Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ISMÉT HAZAI PÁLYÁN : PUTNOK FC – TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAÚJVÁROS

Holnap ismét hazai pályán, a Várady Béla Sportközpontban játszik a Putnok FC csapata, ezúttal a Tiszaújvárost látjuk vendégül. Múlt heti Jászberény elleni győzelmünk bizakodásra adhat okot, de az elmúlt mérkőzéseket figyelembe véve  a Tiszaújváros csapata is jó formában van.

25forduló

TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAÚJVÁROS

A Tiszaújvárosnak sem a dobogótól, sem a kieséstől nem kell tartania, hiszen a csapat az NB3 Keleti csoportjának 2018/19-es szezonjában a középmezőny egyik biztos pontja. Az eddig lejátszott 24 forduló alatt 35 pontot gyűjtöttek, ami 10 győzelemből, 5 döntetlenből és 9 vereségből adódik össze, így jelenleg a tabella nyolcadik pozícióját foglalják el. A csapat gólszerzést illetően sem panaszkodhat, hiszen a fordulók alatt összesen 42 alkalommal találtak be ellenfeleik kapujába, ebből a 42 gólból 14-et Nagy Dávid Balázs jegyez, aki ennek köszönhetően a góllövő lista negyedik helyén tanyázik.

VISSZATEKINTÉS A 24. FORDULÓRA

Múlt héten bravúros győzelemmel sikerült itthon tartanunk a három pontot a feljutásért versengő Jászberényi FC ellen. A jászsági alakulat tavaszi sikerszériája, miszerint eddig minden 2019-es meccsük pontszerzéssel zárult a putnoki Várady Béla Sportközpontban tört meg. Hiába az egy félidőn át tartó Jászberényi vezetés, a második játékrészben a Putnok csapata bizonyult jobbnak, hiszen Illés Richárd egyenlítő gólját Katona Bence találata követte, így a meccs 2:1-es hazai sikerrel zárult. A Tiszaújváros is nyertes mérkőzés után utazik Putnokra, hiszen ők a bajnokság 24. fordulójában az SBTC csapatát fogadták, ahol Orosz Máté és Nagy Dávid Balázs góljainak köszönhetően 2:0-ás siker született.


57485615_2460838807284375_209672396355928064_o

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

Az NB3 Keleti csoportjában 2013-tól minden bajnoki szezonban kétszer találkozunk a Tiszaújváros csapatával, akik ellen nagyon pozitív mérleggel büszkélkedhetünk, hiszen a sok győzelem mellett egy döntetlent jegyeznek javunkra. Lássuk ezt részleteiben.

  •  A 2013/14-es bajnokságban két alkalommal szereztünk ellenük 3 pontot, hazai pályán 3 góllal bizonyultunk jobbnak,  idegenben pedig 2:3-as eredmény született a javunkra.
  • A 2014/15-ös bajnokságban szintén 6 ponttal gazdagodtunk a Tiszaújváros elleni mérkőzéseken, Putnokon 2:0-ás végeredmény született, Tiszaújvárosban pedig 2:3-at játszottunk.
  • 2015/16-ban szintén kétszer diadalmaskodtunk, ősszel 3:0 , tavasszal pedig 1:3 lett az eredmény, természetesen a mi javunkra.
  • Az NB3 Keleti csoportjának 2016/17-es bajnoki szezonjában, két egy gólos meccsen bizonyultunk jobbnak a Tiszaújvárostól.
  • A 2017/18 pontvadászatban idegenben Katona Bence góljának köszönhetően putnoki siker született, hazai pályán pedig gólzáporos mérkőzésen 3:3-as döntetlennel szereztünk egy pontot.
  • A 2018/19-es szezonban a Tiszaújváros vendégeként Csirszki Martin és Bene Attila góljaival 1:2-es végeredményt állítottunk be.

Reméljük ez a szép sorozat a Várady Béla Sportközpontban sem törik meg.

SÉRÜLTEK, ELTILTOTTAK

A Putnok FC csapatából szerencsénkre senki sem bajlódik sérüléssel, így Koszta Péter majdnem a teljes keretből válogathat, azért majdnem, mert Dan-Marius Constantinescu két héttel ezelőtti szabálytalansága miatt vasárnap még eltiltását tölti és Zimányi Ádám pedig öt sárga lapja miatt kénytelen kihagyni a Tiszaújváros elleni mérkőzést.
A Tiszaújváros keretében eltiltott nincs, azonban a múlt héten még három játékosuk, Bussy Dávid, Burics András valamint Papp Ferenc sérülésük miatt még nem játszottak.

TABELLA

A 24 forduló alatt szerzett 13 győzelemmel, 3 döntetlennel és 8 vereséggel eddig 42 pontot sikerült gyűjtenünk, ami még mindig a tabella ötödik pozíciójához volt elég. A hétvégi mérkőzés tükrében a Füzesgyarmat esetleges pontvesztését figyelembe véve egy helyet léphetnénk előre, ám hátrébb is kerülhetünk, hiszen a Nyírbátori FC mindössze 2 pont lemaradással követ minket, de a Sényő-Carnifex is csupán három pontnyira van a tőlünk.
A Tiszaújváros csapata jelenleg nyolcadik a pontvadászatban, mely helyezést a legoptimálisabb esetben is csak megőrizni tudja, hiszen a Sényő 4 ponttal előzi meg őket, miközben a kilencedik helyen tanyázó, DEAC csak két pontnyi lemaradással áll a kilencedik helyen.
A feljutás kérdése legalább annyira izgalmas az NB3 Keleti csoportjában, mint hogy idén ki búcsúzik az NB1-től. A tabellát a héten a Szolnoki MÁV FC vezette 53 ponttal, őket pedig 52 egységgel a Jászberény és az ESMTK csapatai követik. Vasárnap igazi rangadóra számíthatunk tehát a Jászberényi FC – Szolnoki MÁV FC mérkőzésen, miközben az ESMTK egy könnyebb ellenféllel nézhet szembe, ugyanis az Eger csapatát látják vendégül Pesterzsébeten.

25fordulómeccsek

Válasz írása