Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

JÓ IRAMÚ, ÉLVEZETES MECCSRE SZÁMÍT A TISZAÚJVÁROSI MESTER

Az NBI és NBII után holnap eldördül a startpisztoly az NBIII-as labdarúgó bajnokságban is, azaz kezdetét veszi a 2017/18-as szezon, melyben nem meglepő módon a Putnok FC ismét a Keleti csoportban szerepel majd. A csapatok július eleje óta ezerrel készülnek, keményen dolgoznak a bajnoki nyitányra illetve az azt követő tétmérkőzésekre, hogy aztán jól megérdemelt módon learassák a munka gyümölcsét.
A Putnok FC számára az első megmérettetésre holnap kerül sor méghozzá az FC Tiszaújváros otthonában. A jól erősítő Tiszaújváros bizony komoly erőpróbát jelent így rögtön az első fordulóban, de nincs félnivalónk, hisz a felkészülést minden putnoki játékos becsülettel elvégezte, bátran állhatnak a feladat elé a fiúk.
Szeretnénk folytatni a tavaly elindított hagyományt, ezért az idei szezonban is meg szeretnénk kérdezni a vezetőedzőket közvetlenül a bajnoki mérkőzések előtt, hogy olvasóink is megismerhessék gondolataikat, véleményüket a hétvégi találkozókról. A mai cikkünkben ennek megfelelően Gerliczki Mátét, az FC Tiszaújváros edzőjét kérdeztük meg természetesen Koszta Péteren, a Putnok trénerén kívül.

Gerliczki Máté ÚJ

Szombaton kezdetét veszi az NBIII-as labdarúgó bajnokság 2017/18-as szezonja, amelyre a csapatok már hetek óta gőzerővel készülnek. A Termálfürdő FC Tiszaújváros is így tett, számos edzésen, felkészülési mérkőzésen vannak túl. Minden az elképzelése szerint valósult meg a felkészülés során? Mennyire sikerült hasznosítani az edzőmérkőzések tapasztalatait?

Gerliczki Máté: Legelőször engedje meg, hogy kifejezzük őszinte részvétünket Péternek és családjának az FC Tiszaújváros nevében.

Hat hetes felkészülést terveztünk, ezt maradéktalanul elvégeztük. A hét felkészülési mérkőzésre megfelelő ellenfeleket választottunk, mindegyiken tudtunk fejlődni, ezért teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.

A legtöbb NBIII-as csapatnál jócskán voltak játékosmozgások, de közülük is kiemelkedik a Tiszaújváros, ahová nem kevesebb, mint tíz, köztük több minőségi játékos is érkezett. Milyen szempontok alapján kerültek kiválasztásra ezek a labdarúgók és mennyire nehezítette meg a dolgát, hogy a hétről hétre érkező játékosokat beépítse a csapatba?

Gerliczki Máté: A tíz érkezőből hét játékos már az első edzésen az öltözőnkben ült és mivel képzett jó labdarúgókról van szó, zökkenőmentes volt a csapatba építésük. Az előrelépés érdekében meg kellett lépnünk ezt a minőségi sorcserét, nem szeretnénk a tavalyihoz hasonló helyzetbe kerülni és folyamatosan hátrafelé tekintgetni. A céljainkat is ennek megfelelően határoztuk meg, amely a 4-8. helyek egyikének a megszerzése.

A sorsolás úgy hozta, hogy borsodi rangadóra kerül sor rögtön az első fordulóban, hisz a Putnok FC-t fogadja a Tiszaújváros az első fordulóban. Milyen mérkőzésre van kilátás véleménye szerint a jelentősen átalakult Tiszaújváros és a nagyjából a tavalyi keretre épülő Putnok találkozóján? Mi szólhat egyik és mi a másik csapat mellett?

Gerliczki Máté: Mivel mindkét gárda megfelelően fel lett készítve, így biztos vagyok benne, hogy egy jó iramú, élvezetes mérkőzést fognak látni a reményeink szerint szép számban kilátogató szurkolók. Mindkét fél jól ismeri egymást, ezért nagy meglepést nem tudunk okozni a másiknak.

Az elmúlt években mindig szoros csatát hozott a két csapat bajnoki mérkőzése, tavaly mindkét meccsen egy-egy gól döntött. Várhatóan a védekezésre szombaton is kiemelt hangsúlyt helyeznek majd a csapatok, de a támadásoknál számíthatnak-e a nézők eredményesebb játékra? Ha igen, mi szükségeltetik ehhez?

Gerliczki Máté: Győzelemre fogunk törni, ezért teljesen mindegy, hogy milyen arányban, csak a végén mi ünnepelhessünk, hiszen mindenki tudja, hogy mennyire fontos egy jó rajt.


Koszta Péter másolata

Fontos lenne a jó bajnoki rajt, de szombaton Tiszaújvárosban biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Előzetesen a keretüket nézve mit gondolsz?

Koszta Péter: Nagy változás történt a keretükben, új játékosokat igazoltak, akik közül párat ismerek is. Kíváncsi vagyok rá, hogy ez miként érvényesül, nem olyan könnyű ennyi embernek megtalálni a helyét, de volt rá nagyjából 5 hetes felkészülési idejük. Biztos, hogy erős csapat lesz, minden évben meg szoktuk szenvedni a meccset. Természetesen győzni szeretnénk, de van az a helyzet amikor a döntetlennek is tudni kell örülni.

Az előző szezonban mindkét meccsen 1:0-ra győztünk ellenük, hasonlóan szoros mérkőzésre illetve kevés gólra lehet számítani?

Koszta Péter: Nem hiszem, hogy ennek túl nagy jelentősége lenne. Nem feltétlenül az számít, hogy hány gól születik a meccsen, hanem az, hogy többet rúgjunk az ellenfélnél.

A statisztikákat megnézve azt láthatjuk, hogy a Putnok az elmúlt 10 évben nem kapott ki az első fordulóban, győzelem vagy döntetlen eredmény született. Gondolom szeretnéd ha ez a sorminta folytatódna…

Koszta Péter: Szeretném, de ezeknek a dolgoknak nem tulajdonítok jelentőséget.

szlogen

Válasz írása