMEL NYITOTTUK A TAVASZT

Nagyon jó elsőt félidőt produkált a Putnok FC és bár váratlanul hátrányba került, képes volt megfordítani az eredményt még a szünet előtt. A második játékrészt emberhátrányban végigjátszó Füzesgyarmat remekül titkolta, hogy eggyel kevesebben vannak, óriási lelkesedéssel harcoltak, küzdöttek és képesek voltak az egyenlítésre is. A sérülések miatt 10 (!) perccel meghosszabbított találkozó a 98. percben dőlt el, szerencsére a mi javunkra!

3-2

Putnok-Füzesgyarmat


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: MÚCSONY, SAJÓVÖLGYE SPORTCENTRUM

Nézőszám: 100 néző

Időjárás: Napos-felhős, tavaszias, 15 fok.


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK-ELTILTÁSOK
Jó hír, hogy sérült nélkül, de két eltiltottal indítottuk idei első bajnokinkat. Zimányi Ádám ötsárgásként hagyta ki a mai találkozót, míg Madarász János egy piros miatt sem ma, sem a jövő heti Nyírbátor elleni meccsen nem rúghat labdába… 

A KEZDŐ TIZENEGY
Koszta Péter nem okozott nagy meglepetést csapata összeállítását illetően, a rendelkezésére álló játékoskeretből a következő tizenegynek szavazott bizalmat.

Kezdő 18-1


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Külső szemlélőként nézve az első percektől kezdve két igazán “harapós” csapatot láthattunk a pályán, ami az idő előrehaladtával sem változott. Úgy tűnt, mintha két topformában lévő együttes játszana, akik legalább már a szezon közepén járnak. Rendkívül motiváltan, lelkesen és lendületesen futballoztak. Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy a Putnok egy fokkal többet tett a vezetés megszerzéséért és érezni lehetett a levegőben egy putnoki gól “illatát”. Katona Bence közeli bombájának mondjuk inkább lőpor szaga volt a mérkőzés 4. percében, főleg amikor Florin Fildan kapus nagyszerű mozdulattal kivédte a füstölgős lövést. A 11. percben még Fehér Balázs kecsegtető, ám blokkolt kísérletét szemlélhettük, két perccel később pedig már azt láthattuk, hogy a Füzesgyarmat vezetést szerez…
Pataki Lajos sebességét kihasználva versenyfutást nyert Gál Szabolccsal szemben, a lövését Egyed Balázs bravúrral védte, de a kipattanóból újra célba vette a kaput, ami mellé ment volna, ha nem érkezik a hosszún Lukács Zsombor, aki a jobb alsóba lőtt. (0-1)

Nem hagyták azonban sokáig szomorkodni a kilátogató drukkereket a Putnok játékosai, akik egy teljesen ártatlannak tűnő helyzetből egyenlíteni tudtak. A bal oldalon végigvezetett támadás során Csirszki Martin kiváló labdával ugratta ki Katona Bencét, aki a tizenhatoson belül megelőzte a Füzesgyarmat hálóőrét, sőt mi több, tőle szokatlan, finom mozdulattal elhelyezte mellette a labdát, ami csodásan bevánszorgott a bal alsóba. A hosszú oldalon érkező Kemény Tamás már csak díszkíséretet biztosított a labdának. (1-1)

IMG_7209
Kemény Tamás harmadik bajnoki gólját szerezte a Putnok színeiben

Helyreállt a világ rendje, gondolhatták a putnoki drukkerek, a csapatok pedig kezdhették elölről az építkezést. Az egyenlítés persze lélektanilag ránk volt nagyobb hatással és ennek szellemében egyre másra vezettük az akcióinkat. A putnoki BKK (Balogh-Katona-Kemény) adott munkát a gyarmati védelemnek, de Csirszki Martin is jól osztogatott a középpályáról. Sőt önmagához képest sokkal nagyobb százalékban vállalkozott egy-egy távoli kapura lövéssel is. A 29. percben Czető Márk előbb egy esernyőcsellel csapta be ellenfelét, majd háttal a gyarmatiak kapujának akrobatikus mozdulattal indította Balogh Alexet, aki villámgyorsan száguldott a tizin belülre, egészen addig míg védőcimborájával együtt a földre került. Tizenegyes nem volt, de Alex olyan gumimaci módjára gyorsan felpattant és egy csel után középre ívelt, Kemény Tamás pedig védőjét megelőzve a kapuba bólintott. (2-1)

A félidő utolsó negyedórája is a Putnokról szólt, mert bár támadott a vendég együttes is, de pont ebből nyílt lehetőségünk egy-egy villámgyors kontrára. Simán benne volt a pakliban, de ezekből nem született újabb találat. Gól nem, de okozott más dolog izgalmat a játékrész legvégén. Az első számú asszisztens ugyanis magához hívta a játékvezetőt, elmondta, hogy milyen szabálytalanságot látott a pályán, Jakab Árpád pedig nem habozott és felmutatta a piros lapot a piros mezesek belső védőjének, Florin Toca-Bogdan-nak. A vendégek persze hangos nemtetszésüknek adott hangot, a játékvezető pedig a sípjának, mivelhogy az eset után lefújta a félidőt.

IMG_7181Nem sokat volt a levegőben a labda, elsősorban a földön próbálkoztak a csapatok

II. FÉLIDŐ

A vendégek változtattak a szünetben, Zádori Sebastian helyett Vincze Dániel állt be. A gól- és emberhátrányban lévő vendégek igencsak harapósan kezdték a félidőt, egyáltalán nem látszott a létszámkülönbség. Ennek ékes bizonyítékaként egy kiváló keresztlabda végén Pataki Lajos beadását Gheorghe Popescu fejelhetett kapura. Nagyon kellett Egyed Balázs védése, hogy ne egyenlítsen az ellenfél.

Nem ez volt az egyetlen kósza támadás füzesgyarmati részről, a mérkőzés ezen időszakában egymás után többször jutottak el Egyed Balázs kapujáig. Azután, hogy voltak olyan percek, amikor beszorítottak minket a kapunk elé, kénytelenek voltunk megszámolni tényleg csak tízen vannak-e. Az 55. és 59. perc között Nyisalovits Donát, Villand Robert és Balogh Alex is sárgát kapott. Utóbbi azért, mert lábbal, de természetesen nem szándékosan eltalálta Varga Márkó fejét, akinek felszakadt a fejbőre és percekbe telt mire teljesen el tudták látni. Később kórházba is szállították a biztonság kedvéért, de szerencsére jól van és cikkünk írásakor már útban van hazafelé. Ezúton is a legjobbakat kívánjuk neki és reméljük a hétfői-keddi edzésen már ott is lesz a pályán!

IMG_7188
Varga Márkó, a Füzesgyarmat balhátvédje a sérüléséig csapata egyik legjobbja volt

Közel 8 percet állt a játék, de sokkal előrébb nem kerültünk a játékunk színvonalát illetően. Voltak lehetőségeink persze, például a 68. percben Csirszki Martin beadását Katona Bence nem tudta megszelídíteni, a lecsorgóból Kemény Tamás fordult kapura, a lövése azonban az égbe szállt. A 77. percben Illés Richárd is pályára lépett, Tóth Szabolcsot váltva. Három perccel később egy sarokrúgás után ütközött saját játékostársával Egyed Balázs, akit ápolni is kellett az eset után.

A 87. percben kis híján Koszta Pétert is ápolni kellett a nézőtéren (ezúttal onnan dirigált), amikor látta, hogy a tíz emberrel játszó békésiek a csúcsra értek és egy kijátszott támadás végén, védelmi megingásunkat kihasználva egyenlíteni tudtak. Akciójuk során Robert Villand passzolt középre, Gheorghe Popescu kapura szúrta, Egyed Balázs ezt bravúrral védte, de a hosszún menetrendszerűen érkezett Lukács Zsombor, aki bevágta a Füzesgyarmat egyenlítő gólját. (2-2)

IMG_7194
A talaj miatt nagyon oda kellett figyelni a pontrúgásokra

Tudtuk, hogy már nincs sok hátra a rendes játékidőből, de azzal is tisztában voltunk, hogy hosszabbítás lesz, nem kevés. Jakab Árpád mind a tíz ujját felmutatta, ami lefordítva annyit tett, hogy 10 perces hosszabbítás következhetett. A 92. percben Balogh Alex a tizenhatos vonalánál kapott jó labdát, de nem vitte kapura, hanem ellőtte, de mellé ment. Egy perccel később Sápi József is csatasorba állt, Csirszki Martin jött le. A 98. percben jártunk, amikor Szemere Balázs bedobásából Czető Márk fejelt kapura, fejese ugyan nem szaggatta szét a hálót, de a gólvonalon biztosan átjutott. Újra vezetett a Putnok! (3-2)

Czető MárkCzető Márk fejese döntött a Putnok javára

Az utolsó előtti percben még Bodnár Dominik is beszállt a meccsbe, Balogh Alexet váltotta és a pályán élhette át a vendégek utolsó szögletének tisztázását, majd a mennyei hármas sípszó elhangzását. Putnoki kiizzadt győzelem volt ez, de három pont jár érte!

ÖSSZEGZÉS
Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs és nem is volt az. A 100 perc alatt mindkét kispadon átélhették a mennyet és a poklot, de erre a találkozóra igaz lett, hogy a végén csak egy maradhat (győzhet). Két ellentétes félidőt láthatott a nagyérdemű, az elsőben egyértelműen a Putnok volt fölényben, bár a vendégek támadójátékában is benne volt a gól, a másodikban viszont a Füzesgyarmat tíz emberrel is jobban játszott nálunk. Ha 2-1-nél az adódó lehetőségekből egyet-kettőt kihasználunk, akkor simább lett volna a mérkőzés, de jó házigazdaként végig életben tartottuk a Füzesgyarmat esélyeit a pontszerzésre, amivel kis híján éltek is.
A szezonnyitón nagyon fontos volt a három pont bezsebelése, különösen igaz ez a jó erőkből álló Füzesgyarmat ellen. Kicsit nyögvenyelős, eléggé izzadtságszagú, de kimelózott és ugyanolyan értékes győzelem ez, mint a korábbi hét, amit a bajnokságban eddig szereztünk! Szép volt Fiúk! Hajrá Putnok!!!!

IMG_7231Küzdelemből nem volt hiány

A TABELLA
A mai győzelmünknek köszönhetően máris a 4. helyen találtuk magunkat a tabellán, egyetlen pont hátránnyal a harmadik Salgótarján mögött. Persze holnap az MTK II. és a Tarján is pályára lép, így a kép némileg még változhat, azt viszont tényként kezelhetjük, hogy ötödiknél rosszabb pozícióban már nem zárhatjuk a fordulót.
A mai napon további három mérkőzést rendeztek. A csoportot vezető Monor magabiztosan győzött a Tiszaújváros ellen, megosztozott a pontokon a Nyírbátor és a Cigánd (a következő meccseket épp ezen csapatokkal játsszuk) és meglepő vereséget szenvedett az ESMTK Debrecenben.


A 18. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

Mérkőzések 18-1

A KÖVETKEZŐ

A következő ellenfelünk a Nyírbátor lesz, akikkel ismét hazai környezetben, egészen pontosan Múcsonyban játszunk majd a március 15-i, hosszú hétvégén. A kezdés viszont egy félórával csúszik.

PUTNOK FC – NYÍRBÁTORI FC
Időpont: 2018. március 17. szombat 15:00
Helyszín: Sajóvölgye Sportcentrum, Múcsony, Táncsics út 25.

TÁMOGATÓINK

A 2017/18-as a bajnoki szezonban a következő helyi vállalkozók döntöttek úgy, hogy támogatják a Putnok FC csapatát, köszönjük nekik!!!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné
 • Élel-Mister Vegyesbolt

Élel-Mister főcím

 

szlogen

Válasz írása