Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

KEMÉNYFFY MÁTÉ: ITT ÉREZTEM IGAZÁN, HOGY AKARNAK…

Szeretnénk ha az NBIII-as labdarúgó bajnokság felfüggesztésének időszakában sem unatkoznának és teljesen foci nélkül maradnának olvasóink, ezért a következő hetekben visszatérünk “régi” hagyományunkhoz és egy-egy interjú keretében bemutatjuk csapatunk új játékosait.

Maradj otthon!


Első interjúalanyunk az első téli igazolásunk, Keményffy Máté volt, aki természetesen otthonról, a facebookon keresztül válaszolt a kérdéseinkre. A vele készített interjúból megtudhatjuk miért éppen Putnokra igazolt, mi a véleménye a járványhelyzetről, de az is kiderült, hogy honnan kapta a “Szotyi” becenevet.

Keményffy Máté

Lényegében Te voltál az első téli átigazolása a Putnok FC-nek. Hogy zajlott le ilyen gyorsan az ügylet (ki keresett meg kit)? Milyen érvek alapján döntöttél úgy, hogy igent mondasz a megkeresésre?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Először is Marczis Marci hívott fel azzal, hogy Nagy Csabi szeretne velem beszélni telefonon. Ugye Marcival Ózdon csapattársak voltunk és a kialakult helyzet miatt én nem szerettem volna akkor tárgyalni senkivel sem. Egy kicsit elveszítettem a motivációmat. 2-3 hónap múlva Csabi és Koszta Péter is felhívott, hogy szeretnék ha ideigazolnék és felvázoltak egy jövőképet is. A többi ajánlattal ellentétben itt éreztem igazán hogy akarnak és ez plusz a jövőkép jól festett, ezért döntöttem Putnok mellett.

Az eltelt bő két hónap alapján hogy gondolod, jó döntést hoztál azzal hogy ideigazolsz? Miért?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Igen teljes mértékben. Minden adott a jó szerepléshez, úgy gondolom jó csapatunk van, a fiatalok és az idősek kellően jól összhangban vannak és a társaság is nagyon jó.

DSC_0393

Több NBIII-as csapatban is megfordultál már, melyik időszakra emlékszel vissza a legszívesebben és milyen posztokon játszottál eddig csapataidnál? Melyik poszton érzed magad a legjobban?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Ózdon nagyon szerettem lenni, nagyon jó közösség alakult ott ki, talán az volt az eddigi legkedvesebb állomáshelyem, de a Puskás Akadémiánál is szép éveket töltöttem el és igazából minden csapatban találtam barátokat. Kicsi koromtól kezdve közeppályás voltam, inkább védekezőbb felfogású vagyok, de támadni is szeretek ha úgy hozza a helyzet.

Hogy „ízlett” a kicsit hosszúra nyúlt téli felkészülés? Milyennek értékelnéd azt a 7 hetet?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Igazábol nekem ez volt az első olyan felkészülési időszak ami nagyon hamar eltelt, és ezt nem is bánom. Szerintem amit elterveztünk azt megtudtuk valósítani a mérkőzések nagy részében, szóval pozitív időszak volt.

DSC_0301

Remekül kaptátok el a rajtot. Győzelem Putnokon a Balassagyarmat ellen, majd idegenben Tiszaújvárosban? Kezdjük először az első meccsel. Az nehezebben kicsikart győzelem volt…. Mit gondolsz?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Kemény mérkőzés volt, tipikus 1 gólos meccs. Az első félidőben inkább nálunk volt a labda, a másodikban inkább náluk, de én nem gondolom hogy veszélyesek lettek volna a kapunkra és mi jobban akartuk szerintem a győzelmet, ezért is sikerült.

Tiszaújvárosban a második félidő elejét leszámítva végig domináltatok a pályán, egyértelműen jobbak voltatok aktuális ellenfeleteknél. A pályán belülről hogyan értékelnéd azt a meccset?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Az egész mérkőzés alatt jobbak voltunk, kivéve a második félidő elejét ahogy te is mondtad. Tudtam, hogy nyerni fogunk, mert rajtuk sem éreztem azt hogy ok minden áron akarnak nyerni. Egy-két lövésük volt és a pontrúgásaik okoztak inkább nagyobb veszélyt az egész meccsen amiket sikerült levédekeznünk megfelelő határozottsággal. Elől pedig az első félidőben az utolsó passzok nem úgy sikerültek ahogy kellettek volna, de a másodikban egyértelműen domináltunk és megérdemelten nyertünk.

Katona Keményffy

A koronavírus-járvány miatt a hazai labdarúgó bajnokságokat felfüggesztették. Gondolom nem ért váratlanul a hír. Mit gondolsz erről az egész helyzetről?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Ez egy nem könnyű helyzet, még soha nem kényszerült senki ilyen helyzetbe. Személyes véleményem az hogy sok ember felelőtlen és ezért is terjed ilyen arányban a vírus és jut el az országon belül sok helyre, ami igen nagy veszélyt hordoz magában. Remélem minél hamarabb sikerül csillapítani ezt a helyzetet.

Egyéni edzésprogrammal tartjátok magatokat megfelelő fizikai állapotban. Milyen feladatokat kaptatok Nagy Csabától?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: Van futóprogram és erősítő program amivel az állapotunkat próbáljuk szinten tartani, de természetesen ez nem könnyű. Ettől függetlenül mindenki becsületesen csinálja.

Végül egy személyes kérdés, a csapattársaid Szotyinak szólítanak. Van aki Napraforgónak. 😀 Miért kaptad ezt a becenevet?

KEMÉNYFFY MÁTÉ: 11,5 éves koromban kerültem Felcsútra a Puskás Akadémiára és ott több sráccal fociztunk együtt a szabadidőnkben is és közülük egy srác elnevezett Szotyinak, mert nagyon kicsi voltam a többiekhez képest. 😀

DSC_0679


Végezetül ismerjük meg, hogy Keményffy Máté mit iszik a legszívesebben, ki a kedvenc zenei előadója vagy épp melyik meccsére emlékszik vissza a legszívesebben.

Keményffy Máté kedvencek

Válasz írása