Hírek

PUTNOKFC.HU

Irány a Viharsarok – a bajnokság 11. fordulója következik

Ugyan a Magyar Labdarúgó első és második vonalban válogatott szünet lesz a hétvégén, a harmadik liga küzdelmei azonban a 11. fordulóval folytatódnak. Csapatunk az október tizedikei játéknapon a Békéscsaba 1912 Előre II alakulatához látogat.

A bajnoki idény leghosszabb „túrája” áll játékosaink előtt, hiszen aktuális ellenfelünkig több mint 270 kilométert kell megtenni a csapatnak.

Ami a statisztikát illeti, a lila-fehérek jelenleg a tabella 6. helyét foglalják el, 6 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség mutatkozik 10 kör után a nevük mellett. Újabb csapat tehát a tabella jelenlegi élmezőnyéből és ami tovább nehezítheti a dolgunkat az az, hogy a Békéscsaba az utóbbi öt találkozója alapján igen csak jó formában van. Mérkőzéseikről többségében elmondható, hogy gól gazdag találkozókat játszanak, igen csak szép számú 30 rúgott góljuk mellé kapottként eddig 16-ot gyűjtöttek.

Ezt a 16 kapott gólt szeretné megtoldani a Putnok FC alakulata, de ha a fenti nehezítő tényezők nem lennének elegek, további gondokat okoz, hogy csapatunk néhány játékosa sajnos ezúttal is betegséggel küzd. Statisztikailag mi 9 pontot gyűjtve állunk a tabella 15. helyén jelenleg, de a mutatott játék azonban ettől sok esetben jóval több bizalomra ad okot. Utóbbi mérkőzésünkön a Kolorcity ellen is megvoltak a lehetőségeink, a nehézségek ellenére pedig a csapat vezetőedzője bízik abban, hogy ez ezúttal is így lesz, jobb helyzetkihasználással párosítva.

Amit láttunk a Békéscsabából, az alapján szerintem semmivel nem rosszabb csapat lesz az ellenfelünk most, mint múlt hétvégén, ráadásul válogatott szünet van. Tovább nehezíti dolgunk, hogy újabb betegeink vannak. Nagy melóra lesz szükség ismét, de bízom játékosaimban, bízok az elvégzett munkában. 

Játékosaink is hasonlóan vélekednek, Juhos Dávid is nehéz mérkőzésre számít, de ugyanakkor bizakodó.

Azt gondolom, hogy a Békéscsaba ugyanolyan jó csapat lesz mint a Kazincbarcika vagy a Hajdúszoboszló. Idegenben nehéz meccsre számítok, de ugyanazzal a mentalitással, jó és fegyelmezett játékkal mint a múlt héten, bízok benne hogy sikerül pontot, pontokat szerezni.

Békéscsaba 1912 Előre II – Putnok FC – 2021.10.10. (vasárnap) 15:00

Békéscsaba, Kórház utcai stadion.

Leave a Reply