Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KICSIKART GYŐZELEM: EGY KORAI FEJESGÓL DÖNTÖTT DEBRECENBEN

0-1

Nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk a mai napon a DVSC tartalékcsapatának otthonában. A győztes találat már a 6. percben megszületett, amikor is egy szöglet után Pataki Roland bólintott Hrabina Alex kapujába. A mérkőzés során a hazaiaknak is megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, ám a védelmünk stabil lábakon állt, Pápai Krisztián parádésan védett, a szerencse is mellénk szegődött és az égiek is azt akarták, hogy ma putnoki siker szülessen…


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Eltiltottunk nem volt a mai napon, sérültünk viszont akad bőven. A múlt héthez képest Zimányi Ádám és Magyar Máté is a maródiak listájára került, így tovább szűkült Fehér Balázs variálási lehetősége. A Putnok edzője végül a következő 11-nek szavazott bizalmat:
DSC_0434Pataki Roland, Keményffy Máté, Sramkó Ronáld, Budaházi Levente, Horváth Csanád, Madarász János, Ádám Ferenc, Gubacsi Zoltán, Mertse Ábel, Pápai Krisztián,        Mahalek Marcell

Kezdő-DVSC-II-Putnok 0-1

A mérkőzés elejét nagyon megnyomtuk, letámadtuk az ellenfelet, próbáltuk zavarba hozni a debreceni védelmet ami ha nem is közvetlenül, de közvetve eredményre vezetett. A 6. percben ugyanis az első szögletünkből sikerült gólt fejelnünk! Pataki Roland helyezkedett jól a hosszú oldalon és védhetetlenül bólintott a jobb felső sarokba. (0-1)

DSC_0469Pataki Roland győztes gólt fejelt

A vezetés birtokában – ahogy ezt már több meccsen is tettük – kicsit behátráltunk a saját térfelünkre, a debreceniek pedig támadtak. Szerencsére nagyon szervezetten védekeztünk a mai napon, az egyéni hibákkal is adósak maradtunk hála Istennek, így sikerült kapott gól nélkül lehoznunk az első játékrészt. A hazaiak leginkább pontrúgásokból, azon belül is szögletekből veszélyeztettek. A feladatot megoldottuk, igazi nagy lehetőséghez nem jutottak, de tudtuk egy nagyon kemény második félidő vár ránk.

DSC_0457A középpályán folyt a legnagyobb harc

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, mi próbáltuk lezárni a területeket az ellenfél elől, akik a mély talaj ellenére előre ívelgetésekkel éppúgy próbálkoztak mint földön kihozott labdákkal. A második negyvenöt percben még komolyabb nyomást kellett kibírnunk, a debreceni fiatalok agilisak, határozottak voltak és szépen futballoztak. A labdabirtoklási fölényükkel sokra nem mentek, de egyre több alkalommal lőttek kapura távolabbról is. Pápai Krisztián eszén a mai napon nem tudtak túljárni, kiváló védéseket mutatott be kapusunk, több bravúrral járult hozzá a vezetésünk megtartásához. Az egyik hazai akciónál, egy, a tizenhatoson belülre begyötört labdát szúrtak rá a jobb alsóba, Krisz semmit nem láthatott, mégis leért és hárította a lövést.

DSC_0524Pápai Krisztián ma is nagyot alkotott

Az 58. percben Csirszki Martin is pályára lépett, Sramkó Ronáldot váltotta. A debrecenieknél Bene Ádám érkezett Fűzfői Márk helyére egy perccel később.

Az igazság az, hogy a támadások tekintetében továbbra sem mutattunk sokat, bár Ádám Ferencnek volt egy jó kis helyzete, a lövés viszont kicsit gyengébbre sikerült. A 79. percben Horváth Csanád és Madarász János pihenőt, Kréti Gergő és Stefán Bendegúz pedig játéklehetőséget kapott a Fehér Balázst helyettesítő Zimányi Ádámtól. A hazaiaknál előbb Kenderesi Dávid, majd Simon Mátyás lépett pályára.

Az utolsó 10-15 percben minden labdát gyömöszölt előre a kis Loki, mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de a putnoki fiúk koncentrációja nem hagyott alább, csapatként küzdöttek egymásért és a sikerért, amely már karnyújtásnyira volt tőlük. A 91. percben Szilágyi Szebasztián és Lakatos Krisztián is játékba szállt, Ádám Ferenc és Pataki Roland fújhatott egyet. Az utolsó percekben még mindenki beleadott apait-anyait, a fogát összeszorította és a végén meglett az egygólos győzelem.

DSC_0476Egy hazai pontrúgás előtt a háromtagú putnoki sorfal

ÖSSZEGZÉS

Nem gondoltuk volna, hogy a korai vezetés után több gól nem is esik a mai meccsen. Márpedig így történt, még ha ezt jelen esetben cseppet sem bánunk. A múlt heti, DVTK II elleni hazai fiaskó után muszáj volt kicsit helyrehozni a renomét, ami örömmel jelentjük sikerült! Nagyot küzdöttünk, megharcoltuk a magunk harcát és kitartásunkat, teljesítményünket végül siker koronázta!

A szezonban először sikerült idegenben nyernünk egy kőkemény ellenfél és egy nagyon jó csapat otthonában. Ebben a szoros bajnokságban nagyon kellett ez a győzelem, mellyel újra a felsőházba kerültünk, a 10. helyre! Ma örvendezzünk, élvezzük ki a mai viadal megnyerését, aztán holnap elkezdhetjük a felkészülést az újabb derbire….

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

DSC_0471A korai gólöröm után a végén is mi örülhettünk

 EREDMÉNYEK
A bajnokság 14. fordulója meglehetősen gólgazdagra sikeredett. A kilenc meccsből négyen is legalább 5 gól esett. A 18 pályára lépő csapat közül csak a Cegléd és mi hoztuk le kapott gól nélkül a fordulót.
 • megnehezítette a listavezető Tiszakécske dolgát, de kikapott a lelkes Tiszafüred
 • a meccs hajrájában gyűrte le ellenfelét a Jászberény
 • hátrányból fordítva nyert a Kisvárda II.
 • két vereség után Bábonyban aratott győzelmet a BVSC
 • otthon tartotta a három pontot a Cegléd
 • újabb megyei rangadót nyert a DVTK II.
 • a hétközi győzelem után Gyöngyösön is sikert ért el a Füzesgyarmat
 • ötgólos meccsen verte a Tiszaújvárost a Sényő

14. forduló er


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara
  • Dorogi István

 

szlogen

Válasz írása