Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

JOBBIK MÁTYÁS: A FOCI AZ ÉLETEM RÉSZÉVÉ VÁLT!

Egyre kevesebb olyan játékos van a Putnok FC keretében, aki ténylegesen városunkban illetve a környéken él a családjával. A mai cikkünkben bemutatott fiatal játékos viszont ezen kevesek közé tartozik, hisz a rokonsága putnoki kötődésű, Ő maga pedig Serényfalván lakik. A főszereplőnk évek óta a Sajóvölgye Focisuli játékosa, de a szakmai vezetés döntése értelmében a tél folyamán kettős igazolással a Putnok FC felnőtt keretének is tagjává vált. Az általa elvégzett munka, a labdarúgásban elért eredményei, a hozzáállása tette hivatottá arra, hogy ezt elmondhassa magáról. Példaértékű amit képvisel a pályán belül és kívül, a foci iránti elkötelezettségét, alázatát sok felnőtt korú labdarúgó is megirigyelhetné. Mindig a maximumra törekszik, csak a fizikai törvények szabnak gátat a teljesítményének. Okos, intelligens játékos, nem véletlen, hogy nem csak testben, de “fejben” is nagyon ott tud lenni a meccseken. Ennek köszönheti, hogy az átlagnál jobban lát a pályán, ami nagy-nagy segítséget nyújt neki a minél jobb teljesítmény elérésében. Szülei, családja büszke lehet rá, mivel nemcsak labdarúgóként, de a tanulásban is sikeres.
A fiatalember, akiről szó van:

Jobbik MátyásF

 

Évek óta meghatározó szerepet tölt be a labdarúgás az életedben. Hány éves korodban kezdted művelni a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb sportágát és hogy jött az ötlet?

JOBBIK MÁTYÁS: 6 éves koromban kezdtem a focit. Onnan jött az ötlet, hogy szerettem volna valamilyen sportot elkezdeni és ugye a foci közel volt, mert Putnokon voltak az edzések, így elkezdtem focizni, majd az életem részévé vált.

A Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának tagjaként a téltől kettős igazolással a Putnok FC NBIII-as keretébe is bekerültél. Meglepett a lehetőség? Miért?

JOBBIK MÁTYÁS: Igazából mondhatjuk, hogy nem lepett meg hiszen már tavaly nyár óta a csapattal edzek. De ennek ellenére amikor mondták, hogy kettős igazolásom lesz nagyon megörültem neki.

 

jobbik_matyas

JOBBIK MÁTYÁS ADATLAP

 

A saját játékodat illetően mennyire vagy kritikus? Mit tartasz az erősségeidnek és a gyengeségeidnek?

JOBBIK MÁTYÁS: Saját játékomat illetően nagyon kritikus vagyok, minden meccs után sokat gondolkozok, hogy mik voltak a hibáim és hogy ezen hogyan lehetne javítani. Az erősségeim közé tartozik a pontosság, a pontrúgások és az, hogy olvasom a játékot. A gyengeségeim közé tartozik a fej játékom, illetve az, hogy lassú vagyok.

A Putnok FC játékosaként a téli felkészülés során több mérkőzésen is pályára léptél. Mi az alapvető különbség az utánpótlás szakág és a felnőtt labdarúgás között? Mi jelentette számodra a legnagyobb kihívást ezeken a meccseken?

JOBBIK MÁTYÁS: A legnagyobb különbség a véleményem szerint az iram, tehát sokkal többet kell a pályán dolgozni. Nagy kihívást jelentett számomra az, hogy hozzászokjak a felnőtt iramhoz.

Jobbik Matyi2

A Sajóvölgye Focisuli U19-es csapata vezeti a III. osztály Északi csoportját annak is köszönhetően, hogy a hétvégén rangadót nyert a Balmazújváros ellen. Mennyire volt nehéz a mérkőzés? Mit gondolsz mitől ilyen jó a csapat?

JOBBIK MÁTYÁS: Úgy gondolom, hogy a meccset magunknak tettük nehézzé azzal, hogy sok helyzetet, ziccert elhibáztunk. Már az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. A csapat jó teljesítménye azért van, mert ismerjük egymást, tudjuk, hogy mit akar éppen a csapattársunk. Harcolunk egymásért, biztatjuk egymást.

Jobbik Matyi4Fotó: sajovolgyefocisuli.hu

Visszatérve a Putnok FC-hez. Keretbe nem kerültél, de vélhetően nyomon követted a felnőtt csapat hétvégi bajnokiját. Mit szóltál ehhez a „horrorisztikus” végjátékhoz, hogy 0-2-ről végül „csak” pontot tudtak szerezni a fiúk?

JOBBIK MÁTYÁS: Nyomon követtem a meccset végig és mikor a csapat berúgta a második gólt, akkor én úgy gondoltam, hogy ennek a meccsnek vége és megvertük az ESMTK-t. Nem gondoltam volna, hogy ennyi idő alatt rúghat két gólt az ellenfél, hiszen már csak védekezni kellett volna.

Többektől hallottam és saját magam is megtapasztaltam, hogy fiatal korod ellenére milyen komolyan veszed a focit. Nagyon éretten, profi módon gondolkozol és műveled is az általad kedvelt sportot. Mit jelent számodra a foci és milyen szintre szeretnél eljutni?

JOBBIK MÁTYÁS: Számomra a foci, illetve egy nyertes meccs nagyon nagy örömöt jelent. A célom az, hogy minél magasabb osztályban focizzak.

jatekosok_uj_19 57

Nemcsak a labdarúgás terén vagy sikeres, de a pályán kívül a tanulásban is igazán szép eredményekkel büszkélkedhetsz. Mindkét tevékenység meglehetősen időigényes. Hogyan lehet, hogyan tudod összeegyeztetni e két elfoglaltságot főleg úgy, hogy jól is teljesítesz?

JOBBIK MÁTYÁS: Már sok éve sikerül összeegyeztetni a kettőt, megszoktam, hogy edzés után tanulok. Az elején nagyon nehéz volt, de mára már rutinná vált.

Jobbik Matyi3Fotó: sajovolgyefocisuli.hu


 

Válasz írása