Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

IFJÚ TEHETSÉGEK A PUTNOK FC-NÉL: TÓTH JÓZSEF

Koszta Péter a Putnok FC vezetőedzője, valamint a Sajóvölgye Focisuli szakmai vezetése és az U19-es csapat edzője, Zabos Attila közösen választottak ki hat tehetséges fiatalt, akik számára az NBIII-ban szereplő Putnok FC kiváltotta a kettős versenyengedélyét, ami azt jelenti, hogy ők hatan nemcsak a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatában, de a Putnok FC felnőtt csapatában is bizonyíthatnak.
Négy játékost már bemutattunk, most Tóth Józsefen, az SVF U19-es csapatának támadóján a sor. Egy nem éppen szószátyár emberrel beszélünk ha róla van szó, ellenben a pályán képes “hangot adni” a tudásából, a szemfülességéből és a kapura törő játékából. A többiekhez hasonlóan sikeresen teljesítette a nagy megmérettetést, azaz a kemény felkészülést és aztán izgalommal várta amikor pályára léphetett az edzőmérkőzéseken. Támadóként különösen nehéz volt érvényesülnie a felnőtt csapatok védelmével szemben, ugyanakkor tetszetős volt, hogy ezt kompenzálva nem gondolkozott sokat ha lövőhelyzetbe került.
Sajnos egy elsőre súlyosnak tűnő térdszalag sérülés megakadályozta abban, hogy végigcsinálja a felkészülést, de szerencsére a műtétet megúszta, pár hét alatt rendbe jön és hamarosan már újra a pályán rúghatja a bőrt! 🙂

Sokan nem tudják, hogy Joci és az eddig bemutatott társai közül többen a családjuktól távol, mint a kollégisták, itt Putnokon töltötték a júliusi-augusztusi hétköznapokat, feláldozták a szabadidejüket, a nyaruk nagy részét annak érdekében, hogy a felnőtt csapattal készüljenek, edzenek, hogy tovább fejlesszék futballtudásukat, képességeiket. Ebből is látható, hogy mit jelent számukra a labdarúgás, hogy milyen kitartás van bennük és mennyi áldozatot képesek hozni céljaik elérése érdekében!!! Ez példaként szolgálhat mindenki számára… Nagy tisztelet feléjük és csak kívánni tudjuk, hogy a befektetett munka hozza meg gyümölcsét a pályafutásuk során!

Most pedig ne fojtsuk a szót, pontosabban a betűket Jociba, a vele készített interjút olvashatják.

Tóth József

Te is egyike vagy azoknak a Sajóvölgyés játékosoknak, akik kettős igazolással a Putnok FC színeiben is lehetőséget kaphatnak egy-egy bajnoki vagy kupamérkőzésen. Mit jelent ez számodra?

TÓTH JÓZSEF: Nagyon örülök, hogy én is kettős igazolást kaptam, ami nagy motivációt jelent nekem.

A felkészülést a nagy csapattal csináltad végig július elejétől. Mennyire volt nehéz ez az időszak? Hogy tetszettek az edzések?

TÓTH JÓZSEF: A felkészülést a felnőtt csapattal csinálhattam, kemény edzések voltak nagyon. Az első egy hétben kicsit nehezebben ment, de aztán mondhatjuk, hogy kezdtem megszokni a felnőtt légkört.

Mi az amit a leghasznosabbnak gondolsz ezeken az edzéseken, ami a leginkább szolgálta a fejlődésedet?

TÓTH JÓZSEF: Nagyon sok mindent tanultam az edzéseken, de a legtöbbet az erőnlétemen javított.

Több edzőmérkőzésen is lehetőséget kaptál Koszta Pétertől, így megtapasztalhattad kicsit milyen felnőttek ellen játszani. Mennyire volt nehéz helyt állni ezeken a meccseken?

TÓTH JÓZSEF: Nagyon örülök, hogy edzőmérkőzéseken már játszhattam és szerintem volt amikor jól ment a játék, de volt olyan is amikor nem úgy ment, ahogy azt szerettem volna.

170604_SVF-Nyírbtr_U19-17-17Tóth Joci a Sajóvölgye U19-es csapatában 19 gólt szerzett az előző idényben, mellyel a góllövőlista 10. helyén végzett

Válasz írása