Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ITT A VÉGE: NEM FOLYTATÓDNAK AZ NBIII KÜZDELMEI

Vége a bizonytalanságnak, a hosszas találgatásoknak és vége az NBIII idei küzdelmeinek is…

Szombati cikkünkben összefoglaltuk az akkori helyzetet, hogy mi várható a harmadosztályú labdarúgó bajnoksággal a Kormány csütörtöki bejelentése után és milyen döntést hozhat az MLSZ.

Nos a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége már a hét első napján ülésezett és az alábbiakról döntött:

  • szigorú egészségügyi előírások mellett május 30-tól folytatódik az NB I, május 23-án lejátsszák a Magyar Kupa elődöntőit
  • a női NB I-ben csak a BL-be indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg
  • a felfüggesztett NB II-es, NBIII-as és a Megyei bajnokságok nem folytatódnak, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg
  • az utánpótlás-bajnokságokat is befejezettnek tekintik

Mindez tehát azt jelenti, hogy az MLSZ az NBIII 2019/20-as idényét befejezettnek tekinti. Íme a hivatalos közlemény szövege:

A felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnoki csoportoknak nincs hivatalos végeredménye, így nincsenek bajnokok, érmesek, és végeredmény alapján feljutók és kiesők sem.

A záró táblázat 1. helyén álló csapatok (összesen három) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba való nevezésre.

A 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint a Merkantil Bank Liga záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok és a 2020/21-es férfi felnőtt nagypályás NB I-es csapatok második csapatai.

Az NBIII Keleti csoport (és a másik két csoport) 2019/20-as idénye tehát befejeződött, a záró táblázat szerint pedig mindenki abban a pozícióban zárt ahol a bajnokság felfüggesztésének napján állt.

Tabella ZÁRÓ

Miután a bajnokság lezárása napján a Putnok FC  a 8. helyen állt, a záró táblázatban is ebben a pozícióban szerepelünk. Mivel hivatalos végeredményt nem hirdetnek, ezért ezt csak tényként konstatálhatjuk. 
Nincs a Keleti csoportnak bajnoka, de az 1. helyen álló Debreceni EAC nevezhet majd az NBII-be. Az FC Hatvan és a korábban kizárt Ózdi Kohász SC pedig nem nevezhetnek a harmadosztály 2020/21-es bajnokságába.
A helyezése alapján a 15. DVTK II. és a három NBIII-as csoport záró táblázatának legrosszabb 13. helyezettje a DVSC II. sem nevezhetne az NBIII-ba, de mint NBI-es tartalékcsapatok az MLSZ rendelkezése szerint mégis megtehetik.

Egyelőre ennyit röviden, de számos elvarratlan szál van még a döntés kapcsán amelyek tisztázására a következő napokban, hetekben kerülhet sor. Amint tudunk valami biztosat, jelentkezni fogunk.

Forrás:
mlsz.hu

Válasz írása