Hírek

PUTNOKFC.HU

Játszottunk is már, meg nem is… – az idei utolsó mérkőzésünk következik

December 5-én, az NBIII bajnokság 20. fordulójában már a visszavágók első köre kerül megrendezésre. Csapatunk a sorsolás értelmében az első játéknapon itthon játszott (volna) a Hidasnémeti ellen, így ennek értelmében hétvégén mi látogatunk a megyei rivális otthonába. A nyári összecsapás a Várady Béla Sportközpontban elmaradt, miután a Hidasnémeti adminisztrációs problémák miatt nem tudott pályára lépni, így a pályán a két csapat bajnoki kivitelben most találkozik egymással először a szezon folyamán.

19 játéknap után a 19. helyet foglalja el a Hidasnémeti a bajnoki tabellán, utóbbi öt meccsükön pedig mindössze egy pontot szereztek. Igazi kötelező győzelemnek mondhatnánk mindezek alapján tehát ezt az összecsapást a téli pihenő előtt, de az eredmények ellenére korán se gondoljuk azt, hogy könnyen adja magát a HVSC csapata.

Mi a 7. pozícióból várjuk a folytatást, igen csak szép mérleggel, utóbbi öt meccsünkön 12 pontot szereztünk, idegenbeli statisztikánk pedig különösen kecsegtetőnek tűnik a magunk mögött hagyott hetek tekintetében.

Valószínűleg több játékosunk végre visszatér a keretbe, de nem 100%-os állapotban. Bebizonyítottuk, hogy ha 12 hadra fogható játékosunk van, akkor is képesek vagyunk nyerni. Lehet, hogy közhelyként hangzik, de valóban az összes játékosom ugyanolyan fontos tagja a csapatnak. Ez hétről hétre be is bizonyosodik, mert bárki kerül be a kezdőbe vagy száll be a kispadról, olyan teljesítményt tud nyújtani ami a győzelem felé vezeti a csapatot. Minden játékos érzi a bizalmam. Megtapasztaltuk az őszi szezon első felében, hogy milyen amikor kedvezőtlenebb eredmények születnek és most azt is mikor az utolsó tíz forduló alapján második pozícióban vagyunk. Kitűztünk nyáron magunk elé egy célt, de az addig vezető út az ami maradandó nyomot hagy egy közösségben és igazan fontos. Nagyon harcos meccset varok a Hidasnémeti ellen, tudom, hogy egy borzasztóan kellemetlen csapat lesz az ellenfelünk vasárnap. Az új edző érkezése óta stabilabbak, szoros eredményre számítok, akár egy gól is dönthet. Ezen kívül az időjárás miatt a pálya talajával is meg kell majd birkózzunk. Szeretnénk szépen kezdeni decemberben a tavaszi szezont.” – mondta el az idei utolsó összecsapás előtt megkeresésünkre Szala Ákos vezetőedző

Az utóbbi hetekben kiváló formában játszó Buda Péter is várja a találkozót és bízik a sikeres évzárásban.

Szerintem aki valaha focizott az tudja hogy ezek a meccsek a legnehezebbek, hiszen papír forma alapján mi vagyunk az esélyesek, mert az utolsó előtti helyezett ellen játszunk. Én egy nagyon nehéz meccsre számítok. A motiváció meg van mindenkiben folytatni akarjuk jó sorozatunkat és sikeresen zárni az évet.

Idén utoljára tehát HAJRÁ PUTNOK, folytatás pedig nem is olyan sokára, február 13-án itthon a Füzesgyarmat ellen.

Hidasnémeti VSC – Putnok FC: 2021.12.05. (vasárnap) 13:00

Leave a Reply