Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

JÓL INDULT A FELKÉSZÜLÉS A PUTNOK SZÁMÁRA

Még csak két napja, július 9-én kezdte el felkészülését a Putnok FC gárdája és máris edzőmérkőzést játszottunk a másodosztályú Kazincbarcika ellen. A Sajóvölgye Focisuli Elek Ákos Utánpótlás Központjában megrendezett találkozót a korai időpont ellenére több mint 100 néző tekintette meg a helyszínen.

Nagyon jól indult a felkészülési mérkőzés a Putnok szempontjából, Bene Attila ugyanis már a 2. percben bevette korábbi csapattársa, Somodi Bence kapuját. Ezt követően is jól mozogtak a putnoki játékosok, zárt, szervezett védekezésből próbáltunk kontrázni, a Bene-Katona-Kemény támadóhármas Csirszki Martin és Zimányi Ádám passzaiból, indításaiból jól éltek.
A 17. percben aztán átjátszotta a védelmünket a KBSC, a bal szélről érkezett passzt Krausz Raul vágta közelről a kapunkba. Az egyenlítés után nagyobb nyomás helyeződött a csapatunkra, be is hibáztunk egy jobb oldali beadásnál, az elcsúszó védő mellett megkapott labdát Lukács Raymund értékesítette. Nem változott a játék képe, továbbra is a KBSC irányította a találkozót, bár a kontrajátékunk miatt nem lehettek teljesen nyugodtak. Egy ilyen akcióból össze is jött az egyenlítés, a félidő utolsó percében, amikor is Katona Bence élt a kínálkozó lehetőséggel.

A szünetben a Putnok ötöt, a KBSC hatot cserélt, az átlagéletkor főleg nálunk jelentősen lecsökkent. A lendület viszont nem hagyott alább, Mezőssy Levente kapufán csattanó lövése és több kecsegtető Barcika támadás is jól mutatta, lesz itt még gól.
Koszta Péter az 59. percben pályára küldte a Sajóvölgye Focisuli három játékosát, Lovasi Dávidot, Pogonyi Dominikot és Szilágyi Viktort. Ők már a pályán belülről nézhették végig, ahogy a nagyon agilisan futballozó Tony Kanalos egy védőtől kapott labdát a kapunkba továbbít. A 75. percben Tóth László már kétgólosra növelte a KBSC előnyét, ám Mezőssy Levente remek lövésével egy perc múlva szépítettünk.
Az utolsó negyedórára kicsit mindkét gárda feladta a védekezését, ezért futószalagon alakultak ki gólhelyzetek a kapuk előtt, de a kapufánál többre már nem futotta, így a végeredmény: KBSC-Putnok 4-3.

KBSC FC – Putnok FC 4-3 (2-2)

KBSC FC: Somodi Bence, Gábor Lukács, Belényesi Csaba, Fótyik Dominik, Valter Heil, Miklo Roland, Takács Péter, Krausz Raul, Oltean Sergiu, Olasz Dénes, Lukács Raymund
Vezetőedző: Koleszár György

Putnok FC: Elek István, Bodnár Dominik, Nyisalovits Donát, Czető Márk, Illés Richárd, Zimányi Ádám, Kemény Tamás, Csirszki Martin, Katona Bence, Csicsvári Milán, Bene Attila
Vezetőedző: Koszta Péter

Cserék: Tóth László (46′), Süttő Attila (46′), Marius Constantinescu (46′), Tony Kanalos (46′), Nagy Zsolt (46′), Tóth Szabolcs (46′) ill. Giák Tamás (46′), Péchy Tamás (46′), Lajkó Csanád (46′), Kovács Gergely (46′), Mezőssy Levente (46′), Pogonyi Dominik (59′), Lovasi Dávid (59′), Szilágyi Viktor (59′)

Gólszerzők: Krausz (17′), Lukács (23′), Kanalos (69′), Tóth L. (75′) ill. Bene (2′), Katona (45′), Mezőssy (76′)

Igaz, hogy vereséggel zártuk első felkészülési mérkőzésünket, de a látottak egyértelműen bizakodásra adhatnak okot a folytatást illetően. Jól néztünk ki a pályán, a támadásainkban volt potenciál, kreativitás, többször hoztuk sikeresen zavarba az eggyel magasabb osztályban szereplő riválisunkat. A védekezésben vétettünk ugyan hibákat, de sokszor jól mozogtuk le az ellenfelet, jó helyezkedéssel megelőztük őket vagy megakadályoztuk a támadások befejezését. Jó volt látni, hogy ezekből gyorsan és hatékonyan indultunk meg a kapujuk felé, amit az előző szezonban épp az ellenfeleink alkalmazták jól ellenünk. Összességében elégedettek lehetünk, ezen az úton mehetünk tovább!

A Putnok csapatában olvashattak néhány ismeretlen nevet, akik próbajátékon vettek részt csapatunkban, ezért hát tisztázzuk kikről is van szó.

Elek István – a Sajóvölgye Focisuliban nevelkedett, az előző idényben Bánhorvátiban védett
Giák Tamás – a 2017/18-as szezonban a Mád hálóőre volt
Péchy Tamás – az Ózdi FC játékosa, a Vasas elleni stadionavatón már láthattuk őt a Putnok színeiben futballozni
Lajkó Csanád – a Grosics Labdarúgó Akadémia labdarúgója
Kovács Gergely – Mezőkövesd nevelésű játékos, aki az elmúlt három évet a Bogács együttesében töltötte
Mezőssy Levente – a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia játékosa

 4-3k

Válasz írása