Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

IFJÚ TEHETSÉGEK A PUTNOK FC-NÉL: MÁRTON RICHÁRD

Koszta Péter a Putnok FC vezetőedzője, valamint a Sajóvölgye Focisuli szakmai vezetése és az U19-es csapat edzője, Zabos Attila közösen választottak ki hat tehetséges fiatalt, akik számára az NBIII-ban szereplő Putnok FC kiváltotta a kettős versenyengedélyét, ami azt jelenti, hogy ők hatan nemcsak a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatában, de a Putnok FC felnőtt csapatában is bizonyíthatnak.
A leginkább bal bekk pozícióban bevethető Márton Richárdról egyöntetű vélemény, hogy a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának egyik legnagyobb tehetsége, aki nem véletlenül került be a kettős igazolású labdarúgók közé. Richárd előtt nagy jövő állhat, főleg ha továbbra is olyan szorgalommal, kitartással és futball iránti alázattal teszi a dolgát, ahogy eddig is tette.
Ifjú társaihoz hasonlóan életében először csinált végig egy felkészülési időszakot felnőtt csapattal és Ő sem vallott szégyent! Sőt, bár a csapatnak összességében voltak olyan edzőmeccsei, mint például Edelényben, ahol önmaga alatt teljesített, de Ricsi ott is megmutatta ha a szükség úgy hozza a védekezés mellett tud pluszt hozzátenni a támadójátékhoz is.
Hogy neki milyen meglátásai vannak mindezzel kapcsolatban, azt a vele készített interjúból megtudhatják.

Márton Richárd

Te is egyike vagy azoknak a Sajóvölgyés játékosoknak, akik kettős igazolással a Putnok FC színeiben is lehetőséget kaphatnak egy-egy bajnoki vagy kupamérkőzésen. Mit jelent ez számodra?
MÁRTON RICHÁRD: Nagyon örülök ennek a lehetőségnek és megtiszteltetésnek veszem, hogy rám esett a választás.
A felkészülést a nagy csapattal csináltad végig július elejétől. Mennyire volt nehéz ez az időszak? Hogy tetszettek az edzések?
MÁRTON RICHÁRD: Eleinte nehéz volt, de idővel sikerült hozzászoknom. Az edzések nagyon tetszettek, sok hasznos dolgot csináltunk ami segítette a fejlődésem.
Mi az amit a leghasznosabbnak gondolsz ezeken az edzéseken, ami a leginkább szolgálta a fejlődésedet?
MÁRTON RICHÁRD: Ami leginkább szolgálta a fejlődésem az edzések intenzitása volt, úgy érzem kondicionális szempontból fejlődtem a legtöbbet.
Több edzőmérkőzésen is lehetőséget kaptál Koszta Pétertől, így megtapasztalhattad kicsit milyen felnőttek ellen játszani. Mennyire volt nehéz helyt állni ezeken a meccseken? Te hogy látod mi volt az amiben úgy érzed jó voltál és miben kevésbé?
MÁRTON RICHÁRD: Igen Peti bá’-nak köszönhetően felkészülési meccseken is lehetőséget kaptam a bizonyításra. Nem volt szokatlan felnőttek ellen játszani mert már az U19-el is több felnőtt csapat ellen játszottunk, ennek köszönhetően könnyebb volt helytállni ezeken a meccseken. Amiben jó voltam szerintem az, hogy a meccseken próbáltam a maximumot, a lehető legtöbbet kihozni magamból, viszont még van hova fejlődnöm.
170604_SVF-Nyírbtr_U19-17-23Az előző idényben tagja volt a bajnokságban 2. helyen záró Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának

Válasz írása