Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

Így újult meg a Várady Béla Sportközpont

A Putnok FC otthonának számító Várady Béla Sportközpont az elmúlt közel két évben teljes rekonstrukción esett át. Mint ismeretes elsőként a csapatot kiszolgáló klubépület újult meg és 2017-ben sor került a pálya, illetve a lelátók korszerűsítésére. A cél a teljes megújulás volt, ami mind a kétoldali lelátóra, a VIP páholyra, a pénztárra, vendégoldali vizesblokk kiépítésére valamint egy stúdiószoba létrehozására is kiterjedt.

2016-ban a Putnok FC klubháza újult meg, az épület teljes belső és külső felújításon esett át, ehhez hozzátartozott a nyírászárók cseréje, a burkolatok valamint a már kialakított helységek korszerűsítése, mindemellett új öltözőket, szigetelt lapostetőt és egy emeletet is köszönhetünk a felújításnak. 

vbskklub

Az utolsó bajnoki mérkőzését a 2016/17-es bajnokságban játszhatta igazán hazai pályán a Putnok FC, ugyanis a tavaszi szezon rajtjakor még a Várady Béla Sportközpont adott otthont az MTK Budapest II. elleni találkozónak. Ezt a mérkőzést követően pedig a Sajóvölgye Focisuli múcsonyi alközpontja lett ideiglenes hazai pályánk.

16790184_1510835608956709_8553071119626665984_n

Kora tavasszal megkezdődtek a munkálatok a Puskás Ferenc úti stadion újjáépítését illetően. Az első szakaszban kitűzésre kerültek az épületek helyei, az új pálya nyomvonala és az ezekhez szükséges földmunkák jelentős részét is elvégezték. A játéktér humusz és földleszedése 50 cm mélységben megtörtént, valamint a dréncső rendszer nyomvonalainak elhelyezése, illetve a drének alatti betonozás is elkészült. Az építkezés ezen szakaszában a régi lelátók szinte teljes egészében eltűntek, a hazai oldal fedett lelátóinak tartószerkezeteinek és pillérjeinek, valamint a VIP páholy épületének alapozása is megtörtént, ezzel párhuzamosan a vendég oldali vizesblokk épülete is elkészült, így itt már csak a belső gépészeti és villamossági munkálatok maradtak hátra.

vbsk1

A jobb idő beköszöntével a munkálatok egyre látványosabbak lettek, így laikus szemmel is láthatóvá vált, hogy a pálya építése jó ütemben halad. Júniusra a pályaalatti drén rendszer 100%-ban elkészült, így az öntözőrendszer kiépítése is megkezdődhetett, amit a pálya feltöltése követett. A Tomori úti bejárat mellett, már a hazai oldal kiszolgáló egységei is felépültek, a leglátványosabb változás azonban minden kétséget kizáróan a fedett lelátó tartószerkezetének felállítása volt, amit már a bővített férőhelyeket figyelembe vételével készítettek el.

vnsk2

Nyáron már szinte a felújítás célegyenesében voltunk, hiszen a pálya a leglátványosabb munkafázishoz érkezett, a Putnok FC játékterére új gyepszőnyeg került, ezt természetesen még megelőzte az új, süllyesztett kispadok kialakítása. A játéktér mellett persze még számos más, szabad szemmel látható változást eszközöltek a sportközpont felújítása során, a hazai oldal férőhely bővítése mellett a vendégoldal is nagy módosításokon ment keresztül. Augusztusra elkészült a sajtószoba és VIP páholy, a hazai oldal lelátóinak lefedése, valamint a sokak számára hiánypótlónak mondható világítás kiépítése is megkezdődött.

kh

Őszre maradtak az utolsó simítások: a kapuk mögötti védőhálók felhelyezése, a lelátók ülő és járófelületinek elhelyezése, az épületek színezése és a világítás befejezése . A technika korszerűsítése szintén fő szempont volt, így teljesen új hangtechnika, illetve távvezérlésű eredményjelző is átadásra került, valamint a televíziós kollégák munkáját megkönnyítve a VIP páholyról tökéletes rálátás nyílik a játéktérre. 

vb17

vbsk6

A felújításokat követően nem csak a játékosok, hanem az oda kilátogató érdeklődők is kulturált környezetben drukkolhatnak. A stadionban 500 hazai és 300 vendégszurkoló tekintheti meg a mérkőzéseket, melyet korszerű technika és reméljük egyre szebb játékkép kísér majd.

DSCN2447

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Sajóvölgye Focisuli munkatársainak, akik mindent megtettek, hogy a 2016/17-es bajnokság tavaszi valamint a 2017/18-as őszi szezonjában otthon érezhesse magát a Putnok FC Múcsonyban.
Illetve szintén köszönettel tartozunk minden szurkolónknak, akik a távolság ellenére is hétről-hétre kilátogattak a Putnok FC mérkőzéseire!

Válasz írása