Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

JÓ IRAMÚ MÉRKŐZÉSEN GÓL NÉLKÜLI DÖNTETLEN: PUTNOK-TISZAÚJVÁROS 0-0

Egy hét elteltével újra felkészülési mérkőzést játszott a csapatunk, de ezúttal saját pályánkon, a Várady Béla Sportközpontban. A múlt szombaton a Megyei I. osztályú Hidasnémeti otthonában 3-1-re nyerni tudtunk, ma délelőtt pedig a szintén NBIII-as, a Keleti csoportban szereplő Tiszaújváros együttesét fogadtuk.

Nagy örömünkre sokan voltak kíváncsiak az edzőmérkőzésre, kb. 150 szurkoló, köztük több tiszaújvárosi is árgus tekintettel figyelte a pályán zajló eseményeket, kedvenceik felkészültségét. Putnoki részről ment a sakkozás, hogy az újak közül ki kicsoda és mennyire tűnik jó játékosnak.

DSC_0258

Nagyon sok, egész pontosan 23 játékosnak adott a mai napon játéklehetőséget Kriston István. Az első félidőben cserét nem eszközölt, de a szünetben, majd a második félidőben folyamatosan cserélgette be a játékosokat. Az utolsó tíz percre a csapatunk átlagéletkora 20 év alá csökkent!

A találkozó gólt nem hozott, de a felkészülés jelen szakaszában talán nem is ez a legfontosabb. A helyzetekben viszont nem volt hiány, mindkét oldalon sikerült jó pár támadást felépíteni, kidolgozni, így bőven adódtak gólszerzési lehetőségek a 90 perc során. A védelmeknek, a kapusoknak is jó gyakorlás volt a mai, foglalkoztatva voltak rendesen.
Putnoki részről Katona Bence szerezhetett volna két ízben is gólt az első félidőben. Először egy jobb oldali beadásnál rúgta telibe a kapufát, majd a kipattanót az üres kapuba helyezte volna, de egy védő a gólvonal elől szögletre mentette. Később szabadrúgásból vehette volna be Herceg Péter kapuját, de a felső kapufa mentett a hálóőr helyett. Bence mellett, még Zimányi Ádámnak, Tóth Szabolcsnak és Csirszki Martinnak is volt kapura lövése.

A vendégeknél Nagy Dávid és a jobb szélen Molnár Máté volt nagyon aktív, utóbbi állt a legközelebb a gólszerzéshez. A putnoki kapusnak, Pomozi Zoltánnak főleg a sarokrúgásoknál kellett nagyon figyelnie, de egy saját térfélen elveszített labda után, a kapuját messze elhagyva is nagy szükség volt a védésére.

DSC_0367

A második félidőre is jellemző volt a nagy iram. Taktikusan, de alapvetően támadó szellemben játszottak a csapatok és ez akkor sem változott amikor mindkét tréner elkezdte becserélni a kispadon helyet foglalókat. A meccsbe szálló putnoki fiatalokat kivétel nélkül nagy dicséret illet, nagyon odatették magukat a fiúk támadásban, védekezésben is. Szilágyi Szebasztián kétszer is kecsegtető helyzetbe került a becserélése után, az egyiknél az újvárosi kapus bravúrja kellett, hogy ne szerezzük meg a vezetést. A mindössze 17 éves Sándor Bálint és Szegedi Péter is jól mutatkozott be, nemhogy a saját árnyékuktól, de a náluk majd’ két fejjel magasabb ellenfeleiktől sem ijedtek meg.

Kiváló tanulómérkőzés a mai, komoly teszt volt a szakmai stábok számára, gyakorolhatták a csapatok a pontrúgásokat, a taktikai elemeket, de erőnléti szempontból is kaptak terhelést a fiúk a nagy iramnak köszönhetően.

0-0

PUTNOK FC – FC TISZAÚJVÁROS 0-0

PUTNOK FC: Pomozi Zoltán, Nyitrai Dávid, Nyisalovits Donát, Géringer László, Illés Gábor, Fazekas Máté, Zimányi Ádám, Csirszki Martin, Illés Richárd, Tóth Szabolcs, Katona Bence
Cserék: Elek István, Asztalos Gábor, Lovasi Dávid, Galambosi Máté, Mahalek Marcell, Tucsa Róbert, Svet Martin, Magyar Máté, Lajkó Csanád, Szegedi Péter, Szilágyi Szebasztián, Sándor Bálint, Jobbik Mátyás
Vezetőedző: Kriston István

FC TISZAÚJVÁROS: Herceg Péter, Bokros Tibor, Lippai Tibor, Tóth Márk, Pap Zsolt, Burics András, Orosz Máté, Molnár Máté, Hussein Shadi, Bene Attila, Nagy Dávid
Cserék: Galambvári Gergő, Dajka László, Horváth Tamás, Terdik Zsolt, Tóth Simon, Csicsek Levente, Kovács Kristóf
Vezetőedző: Gerliczki Máté

 DSC_0338

Folytatás 2019. július 17-én 18 órától a Rimaszombat ellen. A harmadik felkészülési mérkőzést szintén a Várady Béla Sportközpontban játsszuk.

Válasz írása