Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

JÓ KEZDÉS: AZ ELSŐ MECCSÜNKET MEGNYERTÜK

DSC_0005
A Putnok FC egy hetes felkészülés után a Megyei I-es, az elmúlt szezont a 2. helyen záró Hidasnémeti otthonában játszott edzőmérkőzést. A találkozó a Hidasnémeti falunap programjába is beiktatásra került, így sok szurkoló, érdeklődő volt jelen.
Furcsa volt látni a csapatunk összeállítását mivel sok új játékos volt a Kriston István által megjelölt kezdő tizenegyben. A kezdetektől fogva mi irányítottuk a játékot, többet birtokoltuk a labdát és ezekből próbáltuk építeni a támadásainkat. A HVSC viszont amint megszerezte a labdát próbált azonnal ritmust váltani és a széleken megfutni minket.
A 17. percben született az első gól. Bal oldali sarokrúgás után tisztán fejelhetett kapura Katona Bence és nem is vétettel el, biztosan fejelt a hálóba. (0-1)
Három perccel később egyenlített a Hidasnémeti. Tóth Szabolcs engedte ki az alapvonalon túlra a labdát, a partjelző nem intett, a játékvezető folytatást jelzett, nálunk viszont mindenki megállt, a HVSC támadója pedig az üres kapuba helyezett. (1-1)
A folytatásban megpróbáltunk a széleken közelebb férkőzni a hazai kapuhoz, többször íveltük fel a labdát Katona Bencére vagy Tóth Szabolcsra, a védelem azonban jól zárta a területeket előttünk.

DSC_0914

A második félidőre a legtöbb poszton új ember került bevetésre, elsősorban a fiataloknak szavazott bizalmat a szakmai stáb. Kicsit pörgősebben, agilisabban játszottunk, bátrabban szálltunk bele az egy ez egy elleni párharcokba és az előre játékunk is megélénkült. A vakmerőbb stílus hordozott magában kockázatot is a hazai kontratámadások miatt.
Katona Bence aztán újra megszerezte a vezetést a csapatunknak. Lovasi Dávid remekül ívelte a jobb szélre a labdát Pogonyi Dominikhoz, Ő középre adta Katona Bencének, aki egy-két-három csel után kilőtte a jobb alsót. (1-2)
A végeredményt Illés Richárd állította be a meccs legszebb góljával. Létszámfölényes helyzetbe kerültünk az ellenfél térfelén, egymás után jöttek a gyors passzok a játékosaink között, a bepasszra többen is érkeztek középen, de Illés Richárd volt a legközelebb és a rövidbe rúgta a lasztit. (1-3)
Így elsőre elégedetlenségre nem lehet okunk, alaposan felforgatott, megfiatalított csapatunk helyenként jól játszva kihozta magából azt a szintet, ami a felkészülés jelen szakaszában elvárható.

DSC_0088

HIDASNÉMETI VSC – PUTNOK FC 1-3 (1-1)

Hidasnémeti VSC: Szalma Pál, Baranyi Péter, Péter Martin, Szurdok Dávid, Márton Richárd, Dorogi Szabolcs, Homonnay Márk, Lippai Ákos, Szamkó Roland, Menougong George, Varga Zoltán
CSERÉK: Fülöp Gergő, Éliás Dániel, Török András, Paluvcsák Martin, Polényi Tamás

Putnok FC: Pomozi Zoltán, Nyisalovits Donát, Géringer László, Tucsa Róbert, Svet Martin, Magyar Máté, Zimányi Ádám, Tóth Szabolcs, Csirszki Martin, Lajkó Csanád, Katona Bence
CSERÉK: Elek István, Asztalos Gábor, Lovasi Dávid, Fazekas Máté, Illés Richárd, Barth Kevin, Jobbik Mátyás, Pogonyi Dominik, Vitalis Dániel

GÓLSZERZŐK: Dorogi Szabolcs ill. Katona Bence (2), Illés Richárd

DSC_0926

A mérkőzést követően Hidasnémeti Önkormányzata vendégül látta a csapatunkat egy finom babgulyásra, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk Becse Csaba polgármester úrnak és a HVSC részéről Török Andrásnak, aki megszervezte ezt a mai találkozót.

Legközelebb egy hét múlva a Tiszaújvárossal játszunk felkészülési mérkőzést a Várady Béla Sportközpontban. Időközben az is eldőlt, hogy 2019. július 17-én a Rimaszombattal meccselünk majd.

DSC_0015

Válasz írása