Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KI NYERI AZ ÉHEZŐK VIADALÁT?

105 nap elteltével indulhat újra útjára a labda a Putnok FC bajnoki mérkőzésén, nevezetesen a Putnok – Füzesgyarmat találkozón. Valójában már egy héttel korábban játszanunk kellett volna a Cigánddal, de a márciusi havazás megtréfálta a legtöbb csapatot, így a Keleti csoport nyolc meccséből hatot kénytelen-kelletlen elhalasztottak a felek. Éppen ezért a putnoki fiúk 2018. évi első tétmeccsére, most szombaton, a csoportunk egyetlen Békés megyei együttese, a Füzesgyarmat ellenében kerülhet sor.


FELKÉSZÜLÉS

A Putnok és a Füzesgyarmat is mindent megtett az elmúlt hetekben, hogy megfelelően felkészüljön a tavaszi szezonra, ami nemcsak a kőkemény erőnléti vagy épp a labdás edzésekben merült ki, hanem számos mérkőzést is játszottak a csapatok. A Putnok FC 6, míg a Füzesgyarmat 8 edzőmeccsel igyekezett szolgálni a minél jobb felkészülését. Érdekesség, hogy a Putnok FC az NBI-től a Megyei I.-ig minden osztályból megmérettette magát egy-egy csapattal, de a Füzesgyarmat is játszott több NBII-es, NBIII-as és megyei együttessel is. A még érdekesebb információ, hogy mindkét csapat a lejátszott felkészülési mérkőzések első felét elbukta, a második felét kivétel nélkül megnyerte….
Íme a két csapat teljes eredménylistája.

Edzőmeccsek-1

Edzőmeccsek-3


Átigazolási hírek17J

ÉRKEZŐK-TÁVOZÓK

A két gárda játékoskeretében is történtek változások, nem is kevés. A téli átigazolási időszakban a Putnok FC csapatától heten távoztak (Csicsvári Milán, Bocsi Patrik, Kovács Bence, Icsó Zsolt, Tóth András, Dávid Ferenc, Fábián Bence) és hárman érkeztek (Gál Szabolcs, Málik Mihály, Gál Benedek).

A Füzesgyarmatnál is nagy volt a jövés-menés, hat játékost igazoltak, heten viszont máshol folytatják pályafutásukat.

Érkezők: Nagy Sándor (Vác), Kis Szabolcs (Csornai SE), Zádori Imre, Zádori Sebastian, Varga Márkó (Honvédtól kölcsönbe), Villand Róbert (Szatmárnémeti)

Távozók: Bácsi Zsolt (Ausztria), Kiss Dávid (Sárrétudvari), Anatolis-Alexis Sundas, Kiss Csaba, Kelemen Lajos, Kajári János, Miklya Miklós


STATISZTIKÁK

A szombati ellenfelünk 21 pontot szerezve a 8. helyen telelt, míg a Putnok FC 25 pontjával az 5. helyről várja a tavaszi folytatást. Mint az alábbi mérlegből látszik, pontszámban mindössze négy egység a különbség a két együttes között az igencsak szoros mezőnyben.

Ami a rúgott gólokat illeti, a Füzesgyarmat a Tállyával holtversenyben “csak” 18-szor rezegtette meg az ellenfelek hálóját, ez az egész Keleti csoportban a legrosszabb mutató (1,125 gól/mérkőzés). A Putnok 27 gólt szerzett, amitől csak négy csapat tudott többet (1,687 gól/meccs). A kapott gólokban jobban áll Békés megyei ellenfelünk, ők 21-et kaptak, míg mi 25-öt.

Putnok-Füzesgyarmat Bo

Putnok-Füzesgyarmat J


VISSZATEKINTŐ

A két csapat őszi összecsapásán 1-1-es döntetlen született, méghozzá úgy, hogy Pataki Lajos 26. percben szerzett góljára, csak a 92. percben tudtunk válaszolni, Katona Bence révén. Az egy ponttal akkor elégedettek lehettünk, hisz az 1-2. fordulóban támadófocit játszó és két vereségbe beleszaladó Füzesgyarmat meglepetést okozott, ellenünk más felállásban, sokkal zártabban, védekezőbb taktikával vonultak ki és nagyon közel álltak, hogy újoncként ellenünk (az akkori listavezető) zsebeljék be első győzelmüket. Emlékképként teljesen tisztán megmaradt, hogy egy kellemetlen stílusú, zárt védekezésű, masszív csapattal játszottunk, akik a támadásaiknál Pataki Lajos, Gheorghe Popescu, majd a csereként meccsbe szálló Lukács Zsombor személyében többször is próbára tették védelmünket. Mindemellett egy nagyon eltökélt, motivált csapatról van szó, akik szombaton sem azért utaznak 5-6 órát, hogy aztán üres kézzel távozzanak. Éppen ezért lesz nagyon fontos a mi hozzáállásunk is, pályaválasztóként meg kell mutatnunk, Borsodban, Putnokon (Múcsonyban) senki nem kap ingyen pontokat.

1-1


JÁTÉKVEZETÉS

A mérkőzés játékvezetője az a Jakab Árpád lesz, akihez igazán kellemes emlékek fűződnek. Ő vezette például 2014-ben a Hatvan ellen megnyert (4-2) bajnoki találkozót vagy a Tállya elleni idegenbeli sikert (0-1) 2015-ből, de a legszívesebben a tavalyi Újpest II.-vel játszott mérkőzésre emlékszünk, amelyet 6-0-val abszolváltunk. Jó lenne, ha ez a háromból három szombat délután négyből négyre változna… A Füzesgyarmatnak eleddig nem vezetett mérkőzést Jakab Árpád, akinek asszisztense Csóra Szabolcs és Sinkovicz Dániel lesz.


AZ ÉHEZŐK VIADALA

Összességében két hasonló játékerőt képviselő gárda kiélezett mérkőzését láthatjuk a holnapi napon, amelyen a pálya talaja miatt nagy szerepe lesz a szerencsefaktornak is. A Sajóvölgye Focisuli munkatársai mindent elkövettek annak érdekében, hogy a gyepszőnyeg alkalmas legyen a játékra, de az utóbbi hetek csapadékosabb időjárása nem tűnt el nyomtalanul. Szokták mondani, hogy mindkét csapatnak ugyanahhoz a körülményekhez kell alkalmazkodnia és akinek ez jobban sikerül, könnyen előnyt kovácsolhat ebből. Ismerve a két felet, motivációs gondok nem lehetnek, ráadásul a múlt heti bajnoki elmaradása még kiéhezettebbé tette a játékosokat, így másként nem is aposztrofálhatnánk a holnapi derbit, mint az “Éhezők viadala”.
A mai napsütéses idő reméljük holnap megismétlődik és sokan kilátogatnak majd Múcsonyba, a Sajóvölgye Focisuli Sportcentrumába, ahol 14:30-tól veszi kezdetét a találkozó. A miénken kívül, ha minden jól megy további hét bajnokit rendeznek a csoportunkban.

A hétvége teljes programja:

Mérkőzések 18-1

Válasz írása